Οι C.O.D.E. στο Muzitee Zone

Είναι η πιο elegant μπάντα της ψηφιακής εποχής; Είναι οι Culture of Digital Elegance.
Διαβάστηκε φορες
Τα ρετρό σχέδια είναι ένας από τους λόγους για να προσθέσεις ένα t-shirt Muzitee στη συλλογή σου. Άλλοι λόγοι είναι ότι σου έρχεται σε μία συσκευασία σε σχήμα κασέτας που στη συνέχεια μπορεί να γίνει άνετα διακοσμητικό για το σπίτι σου, ενώ αποκτάς και έναν κωδικό με τον οποίο μπορείς να κατεβάζεις κάθε μήνα μουσική από καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής σκηνής. Αυτή τη φορά φιλοξενούμε τους C.O.D.E., την πιο elegant μπάντα της ψηφιακής  εποχής.Culture of Digital Elegance. Ποια είναι τελικά αυτή η ψηφιακή κουλτούρα και πόσο καλαίσθητη είναι στις μέρες μας;


Καταρχάς, ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία!
Η ψηφιακή κουλτούρα ίσως έχει γίνει τώρα ακόμα πιο έντονη, από όταν βαφτίζαμε το συγκρότημα. Ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας είναι πλέον ψηφιακό και αυτό έχει επηρεάσει τη γενιά μας σε βαθμό που δεν περίμενε κανείς. Το πόσο καλαίσθητη μπορεί να είναι αυτή η κουλτούρα είναι πάντα θέμα προσέγγισης όπως όλες οι κουλτούρες, άλλωστε… Κάποιοι τις δημιουργούν, κάποιοι τις υιοθετούν και κάποιοι τις προσπερνούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ψηφιακή κουλτούρα ήρθε για να μείνει και να κριθεί από την ιστορία.

Νιώθετε παιδιά της ψηφιακής εποχής; Πόσο σας έχει επηρεάσει στη δημιουργία και την προώθηση της μουσικής των C.O.D.E.;

Είμαστε αναμφισβήτητα παιδιά της ψηφιακής εποχής και έχουμε εκμεταλλευτεί πάρα πολύ όλες τις ευκολίες που σου χαρίζει. Επίσης ο ήχος μας σίγουρα θα ήταν διαφορετικός αν δεν είχαμε όλα αυτά τα ψηφιακά εργαλεία. Η ψηφιακή εποχή έχει κάνει τη διαδικασία της ηχογράφησης και παραγωγής ενός μουσικού κομματιού κάτι πολύ πιο οικονομικό για τους καλλιτέχνες και επίσης διευκολύνει τη φάση της δημιουργίας… Αρκεί βέβαια να ξέρει κανείς τι κάνει, διότι καμιά φορά η υπεραπλούστευση οδηγεί και στον μηδενισμό.
Η προώθηση της μουσικής είναι πιο προσβάσιμη για ανεξάρτητους μουσικούς, γιατί δεν χρειάζεται να περνούν από τα κόσκινα των εταιριών για να κυκλοφορήσουν τη μουσική τους. Αυτό όμως που διαφεύγει από πολλούς είναι ότι το να κυκλοφορήσεις απλά τη μουσική σου δεν σημαίνει κάτι. Αν θέλεις να κάνεις κάτι παραπάνω ισχύουν ακόμα και τώρα τα παραδοσιακά μέσα προώθησης και δεν μπορείς να τα αποφύγεις, εκτός αν είσαι πολύ τυχερός.


Παρατηρώ ότι οι τελευταίες σας κυκλοφορίες όλο και απομακρύνονται από τον ηλεκτρονικό ήχο και επικρατεί ο ηλεκτρισμός. Είναι αυτό μία αλλαγή που έπρεπε να γίνει για να ακολουθήσετε την κουλτούρα της ψηφιακής... κομψότητας;

Από το ξεκίνημα μάς άρεσε να πειραματιζόμαστε με τον ήχο μας και αυτό είναι κάτι που δεν έχει αλλάξει. Όταν μπήκαν στην σύνθεσή μας τα φυσικά drums έδωσαν περισσότερη ενέργεια και ζωντανή αισθητική στον τρόπο που γράφουμε, που ίσως είναι ο “ηλεκτρισμός” που αναφέρεις. Η αλλαγή αυτή ήρθε φυσικά για μας, εφόσον το τελευταίο καιρό έτυχε… να έχουμε ανάγκη να “κοπανίσουμε” λίγο περισσότερο. Φταίνε οι καιροί…!

Πώς είναι μια καθημερινή μέρα για το συγκρότημα;

Ξέρεις τώρα τα γνωστά… πάρτυ, ποτά, ξενοδοχεία… Η μεγάλη ζωή που κάνουμε εμείς οι καλλιτέχνες! Φυσικά όλα αυτά αφού γυρίσουμε από την πρωινή δουλειά και υπάρχει κουράγιο!

Σε τι φάση σάς πετυχαίνουμε αυτόν τον καιρό; Θα έχουμε επιτέλους νέο album; Και εκτός από digital elegance, θα μας κάνετε τη χάρη και για physical elegance;

Αυτό το καιρό είμαστε σε πολύ δημιουργική φάση, μιας και έχουμε ξεκινήσει την παραγωγή νέου υλικού. Στα νέα κομμάτια έχουμε προσεγγίσει τη σύνθεση με μεγαλύτερη αμεσότητα και πιστεύουμε ότι θα είναι ίσως η πιο απελευθερωμένη δουλειά μας μέχρι στιγμής. Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν είναι ακόμα κάτι που γνωρίζουμε, διότι είμαστε σε αρχικό στάδιο. Το physical elegance είναι κάτι που θα το θέλαμε πολύ, αλλά θα το επεξεργαστούμε όταν έρθει η στιγμή της κυκλοφορίας.

Live εμφανίσεις; Που μπορούμε να σας πετύχουμε;

Την καλοκαιρινή σεζόν εμφανιζόμασταν στο Ο.Α.Κ.Α κάθε Πέμπτη αλλά για όσους δεν μας πρόλαβαν μπορείτε να ενημερώνεστε για τις εμφανίσεις μας στην ιστοσελίδα μας και την σελίδα μας στο Facebook.
Πιθανόν να μας πετύχετε στο Six Dogs κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα