Πετρολούκας Χαλκιάς

Πετρολούκας Χαλκιάς - Αφιέρωμα στην Ήπειρο @ Θέατρο Πέτρας 20/9:Κερδίστε προσκλήσεις

Το Mix Grill σάς προσφέρει 3 διπλές προσκλήσεις για την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας Πετρούπολης.
Διαβάστηκε φορες
Το Mix Grill σάς προσφέρει 3 διπλές προσκλήσεις για τη συναυλία του Πετρολούκα Χαλκιά - "Η Ήπειρός μου" στο Θέατρο Πέτρας την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση θα πρέπει να κάνετε like στη σελίδα του Mix Grill στο Facebook:και να συμπληρώσετε το Ονοματεπώνυμο και το e-mail σας στην παρακάτω φόρμα μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00 :

{contest_form}

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ

Πετρολούκας Χαλκιάς
«Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΟΥ»

Συμμετέχουν για πρώτη φορά μαζί 
οι μεγάλες φωνές της Ηπείρου:
Παγώνα Χαλκιά,  Κώστας Τζήμας, Αντώνης Κυρίτσης
Στο κλαρίνο ο Μπάμπης Λουκάς Χαλκιάς και ο Πέτρος Χαλκιάς

Special Guest: Ματούλα Ζαμάνη

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ
Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου

Ο Πέτρος (Πετρολούκας) Χαλκιάς είναι ένας από τους ζωντανούς μύθους της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς. Η μουσική του διαθέτει τέχνη, ύφος, λυρισμό και σπάνια δεξιοτεχνία. Η πεντατονική ηπειρώτικη μουσική – το «άλας της Γης» - είναι το μουσικό και εκφραστικό πεδίο που υπηρετεί εδώ και μια ζωή.
Στη μεγάλη του συναυλία, «φόρο τιμής» στη μουσική παράδοση της Ηπείρου, θα  εμφανιστεί στη σκηνή της Πετρούπολης με τους μουσικούς του, ενώ στο τραγούδι θα τον συνοδεύσουν οι τρεις φωνές της ηπειρωτικής μουσικής: η Παγώνα Χαλκιά, ο Κώστας Τζήμας και ο Αντώνης Κυρίτσης. Στο κλαρίνο θα είναι μαζί του ο Μπάμπης Λουκάς Χαλκιάς και ο Πέτρος Χαλκιάς.
Αυτή η σύμπραξη είναι εφικτή, γιατί ο Πετρολούκας Χαλκιάς είναι γνωστός για την αγάπη του για την παραδοσιακή μουσική, μια αγάπη που θέλει να τη μεταδώσει και στη νεότερη γενιά. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος: «Είναι το όνειρό μου να μεταδώσω αυτά τα παραδοσιακά τραγούδια στους νεότερους, όπως τα πήρα εγώ από τους παλιότερους. Γιατί η παράδοση είναι σαν μια σπίθα μέσα στην καρδιά μας. Εύχομαι πάντα τα νέα παιδιά να αγαπούν και να ακούν την παραδοσιακή μας μουσική. Είναι μια μουσική που έρχεται από τα πολύ παλιά χρόνια. Βγήκε από τον αυλό και την άρπα των αρχαίων Ελλήνων. Πρέπει όλοι να  την αγκαλιάσουν.»
Αυτό το πάντρεμα είναι που κάνει τον Πετρολούκα Χαλκιά να ξεχωρίζει και να μην είναι ένας ακόμα δεξιοτέχνης του κλαρίνου, αλλά μια μεγάλης εμβέλειας μουσική προσωπικότητα, που χαρίζει στην τέχνη του διαχρονικότητα, αφού αποπειράται να την αναμιγνύει αυτοσχεδιαστικά με άλλες, φαινομενικά εντελώς διαφορετικές, μουσικές.
Το αφιέρωμα στην Ήπειρο και τον μεγάλο μουσικό θα τιμήσει και η Ματούλα Ζαμάνη με την μπάντα της συμπράττοντας με τον Πετρολούκα Χαλκιά επί σκηνής.
H συναυλία διοργανώνεται από την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος στο πλαίσιο υποστήριξης των σκοπών της.

Πετρολούκας Χαλκιάς

INFO
Τιμές  εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 13 ευρώ
Φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας/ΑΜΕΑ: 10  ευρώ
Παιδιά έως 10 ετών δωρεάν 

Προπώληση εισιτηρίων 
www.ticketservices.gr (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου) 
Τηλεφωνικά: 210 7234567
www.viva.gr, 11876, Public, Media Markt, Seven Spots, Reload, Ευριπίδης 
Βιβλιοπωλεία
Δημαρχείο Πετρούπολης
Δημοτικός Κινηματογράφος "CINE Πετρούπολις" 
Δημαρχείο Αιγάλεω

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα