Μαρία Παπαγεωργίου Μνήμη

Η Μαρία Παπαγεωργίου ζωντάνεψε τη «Μνήμη»

Βρεθήκαμε στην παρουσίαση δίσκου στο Club του Σταυρού του Νότου.
Διαβάστηκε φορες
Μερικές εβδομάδες πριν ξεκινήσουν οι Δευτέρες της Μαρίας Παπαγεωργίου στο Club του Σταυρού του Νότου, και πιο συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη, παρακολουθήσαμε τη «Μνήμη» να ζωντανεύει μπροστά μας.

O Χρήστος Καρυώτης από την Feelgood Records, μας καλωσόρισε και έδωσε τον λόγο στην Μαρία Παπαγεωργίου. Εκείνη ευχαρίστησε όσους πίστεψαν και στήριξαν αυτή την δουλειά και πριν καλέσει τους συνεργάτες της στη σκηνή περιέγραψε πώς γράφτηκε ο δίσκος. Πρόθεση της ήταν να μεταφέρει το κλίμα και τον τρόπο που γράφτηκαν τα τραγούδια και τα κατάφερε. Μαζί της στη σκηνή, όπως και τις Δευτέρες της, ήταν ο Σταύρος Ρουμελιώτης στις ενορχηστρώσεις και τις κιθάρες, ο Ντίνος Μάνος στο κοντραμπάσο, ο Νίκος Παπαβρανούσης στα τύμπανα, ο Χρήστος Τόλης στα πλήκτρα και στο Harmonium, ο Κοσμάς Λαμπίδης (Usurum) στην φωνή και στα νέι. Ειδικά για τη βραδιά αυτή, μαζί τους ήταν επίσης ο Μιχάλης Βρέτας στο βιολί και η Σοφία Ευκλείδου στο βιολοντσέλο. 

Η προσθήκη αυτή των 2 εγχόρδων (βιολί και βιολοντσέλο) έφερε τον ήχο της βραδιάς πιο κοντά στον δίσκο τον οποίο ακούσαμε live από την αρχή ως το τέλος, απολαμβάνοντας τη «Μνήμη» να ζωντανεύει και να μας παρασύρει μελωδικά στον κόσμο της. Το πιο σημαντικό δεν παύει να είναι η ενέργεια, η δυναμική του live και η επικοινωνία της Μαρίας με το κοινό όταν τραγουδά, λεπτομέρειες που έδωσαν το κάτι παραπάνω σε αυτή την παρουσίαση.

Τα 8 τραγούδια του δίσκου είναι των Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, Γιώργου  Κωνσταντινίδη, Τιμολέοντα Γκέτσου και Σταύρου Ρουμελιώτη, σε ενορχηστρώσεις του τελευταίου. Μαζί με τρείς γνώριμες και αγαπημένες διασκευές «Roads, Ξημερώνει ,Τρελός» η Μαρία Παπαγεωργίου παρουσίασε τη «Μνήμη» σε μια Τετάρτη που θα μπορούσε να ήταν Δευτέρα!


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα