θέατρο

Το Θέατρο της Εβδομάδας | 24.01 - 31.01

Αυτή την εβδομάδα ανεβαίνουν για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι κλασσικά έργα ή παραστάσεις που βασίζονται σε μια άλλη εποχή.
Διαβάστηκε φορες
Αυτή την εβδομάδα ανεβαίνουν για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι κλασσικά έργα ή παραστάσεις που βασίζονται σε μια άλλη εποχή. Έτσι θα δούμε, στη Στέγη τον Δον Ζουάν του Μολιέρου για λίγες παραστάσεις, το θέατρο Αλκμήνη θα επισκεφθεί ο Τσέχωφ, όπου θα προσπαθήσει να λύσει τα μυστήρια της ζωής και της κοινωνίας. Στο Βios  θα παρασυρθούμε σε μια δίνη περιπετειών με την παράσταση Το πεπρωμένο ονόμαζεται Κλοτίδη και στο Θέατρο 104  θα ξαναζωντανέψει η αγάπη της ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου με τον συγγραφέα Περικλή Γιαννόπουλο. Παράλληλα, στο Vault θα παρακολουθήσουμε το δράμα και την καταστροφή του Οθέλλου, του γνωστού σαιξπηρικού ήρωα, ενώ στο Θέατρο Πόρτα θα αναζητήσουμε σ'ένα κωμικοτραγικό περιβάλλον την Μύτη του ήρωα του Γκόγκολ, Κοβαλιώφ.

Αναλυτικότερα:

Δον Ζουάν @ Στέγη
Θέατρο
Ο Δον Ζουάν του Μολιέρου ανεβαίνει στη Στέγη υπο μια σύγχρονη εκδοχή απο τον Μιχαήλ Μαρμαρινό. Ο Δον Ζουάν είναι ο αιώνιος εραστής και σκεπτικιστής που προκαλεί τις συντηρητικές κοινωνίες  αμφισβητώντας τους κανόνες τους και αναδεικνύοντας την υποκρισία τους. Ένας ήρωας μύθος και ένα έργο αίνιγμα που θίγει μεγάλα ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης, όπως την επιθυμία, τον φόβο, την ελευθερία.

Ερμηνεύουν: IIya Algaer, Γιάννης Βογιατζής, Έφη Γούση, Adrian Frieling,  Ευαγγελία Καρακατσάνη, Τάσος Καραχάλιος, Ντένης Μακρής, Έλενα Μαυρίδου, Χάρης Φραγκούλης, Γιάννος Περλέγκας.

Πρεμιέρα: Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ Τσέχωφ @ Αλκμήνη

ΘέατροΟκτώ ηθοποιοί προσπαθούν να απαντήσουν στα κοινωνικά ερωτήματα της ανισότητας, της διαφθοράς, του μικροαστισμού και της γραφειοκρατίας καθώς και στα μυστήρια της ζωής, αγάπη, έρωτας, μοναξιά, θάνατος έχοντας ως οδηγό τους ιστορίες απο επιλεγμένα διηγήματα του Άντον Τσέχωφ.

Με τους : Χρήστος Διονυσόπουλος, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Δανάη - Δήμητρα Καρρά, Κύρα Καρυτίνου, Ιάκωβος Μηνδρινός, Φιλίππα Σκουρτή, Αλεξία Στολιδάκη, Θοδωρής Χιντζίδης.

Πρεμιέρα: Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στο Θέατρο Αλκμήνη. 



---------------------------------------------------------------------------------------------------

To Πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη @ Bios

Θέατρο
Η νικήτρια παράσταση του Scratch Night του Bob Theater Festival 2016, Το πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίδη, του Τζιοβάνι Γκουαρέσκι, ανεβαίνει στη σκηνή του Bios για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η Αμαλία Καβάλη και ο Γιάννης Σοφολόγης ζωντανεύουν επι σκηνής την ιστορία της Κλοτίδη Τρολ, μιας περιζήτητης νύφης, στην γοητεία της  οποίας οι πάντες έχουν υποκύψει εκτός απο τον κόμη Φιλιμάριο Ντυμπλέ που την βρίσκει ενοχλητική. Η Κλοτίδη θα του στήσει μια αθώα φάρσα που όμως σύντομα θα ξεφύγει απο τον ελεγχό της και θα τους οδηγήσει σε μια δίνη περιπετειών, όπου η αγάπη και το μίσος είναι δυσδιάκριτα.

Ηθοποιοί: Αμαλία Καβάλη, Γιάννης Σοφολόγης.

Πρεμιέρα: Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στο Bios.



---------------------------------------------------------------------------------------------------

Σοφία Λασκαρίδου - Μια αγάπη μεγάλη @ 104

Θέατρο
Κάπου στα 1900, η Σοφία Λασκαρίδου συνάντησε τυχαία τον συγγραφέα Περικλή Γιαννόπουλο. Κοιτάχτηκαν στιγμαία και αγαπήθηκαν αιώνια. Μοιράστηκαν όνειρα και σκέψεις μέχρι που εκείνη έφυγε για το Μόναχα να κυνηγήσει το όνειρο της ζωγραφικής, η αγάπη τους όμως δεν έσβησε ακόμα και τη στιγμή που η απελπισία οδήγησε τον Γιαννόπουλο στην αυτοκτονία. Η ομάδα 4Frontal και ο Παντελής Δεντάκης παρουσιάζουν στην κεντρική σκηνή του θεάτρου 104, μια παράσταση βασισμένη στα ημερολόγια της ζωγράφου Σοφίας Λασκαρίδου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταυρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστραλη, Αμαλία Νίνου, Αριστέα Σταφυλαράκη, Μαριέττα Σγουρδαίου.

Πρεμιέρα: Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στο Θέατρο 104.



---------------------------------------------------------------------------------------------------

Οθέλλος: ο Μαύρος της Βενετίας @ Vault
ΘέατροH νεοσύστατη θεατρική ομάδα MANETUWAK παρουσιάζει την γνωστική σαιξπηρική τραγωδία της ζήλειας. Ο Οθέλλος είναι ένας υψηλόβαθμος μισθοφόρος του βενετικού στρατού έχοντας περάσει νικηφόρα απ' όλα τα πεδία των μαχών θα καταστραφεί εντός του σπιτιού του απο τα άτομα που αγάπησε και εμπιστεύτηκε περισσότερο στη ζωή του, τον έμπιστο φίλο του, την γυναίκα του και τον συμπολεμιστή σημαιοφόρο του. Η ζήλεια οδηγεί σταδιακά και μοιραία στην καταστροφή και ο Οθέλλος θα είναι το τελευταίο τραγικό της θύμα.

Με τους: Κατερίνα Αθανασιάδη, Αλέξανδρος Αχτάρ, Νίκος Γκέλια, Βασιλική Δρακοπούλου, Παναγιώτης Μπρατάκος, Άννα Χαραλάμπους.

Πρεμιέρα: Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο Θέατρο Vault.



---------------------------------------------------------------------------------------------------

Mύτη @ Πόρτα
ΘέατροΟι Patari Project επιστρέφουν στις 30/1 με μια παράσταση για ενηλίκους εμπνευσμένη απο την Μύτη, το διήγημα του Νικολάι Γκόγκολ. Η μύτη του Κοβαλιώφ αποφάσισει να ξεκολλήσει απο το πρόσωπο του και εκείνος ξεκινά έναν παράλογο αγώνα επανασύνδεσης και επαπροσδιόρισης της πραγματικότητας.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θεοδόσης Κώνστας, Θάνος Λέκκας, Ηλίας Μουλάς, Κίττυ Παϊταζόγλου, Εριφύλη Στεφανίδου, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος.

Πρεμιέρα: Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο Θέατρο Πόρτα.




Άλλες παραστάσεις που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα:


Ο Παπαγάλλος μου (από 25/01) @ Σφενδόνη
 
Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17 (από 28/01) @ Θέατρο Νέου Κόσμου

Άμλετ Vs Τέλμα (από 29/01) @ Διέλευσις

Το έξυπνο πουλί (από 30/01) @ Tempus Verum

...και Ιουλιέτα (από 31/01) @ ΙΜΚ

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα