Το κορίτσι του Λύκου

Το κορίτσι του Λύκου "ξαγρυπνά" στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Κάθε βράδυ, η Λουσί θα βγαίνει απ' την ενήλικη ζωή και θα τρέχει πίσω σ' εκείνο το λιβάδι με τις παπαρούνες.
Διαβάστηκε φορες
Κλόουν, σχοινοβάτες, ταχυδακτυλουργοί. Αυτή είναι η οικογένεια της Λουσί, ενός μικρού κοριτσιού, που μεγαλώνει, ταξιδεύοντας με τους γονείς της κι ένα θίασο τσίρκου. Μια τέντα, θεατές κι ένας δρομος. Αυτή είναι η ζωή της.

Όμως ανάμεσα στα πολύχρωμα κοστούμια, τα γέλια και τις φωνές, η μικρή Λουσί ερωτεύεται το Λύκο. Το Λύκο με τα κίτρινα δόντια, που όλοι φοβούνται, μα σ' εκείνη προσφέρει μια ασφάλεια, που θα αναζητά σε όλη τη μετέπειτα ζωή της. Η Λουσί μεγαλώνει και το σκάει απ'τα κλουβιά της. Είτε πολύχρωμα, είτε σκοτεινά, καταφέρνει να τα αφήσει πίσω της και να βγει στο νυχτερινό φως, κυνηγώντας κάθε φορά την άπιαστη ελευθερία της.

Ειρήνη Φαναριώτη
 
 Η ομάδα Terre de Semis και η ταλάντούχα Ειρήνη Φαναριώτη ανεβάζουν την τέταρτη θεατρική τους παράσταση στο Δώμα του θεάτρου του Νέου κόσμου και μας εκπλήσσουν για ακόμη μια φορά ευχάριστα. Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Κριστιάν Μπομπέν, «La folle allure», Το κορίτσι του Λύκου μας κάνει συνοδοιπόρους στο ταξίδι της μικρής Λουσί προς την ενηλικίωση και μας παρασύρει στις τάσεις φυγής ενός ελεύθερου πνεύματος, φυλακισμένου στην ίδια τη ζωή.

"Θεέ, που δεν είσαι κανένας, χαίρε! Δε σε σκέφτομαι καθόλου. Σκέφτομαι όλα τα άλλα. Έχω ήδη αρκετή δουλειά".

 Η Ειρήνη Φαναριώτη σκηνοθετεί και ερμηνεύει έναν πολύ δυνατό και απαιτητικό μονόλογο, και τα φέρνει εις πέρας, κάθηλώνοντάς μας καθ' όλη τη διάρκεια του έργου. Με εξυπνάδα και ευρηματικότητα εμπλουτίζει τις σκηνές, που περιγράφει, εξάπτοντας τη φαντασία του θεατή και διαμορφώνοντας εύστοχα τις συνθήκες μέσα στις οποίες ξετυλίγονται τόσο οι αφηγηματικές όσο και οι  συναισθηματικές μεταπτώσεις. Εξαιρετική ερμηνεία, με τη σωματικότητα και την εκφραστικότητα που απαιτείται,ακόμα και στις στιγμές σιωπής, στις οποίες δίνεται αξιοσημείωτη ένταση, με τη σημαντική συμβολή και της Χαράς Κότσαλη στην επιμέλεια της κίνησης.

Λούσι

Το λιτό και λειτουργικό σκηνικό της Τίνας Τζόκα σε συνδυασμό με τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς του Αλέκου Αναστασίου και τις μουσικές συνθέσεις του Κωστή Μαραβέγια εξυμνούν τη δύναμη της ηρεμίας στην εικόνα αποδεικνύοντας ότι μια ιστορία μπορεί να ειπωθεί μέσα απο έναν ήχο, ένα φως ή μερικές παπαρούνες το ίδιο αποτελεσματικά. Ένα ιδιαίτερο, αφηγηματικό εγχείρημα που κάνει το θεατή να συλλογιστέι και να αναριγήσει, να θυμηθεί, να ταυτιστεί, να ξεφύγει, για λίγο, από τα δικά του κλουβιά.

 Το κορίτσι του Λύκου, θα μείνει για πάντα κορίτσι. Μικρό, φοβισμένο, ατίθασο και ελέυθερο από κανόνες και πρέπει, από ασφυκτικές σχέσεις, από ανθρώπινες εξαρτήσεις και κοινωνικές αλυσίδες. Κάθε βράδυ, η Λουσί θα βγαίνει απ' την ενήλικη ζωή και θα τρέχει πίσω σ' εκείνο το λιβάδι με τις παπαρούνες. Κάθε βράδυ θα αναζητά τη χαμένη παιδικότητα, αυτή που σβήνει ξανά με το φως του πρωινού.

Συντελεστές της παράστασης

Μετάφραση - Σκηνοθεσία:
Ειρήνη Φαναριώτη
Διασκευή:
Δήμητρα Μητροπούλου,Παρασκευή Λυπημένου,Ειρήνη Φαναριώτη
Μουσική σύνθεση:
Κωστής Μαραβέγιας
Επιμέλεια κίνησης:
Χαρά Κότσαλη
Σκηνικά - Κοστούμια:
Τίνα Τζόκα
Σχεδιασμός φωτισμών:
Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός Σκηνοθέτη:
Παρασκευή Λυπημένου
 
Παίζει η ηθοποιός:
Ειρήνη Φαναριώτη

Ομάδα:
Terre de Semis

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 16/1/2017 μέχρι 11/4/2017.

Αξιολόγηση Θεατρικής Παράστασης
Βαθμός Παράστασης
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα