Arcade Fire

Οι Μονομάχοι στο Rock en Seine 2010

Πώς πέρασαν οι Μονομάχοι στο Παρίσι και το Rock en Seine 2010; Επιλέξαμε να δημοσιεύσουμε το review τους σήμερα, τελευταία μέρα του Πρωταθήματος του Σεπτέμβρη. Ποιος άραγε θα κερδίσει σε λίγες ώρες τη Wii κονσόλα;
Διαβάστηκε φορες
Arcade Fire

Ο "Μονομάχος" που κέρδισε από το Πρωτάθλημα του Ιούλη τα εισιτήρια της τελευταίας ημέρας του Rock en Seine Festival στο Παρίσι, καθώς και τη διαμονή του εκεί ήταν ο Ορέστης Καζασίδης.

Ο Ορέστης μαζί με τους φίλους του Suzanne και Lutz μας έστειλαν την ανταπόκριση τους (και τους ευχαριστούμε για αυτό) από το ταξίδι των 2 τελευταίων στη Γαλλική πρωτεύουσα και βέβαια τις εντυπώσεις τους από το Rock en Seine Festival και τις εμφανίσεις των Arcade Fire, Beirut, Eels κλπ.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του Πρωταθλήματος του Σεπτέμβρη και οι dimpole, addntox δίνουν μεγάλη μάχη για το ποιος θα κερδίσει την κονσόλα Wii. Όμως πέρα από τον πρώτο νικητή, οι επόμενοι 3 Μονομάχοι θα κερδίσουν τις νέες κυκλοφορίες της Inner Ear, Sound of Everything & Archangel Music.

Όσο για τα δώρα για το επόμενο Πρωτάθλημα, να 'στε σίγουροι ότι θα είναι ακόμη περισσότερα. Θα τα δούμε αύριο αυτά. Πάμε στο Παρίσι τώρα...

Μπορεί να έληξε με βροχή, μα ήταν ένα ταξίδι θερμό σε όλη του τη διάρκεια…


Rock en Seine«Θα συναντηθούμε στην κορυφή του Πύργου του Eiffel!». Αυτή ήταν η πρώτη μας αντίδραση, όταν μάθαμε για τα εισιτήρια στο Rock en Seine και το ξενοδοχείο στο Παρίσι. Η Susanne έφτασε από το Αμβούργο, ενώ εγώ από το Μύνστερ –τι θα μπορούσε άραγε να είναι περισσότερο προφανές από το να μιμηθούμε τη Meg Ryan και τον Kevin Kline στο δικό τους παριζιάνικο ραντεβού; Δυστυχώς, το πλήθος που συγκεντρωνόταν συνωστισμένο κάτω από τον Πύργο μας εμπόδισε να ανέβουμε πάνω, κι έτσι μεταφέραμε το αρχικό σημείο συνάντησης μας στο ναό της Notre Dame. Δεν είχαμε συναντηθεί για χρόνια˙ η χαρά ήταν απερίγραπτη!

       Αμέσως μετά αφήσαμε τις αποσκευές μας στο “TimHotel Boulogne”, ξενοδοχείο που θα συνιστούσαμε πραγματικά ανεπιφύλακτα. Το δωμάτιο ήταν υπέροχο και σε σχέση με το χώρο του φεστιβάλ πολύ κοντά. Αποφασίσαμε μάλιστα να μείνουμε μια νύχτα παραπάνω, μιας που το κόστος διανυκτέρευσης ήταν εξαιρετικά χαμηλό. Φθάσαμε Παρασκευή, έτσι ώστε να έχουμε αρκετό χρόνο για να απολαύσουμε την πόλη πριν τις συναυλίες της Κυριακής. Ο καιρός ήταν καλός στην αρχή. Έβρεχε κάποιες φορές, αλλά δεν διαρκούσε για πολύ. Αρχικά εξερευνήσαμε ενδελεχώς τα αμέτρητα καφέ και τις περίφημες pubs, ενώ στη συνέχεια επισκεφθήκαμε μερικά από τα ορόσημα του Παρισιού: Notre Dame, La Sainte Chapelle, Place de la Concorde, Tuileries, Tour d' Eiffel, Montmarte. Οι ατέλειωτες βόλτες στα quartiers de Paris ήταν ιδιαιτέρως απολαυστικές, ακόμα και όταν μετά από τόση κούραση και πείνα συνειδητοποιούσαμε, πως ήταν πραγματικά δύσκολο να βρεθεί κάποιο ανοιχτό σούπερ μάρκετ ή φούρνος.

Αποκορύφωμα ήταν το πικνίκ μας στο Bois de Boulogne, ένα δάσος με όλη τη σημασία της λέξεως, γεμάτο με πυκνά δέντρα, παγκάκια και ανύπαρκτα ξέφωτα. Η διασκέδαση σαφέστατα δε σταμάτησε εκεί. Η πραγματική παριζιάνικη ζωή ξεδιπλωνόταν μπροστά στα μάτια μας με όλους τους κατοίκους τις πόλης να επιδίδονται σε καθημερινές κοινωνικές εκδηλώσεις: skateboard, βόλτες με ποδήλατα στο δάσος, κουβεντολόι, συναντήσεις, αποχωρισμούς και κάθε λογής συναισθηματική αλληλεπίδραση.

       Από φαγητό δοκιμάσαμε σχεδόν τα πάντα: από κρέπες και κρουασάν για πρωινό μέχρι μπουκιές χοιρινού και κάποια εντυπωσιακά άνοστα «οργανικά» πιάτα. Το βράδυ δεν παραλείψαμε να περάσουμε από τα quartiers Marais and Montparnasse, που ήταν ασφυκτικά γεμάτα με clubs της μόδας, με cool ανθρώπους και cool ποτά σε cool λαμπερά ποτήρια. Συμφωνήσαμε κι οι δυο, ότι τόσους πολλούς trendy δεν είχαμε δει ποτέ πριν στοιβαγμένους.

       Arcade FireΕν τέλει, το φεστιβάλ της Κυριακής. Επιτέλους! Μια πραγματικά εντυπωσιακή εμπειρία με ένα μεγάλο ένθερμο κοινό, εξαιρετικές μπάντες και ήχους που εκτείνονταν από το ψυχεδελικό ροκ των Black Angels, τους κλασσικούς Eels και τους υπέροχους Wave Machines, μέχρι τη reggae και τη  folk των Beirut. Φυσικά, για μένα το καλύτερο σημείο της βραδιάς ήταν η παρουσία των Arcade Fire. Η εξαιρετική έναρξη με το φρέσκο Ready to start προετοίμασε το έδαφος για μοναδικές εκτελέσεις τραγουδιών, έως τη στιγμή που όλα διακόπηκαν από μια ξαφνική νεροποντή.

Χωρίς καμιά προειδοποίηση άνοιξε ο ουρανός, που σε συνδυασμό με το δυνατό άνεμο, δεν άφησε κανένα περιθώριο για την κανονική ροή της συναυλίας. Η unplugged εκτέλεση του Wake Up που ακολούθησε σίγουρα θα μείνει θρυλική (δείτε τη παρακάτω). Δυστυχώς, τα μέλη της μπάντας έπρεπε να μας καληνυχτίσουν, αφήνοντας έτσι μεγάλες επιτυχίες τους, όπως το Rebellion και το Tunnels να πνιγούν κυριολεκτικά στα νερά της βροχής. Γαμώτο! Τουλάχιστον σ’ αυτήν την περίσταση η τοποθεσία του ξενοδοχείου αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη. Όσο στις εξόδους και στον υπόγειο σχηματίζονταν ουρές από βρεγμένους ανθρώπους, εμείς φτάναμε στο στεγνό και ζεστό μας δωματιό σε λιγότερο από μισή ώρα.

       Εν κατακλείδι, ήταν ένα ταξίδι που και οι δυό μας σίγουρα δε θα ξεχάσουμε ποτέ. Πολλές ευχαριστίες σε εσάς που το πραγματοποιήσατε! Αναμφίβολα, το Rock en Seine θα είναι του χρόνου ένας από τους προορισμούς μας!

Susanne & Lutz, Γερμανία.

Φωτογραφία εξωφύλλου: dailyqi


Διαβάστε ακόμα