The Good, the Bad & the Queen 7-13/5/09

Περί μουσικής

ody : Η φετινή, πολυσυζητημένη, καλοκαιρινή συναυλιακή περίοδος είναι έτοιμη να αρχίσει παρόλο που ο καιρός ακόμα το σκέφτεται να καλοκαιριάσει. Το Σάββατο 9/5 έχουμε στο Art House, στον Κεραμικό, τους Firewater που μας έρχονται έχοντας στις αποσκευές τους τον καλό περσυνό δίσκο "The Golden Hour", ενώ την Πέμπτη 14/5, στο Fuzz, θα έχουμε τη δεύτερη εμφάνιση στην Ελλάδα των αγαπητών μου Ladytron, ένα από τα κορυφαία electropop συγκροτήματα αυτής της δεκαετίας. Οι ημερομηνίες για Θεσσαλονίκη είναι 8 και 15 Μάιου αντίστοιχα. Η τσέπη μου αρχίζει και πονάει, αλλά μου αρέσει!
Διαβάστηκε φορες





Περί μουσικής

ody : Η φετινή, πολυσυζητημένη, καλοκαιρινή συναυλιακή περίοδος είναι έτοιμη να αρχίσει παρόλο που ο καιρός ακόμα το σκέφτεται να καλοκαιριάσει. Το Σάββατο 9/5 έχουμε στο Art House, στον Κεραμικό, τους Firewater που μας έρχονται έχοντας στις αποσκευές τους τον καλό περσυνό δίσκο "The Golden Hour", ενώ την Πέμπτη 14/5, στο Fuzz, θα έχουμε τη δεύτερη εμφάνιση στην Ελλάδα των αγαπητών μου Ladytron, ένα από τα κορυφαία electropop συγκροτήματα αυτής της δεκαετίας. Οι ημερομηνίες για Θεσσαλονίκη είναι 8 και 15 Μάιου αντίστοιχα. Η τσέπη μου αρχίζει και πονάει, αλλά μου αρέσει!

GKamp : Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Stepas : Η εμφάνιση του Μανώλη Μητσιά στο Αλ Τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου. Βελούδινη φωνή που δεν έχει χάσει τίποτα μετά από 40 χρόνια. Σεμνός, συνεπής, ποιοτικός, ατόφια λαϊκός.

gbal : Αύριο Παρασκευή γίνεται στο BIOS η 5η βραδιά του Α' Κύκλου του Coca Cola Soundwave με διαγωνιζόμενα συγκροτήματα, τους Flakes και τους Raintear. Headliners της βραδιάς θα είναι οι Abbie Gale και guest djs οι Γιώργος Κυριακού και Νίκος Δρογώσης. Ήδη έχουν περάσει στον επόμενο γύρο οι Pop Eye, οι C.O.D.E. και οι Le Page. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Stepas : Οι πολλές μεσαίες και μικρές μουσικές σκηνές που ξεφυτρώνουν μήνα με το μήνα στην Αθήνα. Οι περισσότερες είναι καλόγουστες, ατμοσφαιρικές, με πολύ χαμηλές τιμές και μπορείς να ακούσεις ζωντανή μουσική πίνοντας το ποτάκι σου χαλαρά. Επιτέλους! Μετά από χρόνια σκυλοποπ κυριαρχίας, φαίνεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια δημιουργήθηκε ένα σημαντικό κοινό που να προτιμά τις μουσικές σκηνές και την πιο ποιοτική μουσική.

gbal : Ο πιο πρόσφατος δίσκος των "Thermals" με τίτλο "Now we can see", ο οποίος κυκλοφόρησε στις αρχές Απρίλη. Πρόκειται για pop - punk συνθέσεις με φωνητικά που μοιάζουν κάπως με αυτά των Hold Steady. Περισσότερα σε κριτική μας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Περί ανέμων και υδάτων

GKamp : Η οδήγηση Σάββατο απόγευμα στην Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου. Άνετα, γρήγορα και απολαυστικά.

Stepas : Η εκπληκτική ομάδα που έχει φτιάξει ο ΠΑΟ στο μπάσκετ και η απίστευτη σταθερότητα που έχει εδώ και 10 χρόνια. Μία ακόμα απόδειξη η προ λίγων ημερών εκ νέου κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης.

halias : Όπως λέει και ο Ψύλλος Τσου-Λου και πάλι Τσου-Λου . Επιτέλους αγωνία και ουσία από μεγάλες ομάδες και το αποτέλεσμα; Από τη μια η ευκαιρία για εκδίκηση για το περσινό ημιτελικό και από την άλλη η ευκαιρία να το πάρεις δεύτερη φορά συνεχόμενη. Η καλύτερη επίθεση ενάντια στην πιο ισορροπημένη ομάδα. Τελικός για αναλύσεις, θέαμα και αγωνία, το καλύτερο δηλαδή. Όπως και να τελειώσει, και παρόλο που Barca rulez, να εκφράσω το διαρκή θαυμασμό μου τόσο για τον Ryan Giggs που τα τελευταία 20!!! χρόνια παίζει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου (πιστεύω ότι είναι σαφώς καλύτερος του Beckam και ας με ρίξετε στην πυρά) όσο και για τον Sir Alex Ferguson που για δυο δεκαετίες είναι μέτρο σύγκρισης για την επιτυχία ενός προπονητή και παραμένει ο καλύτερος στον κόσμο. Μουρίνιο και αηδίες…

Stepas : Ο εκπληκτικός προγραμματισμός της διοίκησης Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ. Βρύζας-Σάντος-Ζαγοράκης έχουν ήδη κατασταλάξει στις περισσότερες μεταγραφές για τη νέα σεζόν. Αμπουμπακάρι, Κρέσιτς και Ζοάο Πάολο Αντράντε (Πόρτο) θεωρούνται ήδη κλεισμένοι ενώ αποκτήθηκαν και τα δικαιώματα του δανεικού έως τώρα Σορλέν. Ταυτόχρονα Φωτάκης και Παπάζογλου (του Άρη) θεωρούνται επίσης πολύ κοντά σε συμφωνία. Απίστευτος προγραμματισμός για τα ελληνικά δεδομένα, παρόλο το πολύ χαμηλό μπάτζετ. Φτου φτου μην μας ματιάσω!





Περί μουσικής


Περί ανέμων και υδάτων

dimi : Με λύπη μου διάβασα στην προηγούμενη LIFO πως το Guru Bar έκλεισε. Τα τελευταία 12 χρόνια που λειτουργούσε στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία θεάτρου, δεν ήταν λίγα τα jazz ονόματα που πέρασαν από τη σκηνή του. Κι ακόμα περισσότεροι είμασταν όλοι εμείς που περάσαμε για να ακούσουμε τις υπέροχες μουσικές επιλογές, να γευτούμε τα εξωτικά κοκτέιλς και φαγητά και να φλερτάρουμε σε μια άλλη διάσταση που δημιουργούσε η ατμόσφαιρα του Guru. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη η κατάσταση αυτή προέκυψε γιατί δεν είναι δυνατό "να διασκεδάζεις και δέκα μέτρα μακριά κάποιοι να πεθαίνουν" ή "να νιώθεις πως μόλις βγεις μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή σου". Κρίμα...

MikeMous : Ειλικρινά με όλα αυτά που συμβαίνουν στην πολιτική τελευταία, μου έρχεται εμετός. Δεν πάει άλλο η κατάσταση. Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Φταίει ο κόσμος που τους ψηφίζει όλους αυτούς τους απατεώνες της αρπαχτής και της λαμογιάς. Τελικά μας κυβερνούν αυτοί που μας αξίζουν...

halias : Δεν αντέχω άλλο τα τρομερά και φοβερά που θα μας συμβούν σύμφωνα με τις ειδήσεις. Μετά τον Ιό που μπορεί να είναι πολύ σοβαρή απειλή, άκουσα χθες (από ατυχία) ότι έρχονται οι δηλητηριώδεις μέδουσες, εννοώντας ότι ένας ικανός αριθμός από δαύτες πέρασαν το Γιβραλτάρ και έφτασαν στη Μάλαγα. Το γεγονός ότι τα άμυαλα πλάσματα θέλουν χρόνια ολόκληρα για να διασχίσουν την Μεσόγειο (αν φτάσουν ποτέ) δεν αναφέρθηκε φυσικά στο ρεπορτάζ. Ευκαιρία να ξαναγίνει με έτοιμο υλικό το ίδιο ρεπορτάζ του χρόνου τέτοιες μέρες.

Stepas : Το ότι ακόμη μια εκλογική αναμέτρηση (Ευρωεκλογές) θα είναι εντελώς απολιτίκ με τεράστια αδιαφορία από τη νεολαία. Καμία κουβέντα για την ουσία, καμία διάθεση από εμάς τους νέους να συζητήσουμε φλέγοντα θέματα. Μπάλα, γκομενικά, αυτοκίνητα, lifestyle. Τίποτα άλλο δεν συζητάμε...

halias : Η εμμονή με σκανδαλιστικές, αντί για πραγματικές ειδήσεις με ανησυχεί. Και για να μην λέτε ότι μιλάω τυχαία αναφέρομαι στις κυρίες-μοντέλα του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές του κόμματος του Μπερλουσκόνι. Μια βδομάδα ασχολούμασταν με αυτό και δεν άκουσα την πραγματική συναφή είδηση: Ότι λόγο των αλλαγών στις μεγάλες χώρες (εδώ φυσικά δεν έχουμε ιδέα ποιους και όχι τι θα ψηφίσουμε) των ψηφοδελτίων για τις Ευρωεκλογές η αναλογία Ανδρών-Γυναικών στην επόμενη Ευρωβουλή θα είναι σχεδόν 50-50 (από το σημερινό 70-30) . Και την είδηση την είδα στο κατεξοχήν ανδρικό περιοδικό τους 4Τροχούς. Τι να πω ; Μπράβο στο περιοδικό και φτου σας στους άχρηστους των ειδήσεων.

Stepas : Η συνεχής σκανδαλολογία που τελικά καταφέρνει να αποπροσανατολίσει.

halias : Όσο περνά ο καιρός γίνεται και πιο κλασικοί οι στίχοι (από το τραγούδι της Πωλίνας): Όλοι τα παίρνουνε, όλοι τα παίρνουνε, όλοι τα παίρνουνε, κρυφά και φανερά…όλοι τα παίρνουνε κανονικά.






Περί μουσικής

gbal : Η συναυλία των MGMT τον ερχόμενο Σεπτέμβρη (08/09) στην Τεχνόπολη στο πλαίσιο των "Electron Nights"! Το συγκρότημα είναι μέσα στα hot νές ονόματα της μουσικής και όπως έχουμε ξαναγράψει στο Mix Grill, προτιμάμε να βλέπουμε επί σκηνής συγκροτήματα της εποχής μας κι όχι συνταξιούχους.

gbal : Το Athens Music Forum είναι μια από τις διοργανώσεις, που ξεχωρίζουν κάθε χρονιά, μιας και μπορείς να ακούσεις και να μάθεις διάφορα πράγματα για τη μουσική στην Ελλάδα και επιπλέον να κάνεις τις δικές σου ερωτήσεις.

Περί ανέμων και υδάτων

gbal : Μπορεί να μην είχε ποιοτικό ποδόσφαιρο, όπως αυτά που βλέπουμε στο τελευταίο διάστημα στο Τσου-Λου, αλλά η αγωνία, η ένταση και η εναλλαγή συναισθημάτων ήταν πρωτόγνωρη στον Τελικό Κυπέλλου του περασμένου Σαββάτου!

zouglos : Ο τελικός του κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Τρομερό σε διακύμανση σκορ και επιπλέον τα είχε όλα.Μακάρι να βλέπαμε πιο συχνά τέτοια παιχνίδια στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως επίσης ο ημιτελικός του φαιναλ φορ στο Βερολίνο που για μένα ήταν και ο τελικός. Προμηνύει τι θα ακολουθήσει στον τελικό του πρωταθλήματος.

MikeMous : Η Βιέννη τον Μάϊο. Μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης που μαγεύει με την ομορφιά, την ιστορία και την πληθώρα επιλογών. St Stephan Cathedral, Schoenbrun και Belvedere αξίζουν της προσοχής κάθε ταξιδιώτη.
Gruss Gott  

halias : Ο Παναθηναϊκός με το πέμπτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο του στο Μπάσκετ. Απέναντι στην ίδια ομάδα που το πήρε πριν δυο χρόνια, αφού πρώτα ξεπέρασε και την άλλη μεγάλη ομάδα της Ελλάδας στον ημιτελικό. Και τα δυο παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες απέναντι σε μεγάλες ομάδες αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι 5 τρόπαια σε 13 χρόνια είναι τυχαία. Δείγμα του τι μπορεί να κάνει μια διοίκηση που δείχνει εμπιστοσύνη στον σωστό προπονητή (ήδη 10 χρόνια) και κινείται για την πρόσληψη κορυφαίων παικτών, Ελλήνων και μη. Όσο για τα σουτ της τελευταίας στιγμής πιστεύω ότι η συμβίωση εντός των Ελληνικών τειχών με τον Δράκο στο τιμόνι του αιωνίου αντιπάλου σε κάνει προπονημένο σε μάχες της τελευταίας στιγμής. Άλλωστε αν δεν μπορεί ο εξπέρ Γιαννάκης να το γυρίσει τότε απίθανο να τα καταφέρει άλλος έστω και αν λέγεται Ετόρε Μεσίνα.

gbal : Όπως και να το κάνουμε, το να κερδίζεις 5 φορές το τρόπαιο της Ευρωλίγκας σε 10 και κάτι χρόνια δεν είναι δα και λίγο πράγμα! Ανεξαρτήτως συλλογικών προτιμήσεων, δίκαια ο Παναθηναϊκός είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης για την τρέχουσα δεκαετία. Άντε να σκάσει και λίγο το χειλάκι μας...



 
Διαβάστε ακόμα