Σtella-Works-For-You-stella

ΣTELLA - Works For You

Η Σtella μας «δουλεύει» όλους!
Διαβάστηκε φορες
Τι θα ακούσεις:
indie pop

Τραγούδια που ξεχωρίζουν:
"Works For You", "Way To Go", "Walk Like I Taught You"

Βαθμολογία:
8/10

Το "Works For You" δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από το ντεμπούτο άλμπουμ της Σtella. Είναι το ίδιο λαμπερό και γνώριμο, υπηρετώντας την indie pop με τέτοια καθαρότητα κι ευαισθησία που πραγματικά χαίρεσαι να το ακούς. Χωρίς ιδιαίτερες εκρήξεις κι εκπλήξεις, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο προκάτοχος του, δίχως όμως να κουράζει λεπτό. Πηγαίνει ένα μικρό βήμα πιο κοντά στην indie από τη synth pop.

Οι συνθέσεις μπορεί να μην ακούγονται τόσο «σπουδαίες», αλλά για κάποιον ανεξήγητο (;) λόγο δε χορταίνεις να τις ακούς. O δεύτερος προσωπικός δίκσκος της Στέλλας δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από καμία υπέροχη πρόσφατη κυκλοφορία του εξωτερικού. Έχει εκείνη την πιασάρικη αίσθηση καλλιτεχνών και συγκροτημάτων όπως οι WhoMadeWho (ότι πιο κοντινό στα αυτιά μου με τη Σtella), Christine and the Queens, Hot Chip, Au Revoir Simone, Still Corners και πολλών άλλων βαριών χαρτιών της παγκόσμιας δισκογραφίας.

Είναι τέτοια η παραγωγή του Nteibint και της Σtella, που ακόμα και αν δεν το ήξερες και το άκουγες πρώτη φορά, θα ήσουν σίγουρος, θα πόνταρες ότι ακούς ένα όνομα του εξωτερικού. Δεν έχει καμία «ελληνικότητα» ή να το πω καλύτερα, ελληνική μουσική παθογένεια. Είναι λιγοστοί οι Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν πλησιάσει τόσο πολύ αυτό που συμβαίνει τώρα εκεί έξω.

Το "Works For You", όπως και το debut, είναι αποτέλεσμα περισσότερο αισθητικής και λιγότερο ταλέντου. Όχι πως το ταλέντο απουσιάζει, για να μην παρεξηγηθεί η έκφραση, αλλά πιθανότατα θα βρεις ποιοτικότερους οργανοπαίχτες στην πόλη. Είναι τόσο απλά τα συστατικά του: καμία φοβερή κορώνα από τη Σtella, καμία κιθαριά που θα σκότωνες για αυτή, κανένα ηχάκι που να ψάχνεις στα εκατοντάδες που σου προσφέρονται, κανένα φίλτρο που να κάνει τη διαφορά, καμία μελωδική γραμμή που να πέθαινες για αυτή, καμία σπουδαία σύνθεση, επαναλαμβάνω.

Κι όμως, σε αντίθεση με αυτό που λέει η Σtella στο ομώνυμο τραγούδι, όλα έχουν «δουλέψει για εμάς». Κι όλα δουλεύουν και για εκείνη. Μη μείνουμε έκπληκτοι αν η Σtella καταφέρει να κάνει κάτι πραγματικά μεγάλο στο εξωτερικό, περισσότερο από αυτά που έχουν καταφέρει οι Keep Shelly In Athens, ο Larry Gus και κάποιοι ακόμη.Διαβάστε ακόμα