Cinema

Κινηματογράφος Άστορ: Πρόγραμμα Ταινιών Φεβρουάριος - Μάρτιος 2017

Σημαντικές ταινίες όπως τα Πάση Θυσία, Ο Κύριος Όβε και Ποίηση Χωρίς Τελος θα προβάλλονται αυτές τις ημέρες στον κινηματογράφο Άστορ
Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου


Άστορ

O πιο ιστορικός κινηματογράφος της Αθήνας!

Πρόγραμμα Φεβρουάριος 2017 - Μάρτιος 2017


Η Κλούβα

Η ΚΛΟΥΒΑ (CLASH) του Μοχάμεντ Ντιάμπ
Για 2η εβδομάδα | 16 - 22.02 - Εκτός Δευτέρας 20.02 | Weird Wave 
Ώρες προβολής: 20.00 - 22.00 

Ταινία Έναρξης στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα», Φεστιβάλ Καννών 2016
Πρόταση της Αιγύπτου για το OSCAR® Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Παλλόμενο από ένταση, αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο και βαθιά πολιτικό, αυτό το κλειστοφοβικό, συναρπαστικό φιλμ μας μεταφέρει στο Κάιρο, το καλοκαίρι του 2013 – δύο χρόνια μετά την Αιγυπτιακή Επανάσταση. Στην αρχή της σειράς των γεγονότων που οδήγησαν στην ανατροπή του προέδρου Μόρσι, μια κλούβα της Αστυνομίας, μέσα στην οποία κρατούνται διαδηλωτές με εντελώς διαφορετικές πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, διασχίζει τις βίαιες διαδηλώσεις. Θα μπορέσουν οι κρατούμενοι να ξεπεράσουν τις διαφορές τους προκειμένου να επιβιώσουν;

Trailer: εδώ


Ποίηση χωρίς τέλος

ΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ (POESIA SIN FIN) του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι
Για 7η εβδομάδα! | 16 - 22.02 Εκτός Δευτέρας 20.02 | Weird Wave 
Ώρες προβολής: 17.30

Επίσημη Συμμετοχή στο Τμήμα «Quinzaine: 15νθήμερο των Σκηνοθετών», Κάννες 2016
Βραβείο Τιμής Pardo d'Onore, Locarno Για το σύνολο του έργου του.
 
Βρισκόμαστε στο Σαντιάγο της Χιλής. Τη δεκαετία του ’40 και του ’50 ο «Αλεχαντρίτο» Χοδορόφσκι αποφασίζει να γίνει ποιητής, ενάντια στη θέληση της οικογένειάς του. Μπαίνοντας στους κύκλους της καλλιτεχνικής αβάν γκαρντ της εποχής, ο εικοσάχρονος Αλεχάντρο θα γνωρίσει τον Ενρίκε Λιν, τη Στέλλα Ντίαζ, τον Νικάνορ Πάρρα και άλλους πολλά υποσχόμενους αλλά άγνωστους ακόμα νεαρούς συγγραφείς, που στη συνέχεια θα γίνουν οι Μεγάλοι της μοντέρνας λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας. Βυθισμένοι σ’ έναν κόσμο ποιητικού πειραματισμού θα ζήσουν όλοι μαζί, όπως λίγοι αποτόλμησαν στο παρελθόν: αισθησιακά, αυθεντικά, με τρέλα και πλήρη ελευθερία. 
 
«Ίσως η καλύτερη του. Φελινική και βαθιά συγκινητική», VARIETY

Trailer: εδώ

 
Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά

Η ΕΣΠΕΚ παρουσιάζει: 
ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΤΟΤΕ
Μέρος τέταρτο της Χαμένης Λεωφόρου του Ελληνικού Σινεμά*

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου
18.30 Ανατολική Περιφέρεια του Βασίλη Βαφέα
20.15 Σχετικά με τον Βασίλη του Σταύρου Τσιώλη
22.00 Η Νίκη της Σαμοθράκης του Δήμου Αβδελιώδη

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου
00.30 Oh Babylon του Κώστα Φέρρη

στον Κινηματογράφο Άστορ 

Δεκαετίες πριν το ελληνικό σινεμά χαρτογραφηθεί ως παράξενο υπήρξε ακόμα πιο παράξενο. Στην επόμενη συνάντηση της κινηματογραφικής της λέσχης, η ΕΣΠΕΚ παρουσιάζει μερικά φιλμ του τότε που θα κουβαλούσαν με χάρη αυτή την ταμπέλα τώρα. 

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, η Χαμένη Λεωφόρος φιλοξενεί τις ταινίες Ανατολική Περιφέρεια του Βασίλη Βαφέα, Σχετικά με τον Βασίλη του Σταύρου Τσιώλη και Η Νίκη της Σαμοθράκης του Δήμου Αβδελιώδη, ενώ λίγες νύχτες μετά, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, την ταινία Oh Babylon του Κώστα Φέρρη, σε μεταμεσονύχτια προβολή. Τις τρεις πρώτες θα συστήσουν στο κοινό ο Γιάννης Κορρές και ο Μπάμπης Μακρίδης, ενώ την τέταρτη οι Felizol και The Boy. Την μεταμεσονύχτια προβολή θα ακολουθήσει party μεταμφιεσμένων στο φουαγιέ του Άστορ με θέμα «Βακχικό Μπαρόκ» και τους Fantastikoi Hxoi vs Felizol στα decks. 

Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ ανά προβολή | 7 ευρώ ημερήσιο εισιτήριο
Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Ταινιοθήκης της Ελλάδος

Σποτ: εδώ


Ο Κύριος Όβε

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΒΕ
του Χάνες Χολμ
Η πιο συγκινητική feel-good κωμωδία της χρονιάς επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη! 
23.02 - 01.03 | Ώρες προβολής: 17.30 | 19.45

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και έχοντας ήδη κερδίσει το ελληνικό κοινό, ο Κύριος Όβε του Χάνες Χολμ επιστρέφει στο ΑΣΤΟΡ, από την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και για μία μόνο εβδομάδα!

Ο Όβε είναι ένας 59χρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος. Έχει αυστηρές αρχές, σιδερένια πειθαρχία και ελάχιστη κατανόηση, πιστεύει ότι περιβάλλεται από ηλίθιους και δεν διστάζει να τους το πει κατάμουτρα. Όταν δεν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, ο Όβε περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους συνεχώς υποδείξεις. Κανείς δεν τον αντέχει και τον αποκαλούν «ο γείτονας από την κόλαση». Όταν όμως στο διπλανό σπίτι μετακομίζει μια καινούργια και φασαριόζικη οικογένεια με παιδιά, που κατά λάθος χαλάνε το γραμματοκιβώτιο του Όβε, τα πράγματα θα αλλάξουν. Όχι μόνο για τον οικισμό, αλλά και τον ίδιο τον Όβε, που έκπληκτος θα δημιουργήσει μια αναπάντεχη και τρυφερή φιλία.
 
Η ταινία βασίζεται στο best seller του νεαρού Σουηδού συγγραφέα Φρέντρικ Μπάκμαν που εκδόθηκε σε περισσότερες από 30 χώρες, και ακριβώς όπως στο μυθιστόρημα, στο σενάριο ο Όβε είναι μια αρχετυπική μορφή, που όμως έχει μια δική της, ξεχωριστή ιστορία να διηγηθεί.
 
Σκηνοθετεί ο Χάνες Χολμ και πρωταγωνιστεί ο Ρολφ Λάσγκαρντ («Μετά τον Γάμο», «Η Ιδανική Λύση»), πολύ γνωστός στην Σουηδία τόσο για την κινηματογραφική σειρά 9 ταινιών όπου υποδύεται τον Επιθεωρητή Βαλάντερ (1994 – 2008), όσο και για τη θεατρική του σταδιοδρομία (το 2009 έκανε αίσθηση παίζοντας την μητέρα, Edna Turnblad, στο μιούζικαλ «Hairspray»). Ο Λάσγκαρντ τιμήθηκε για την ευαίσθητη ερμηνεία του στο «Ο Κύριος Όβε» με το κρατικό βραβείο στη Σουηδία.

Trailer: εδώ


Hell or High Water

ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ
Hell or High Water

του Ντέιβιντ Μακένζι
με τους: Κρις Πάιν, Μπεν Φόστερ, Τζεφ Μπρίτζες

23.02 - 01.03 | Ώρες προβολής: 22.00

Ένας χωρισμένος πατέρας και ο πρώην κατάδικος αδερφός του επιχειρούν μια σειρά ληστειών τραπεζών για να διασώσουν τη χρεωμένη οικογενειακή τους φάρμα στο Δυτικό Τέξας, ενώ στα ίχνη τους βρίσκονται ένας βετεράνος σερίφης και ο ινδιάνος βοηθός του.

Trailer: εδώ


Η πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Όλλι Μάκι

Η ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΟΛΛΙ ΜΑΚΙ
The happiest day in the life of Olli Maki

 του Γιούχο Κουοσμάνεν

Βραβείο «Ένα Κάποιο βλέμμα», Φεστιβάλ Καννών 2016
Πρόταση της Φινλανδίας για το OSCAR® Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

από 2 Μαρτίου  

Το καλοκαίρι του 1962, ο Όλλι Μάκι αγωνίζεται για τον τίτλο του Πρωταθλητή Κόσμου στην κατηγορία φτερού. Ο δρόμος για την επιτυχία, από την επαρχία της Φινλανδίας μέχρι την καρδιά του Ελσίνκι, μοιάζει να είναι βέβαιος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χάσει βάρος και να συγκεντρωθεί στην προπόνηση. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα... Ο Όλλι έχει ερωτευτεί τη Ράιγια!

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κουοσμάνεν, που του χάρισε δικαίως το μεγάλο βραβείο στο τμήμα «Ένα κάποιο Βλέμμα» στο Φεστιβάλ Καννών, είναι μία χιουμοριστική ιστορία αγάπης αλλά και μια γλυκόπικρη ωδή στη χαμένη αθωότητα.

Ένα μικρό θαύμα άψογης δεξιοτεχνίας – Hollywood Reporter

Trailer: εδώ
 

Orpheline

ORPHAN (Orpheline)

του Αρνώ Ντε Παγιέρ

από 30 Μαρτίου  

με τις Αντέλ Ενέλ (Το Άγνωστο Κορίτσι), Αντέλ Εξαρχόπουλος (Η Ζωή της Αντέλ), Τζέμα Άρτερτον (Η Άλλη Μποβαρί) και τον Σέρζι Λόπεθ (Ο Λαβύρινθος του Πάνα)

Τέσσερις στιγμές στη ζωή τεσσάρων γυναικείων χαρακτήρων: Ένα μικρό κορίτσι από την επαρχία, παίζει ένα κρυφτό που μετατρέπεται σε τραγωδία. Μία έφηβη εγκλωβισμένη σε μια ατελείωτη διαδοχή φυγής, ανδρών και ατυχιών, γιατί οτιδήποτε άλλο είναι καλύτερο από την οικογένειά της. Μια νεαρή γυναίκα που μετακομίζει στο Παρίσι και έχει τάση προς την καταστροφή. Μια ενήλικη γυναίκα, που νόμιζε πως βρήκε ασφαλές καταφύγιο μακριά από το παρελθόν της. Σταδιακά, οι χαρακτήρες συναντιούνται για να σχηματίσουν μία ενιαία ηρωίδα.

Μια όμορφη και μοναδική ματιά μιας ατρόμητης γυναίκας που επινοεί τον εαυτό της επ' άπειρον μέχρι να πετύχει την απόλυτη ελευθερία  – VARIETY 

Trailer: εδώ
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα