Στην κορυφή του κόσμου

Στην κορυφή του κόσμου @ Κινηματογράφος Άστορ 30/4 | Κερδίστε προσκλήσεις

Το Mix Grill σάς προσφέρει 5 διπλές προσκλήσεις για τη βραβευμένη ταινία «Στην κορυφή του κόσμου» την 30/4 στις 15:00 στον κινηματογράφο Άστορ. 
Διαβάστηκε φορες
Το Mix Grill σάς προσφέρει 5 διπλές προσκλήσεις για την ταινία Στην κορυφή του κόσμου στον κινηματογράφο Άστορ την Κυριακή 30 Απριλίου στις 15:00.

Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση θα πρέπει να κάνετε like στη σελίδα του Mix Grill στο Facebook:και να συμπληρώσετε το Ονοματεπώνυμο και το e-mail σας στην παρακάτω φόρμα μέχρι το Σάββατο 29 Απριλίου στις 18:00 

{contest_form}


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βραβείο Κοινού, Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Annecy
Μεγάλο Βραβείο, Tokyo Anime Award Festival
Βραβείο Κοινού, COLCOA Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου 
Επίσημη Συμμετοχή Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τορόντο  


ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
(Tout en haut du monde / Long way north)
του Ρεμί Σαγιέ

Το «Στην Κορυφή του Κόσμου» έρχεται να αποδείξει ότι το 2D animation και η κλασική περιπέτεια μπορούν ακόμα να συγκινήσουν με τη μοναδικότητά τους. Σε σκηνοθεσία του Remi Chaye και σε συμπαραγωγή του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα και υποψήφιου για Όσκαρ, Ron Dyens, η ταινία ακολουθεί πιστά τις συμβάσεις της κλασσικής αφήγησης και λειτουργεί σε ένα απλό αλλά απόλυτα λεπτομερειακό σχεδιασμό των χαρακτήρων του, τοποθετώντας στο επίκεντρο, την ανάγκη του ανθρώπου να υπερβεί τη θνητή του φύση και να κυνηγήσει το άγνωστο.  

Η Σάσα, μία νεαρή αριστοκράτισσα που μεγαλώνει στη Ρωσία στα τέλη του 19ου αιώνα, ονειρεύεται το Μεγάλο Βορρά και αγωνιά για την τύχη του παππού της, του Ολουκίν, ένας διάσημος επιστήμονας και εξερευνητής της Αρκτικής, που ακόμα όμως δεν έχει επιστρέψει από την τελευταία εκστρατεία του για την κατάκτηση του Βόρειου Πόλου. Ο Ολουκίν έχει περάσει το πάθος του για εξερεύνηση και στη μικρή Σάσα, αλλά οι γονείς της, οι οποίοι έχουν ήδη δρομολογήσει το γάμο της κόρης τους, δεν το εγκρίνουν. Έτσι, η Σάσα επαναστατεί και πάει ενάντια στο πεπρωμένο που της έχουν ορίσει, φεύγει από το σπίτι και αποφασίζει να πάει να βρει τον παππού της στο μακρύ δρόμο για το Βορρά. 

Δείτε το trailer της ταινίας στα ελληνικά:


«Όμορφο animation και μια ισχυρή δήλωση για τη δύναμη των γυναικών» – Mike Hale, New York Times Arts & Leisure

2015. Έγχρωμο. 
Σκηνοθεσία: Ρεμί Σαγιέ. 
Γλώσσα: Μεταγλωττισμένο. 
Είδος: Κινούμενα Σχέδια. 
Διάρκεια: 81’ 
Διαβάστε ακόμα