Γρηγόρης Πολύζος & Μαρία Κρασοπούλου - Αποστάσεις

Tο δεύτερο δισκογραφικό βήμα του συνθέτη Γρηγόρη Πολύζου.
Διαβάστηκε φορες
Τι θα ακούσεις:
Έντεχνο

Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις:
Δωμάτιο Πανικού, Ό,τι αγάπησες δεν είναι πια εκεί, Έστω κι αν ειναι αργά, Χαρακιά

Βαθμολογία: 8/10

Ήταν το 2012 όταν ο πολύ σημαντικός Νίκος Ζούδιαρης μας παρουσίασε τον ταλαντουχο συνθέτη Γρηγόρη Πολύζο, στην πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Σε τόπους που δεν ξέρω», που συμμετείχαν εκτός από τον ίδιο, η Φωτεινή Δάρρα, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Απόστολος Ρίζος και μια νέα και πολύ αξιόλογη ερμηνεύτρια η Μαρία Κρασοπούλου. Τα τραγούδια «Ακατοίκητο Νησί», ντουέτο του Νίκου Ζούδιαρη με τη Μαρία Κρασοπούλου, «Πέτρα απ' το φεγγάρι» με τη Φωτεινή Δάρρα και «Κουτσό στρατιωτάκι» με τον Απόστολο Ρίζο, είχαν ξεχωρίσει αμέσως ενώ το άλμπουμ θεωρήθηκε από τα καλύτερα της χρονιάς.

Έχοντας σαν παρακαταθήκη αυτό το σπουδαίο ξεκίνημα, ο Γρηγόρης Πολύζος επανέρχεται στο δισκογραφικό προσκήνιο με το άλμπουμ «Αποστάσεις» και βασική ερμηνεύτρια τη Μαρία Κρασοπούλου, που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2016 από τη δισκογραφική εταιρεία Μικρός Ήρως του Άγγελου Σφακιανάκη.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει 10 τραγούδια και τη συμμετοχή έκπληξη του Κώστα Μακεδόνα στο τραγούδι-διαφήμιση του δίσκου «Ό,τι αγάπησες δεν ειναι πια εκεί» που ο Μακεδόνας ερμηνεύει μαζί με τη Μαρία Κρασοπούλου.

Συνήθως από τις ακροάσεις ενός νέου άλμπουμ περιμένεις τα μουσικά τετριμμένα, εκείνα που επαναλαμβάνονται ακόμα και από τους κορυφαίους. Ψιλογνωστές μελωδίες, αναμενόμενους στίχους και ενορχηστρώσεις που δεν προσθέτουν κάτι στο αφτί του ακροατή.

Στην περίπτωση του Πολύζου και της Κρασοπούλου όμως, ο ακροατής πέφτει έξω. Όσο κυλάει η ακρόαση, το άλμπουμ γίνεται όλο και καλύτερο και στο τέλος σου αφήνει μια βαθιά ικανοποίηση. Δεν ξέρω αν τα τραγούδια του Πολύζου είναι από τα λεγόμενα «έντεχνα». Ξέρω ότι είναι πολύ καλά τραγούδια που η ερμηνευτική δεινότητα της Μαρίας Κρασοπούλου τα απογειώνει. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια εξαιρετική ερμηνεύτρια που δίνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Οι πολύ καλές μουσικές εμπνεύσεις του δημιουργού υποστηρίζονται από σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Άκης Τουρκογιώργης, Μανώλης Καρντίνης, Γιώργος Κοντραφούρης, Αντρέας Πολυζωγόπουλος, Πάρις Περισυνάκης, Γιώργος Μακρής, Άγγελος Πολίτης, Γιάννης Τσελίκας και Τάσος Μπακούρης. Ο Γρηγόρης Πολύζος καταφέρνει να τους συντονίσει και όλοι μαζί δημιουργούν ένα άρτιο ηχητικά αποτέλεσμα.

Οι στίχοι της Αυγής Βυθούλκα,

«Έρχονται λόγια καταπάνω μου αδέσποτα/ έχω χορτάσει όσα κρύβει ένας γκρεμός/ Στα σουπερμάρκετ προσφορά ο ουρανός/ αιμορραγώ, μα φαίνεται ανεπαίσθητα»

του Πόλυ Κυριακού αλλά και της Μαρίας Κρασοπούλου (ταλαντούχα και εδώ) είναι μεστοί χωρίς ακρότητες και φανφάρες και δένουν αρμονικά με τις μουσικές.

Ο Γρηγόρης Πολύζος φαίνεται να μη βιάζεται. Προχωράει όταν νιώθει πως είναι έτοιμος και έχει να δώσει. Το δεύτερο δισκογραφικό βήμα είναι αξιόλογο και στο ίδιο ποιοτικά επίπεδο με το πρώτο. Και αυτό σημαίνει πολλά...

Στοιχεία του άλμπουμ
Τίτλος: Αποστάσεις
Δισκ. Εταιρεία: Μικρός Ήρως
Κυκλοφορία: 2016
Παραγωγή: Γρηγόρης Πολύζος
Ενορχήστρωση: Γρηγόρης Πολύζος
Στίχοι: Αυγή Βυθούλκα

Τραγούδια:

01. ΑΣΕ ΜΕ
02. ΘΑ   ΡΘΕΙΣ ΞΑΝΑ
03. ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ
04. Ό,ΤΙ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΚΕΙ
Στίχοι: Πολύς Κυριάκου
Ερμηνεία: Κώστας Μακεδόνας & Μαρία Κρασοπούλου
05. ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
06. ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
07. ΤΑΞΙΔΙ
08. ΧΑΡΑΚΙΑ
Στίχοι: Μαρία Κρασοπούλου
09. ΘΥΜΑΜΑΙ
10. ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΑ-ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΑ
Ερμηνεία: Γρηγόρης Πολύζος

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
6,7 / 10 (σε 3 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα