The Good, the Bad & the Queen 7-13/10/10

LEONIDAS FROM CARAVEL: Το υπέροχο ντεμπούτο album της Γαλλίδας Zaz που πρέπει να ακούσεις οπωσδήποτε.
Διαβάστηκε φορες





Περί μουσικής

LEONIDAS FROM CARAVEL: Το υπέροχο ντεμπούτο album της Γαλλίδας Zaz που πρέπει να ακούσεις οπωσδήποτε.




Περί ανέμων και υδάτων


mafalda: Η "Jemma Books and Comics" κλείνει 13 χρόνια (!!!) και το γιορτάζει, κόντρα στη γρουσουζιά και στην κρίση βεβαίως βεβαίως. Έκπτωση 30% στα καταστήματα Καλλιθέας και Πειραιά από 14-16 Οκτωβρίου.

GKamp: Κυριακάτικη βόλτα στο Κτήμα Τατοΐου. Ουδέν σχόλιον, δοκιμάστε το.  Μεγάλο χιτ τα πιτσιρίκια (μικρά και μεγάλα) που γκρινιάζουν από πείνα/δίψα/ούρα/νύστα/ζήλια για τον αδερφό-αδερφή/οτιδήποτε/τίποτε/όλα τα προηγούμενα/τίποτε απ'όλα...

MikeMous: Οι εξαιρετικές ερμηνείες της πολύ καλής ηθοποιού Τίλντα Σουίντον.

halias: Οι αδελφοί Coen τελείωσαν το remake του κλασσικού True Grit. Φυσικά με τον Jeff Bridges. Για όσους δεν το ξέρουν, το αρχικό είναι ένα κλασσικό γουέστερν, για το οποίο ο John Wayne, με την επιβλητική ερμηνεία του, πήρε το γνωστό αγαλματίδιο σπίτι του. Το περιμένω πως και πως.

LEONIDAS FROM CARAVEL: Η ταινία Io sono l'amore.

MikeMous: Η επιστροφή του Dexter για την 5η (και τελευταία;) season της ομώνυμης σειράς.

halias: Ο Νιόπλιας έμεινε. Δεν ξέρω γιατί δεν τον συμπαθούν οι δημοσιογράφοι, αλλά εγώ σαν γνήσιος φίλαθλος και υποστηρικτής των Ελλήνων προπονητών που πάντα βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά, δεν ήθελα να φύγει. Το ωραίο ήταν ότι πρώτα φώναζαν που δεν έφευγε και τώρα φώναζαν που παραιτήθηκε (έστω και για λίγο) . Το αυτό και για τον Δερμιτζάκη στον ΠΑΟΚ που προφανώς πληρώνει τα λάθη του προκατόχου του (Μεσσία ξένου φυσικά) που κατέστρεψε την προετοιμασία της ομάδας. Το ότι αυτός δεν φταίει είναι ακόμα περισσότερο προφανές εδώ παρόλα αυτά οι δημοσιογράφοι (και οι φανατικοί) θέλουν να φταίει κάποιος για την ήττα από τον Άρη και κατηγορούν πρώτους τους ανθρώπους που διορθώνουν τα προηγούμενα λάθη δηλαδή τον προπονητή και τον πρόεδρο. Α και λέγοντας για τον πρόεδρο, μήπως θα έπρεπε οι οπαδοί της ΑΕΚ να θερμοπαρακαλέσουν τον Ντέμη να γυρίσει γιατί από τότε που έφυγε η κατρακύλα δεν λέει να σταματήσει. Τι περιμένουν, να είναι έτοιμη να πέσει η ΑΕΚ λόγο αγωνιστικής ανυπαρξίας ή λόγο χρεών;

GKamp: Οι εργασίες συντήρησης στο σπίτι μου. Χάος ατελείωτο, αλλά το αποτέλεσμα αποζημιώνει.







Περί ανέμων και υδάτων


Billaras: Η δημιουργία καινούριων διοδίων σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο, Λυκόβρυση και γέφυρα Καλυφτάκη , καθώς επίσης και η κατασκευή ακόμα ενός σταθμού στην Αθηνών - Κορίνθου. Σε λίγο θα βάλετε και στην Κηφισίας διόδια.

GKamp: Τα διόδια που όλο αυξάνονται ποσοτικώς και χρηματικώς. Αίσχος.

mafalda: Θέλει και ρώτημα? Ο Big Brother φυσικά.

GKamp: Η κατακόρυφη πτώση της αγοράς και η αναμενόμενη αφραγκία, καχυποψία και εσωστρέφεια του μέσου καταναλωτή. Μαζί με αυτά οι "μαύρες" προβλέψεις του γραμματέα της ΑΔΕΔΥ για αύξηση της ανεργίας. Εδώ λοιπόν θα μπορούσε ο Louis Armstrong να ερμηνεύσει το "Wonderful World", μασουλώντας παράλληλα ένα διπλό σουβλάκι με πίττα απ'όλα.

MikeMous: Σε 5 αγωνιστικές 2 νίκες - μια χαρά ξεκινήσαμε και φέτος.








Περί μουσικής


MikeMous: Χορεύοντας το Moon river του Andy Williams στο σκοτάδι.
http://www.youtube.com/watch?v=flm4xcOyiCo&feature=player_embedded

GKamp: Η πανέμορφη και αυθεντική blues ερμηνεία του "Blind Owl" Wilson των Canned Heat στο κομμάτι "Sloppy Drunk" το οποίο ηχογράφησε κατά την παραμονή του στο νοσοκομείο, μετά από αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας. Ο εξαίρετος αυτός μουσικός άφησε την τελευταία του πνοή τελικά 2 μήνες μετά, από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.




Περί ανέμων και υδάτων


GKamp: Ο MikeMous παντρεύτηκε. Ευχές για βίον ανθόσπαρτων και καλούς απόγονοι.

Billaras: Το κίνημα κατά των διοδίων. Σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο ελευθερώνονται τα διόδια. Πάμε να γίνουμε ακόμα περισσότεροι όσοι δεν πληρώνουμε διόδια. Ήδη οι εταιρείες είναι σε πανικό από την αύξηση του αριθμού των οδηγών που δεν πληρώνουν. Λευτεριά στις Εθνικές οδούς: http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

GKamp: Η έρευνα που πραγματοποίησε μια ομάδα ελλήνων ακτιβιστών κατά των διοδίων στην Ελβετία και την Τσεχία, έδειξε ότι ο μέσος Ελβετός, πληρώνει 31 Ε για 1 χρόνο χρήσης του Εθνικού οδικού δικτύου της χώρας του, και ο αντίστοιχος Τσέχος (πιο ακριβός) πληρώνει 47 Ε για το ίδιο διάστημα. Στην Ελλάδα η αντίστοιχη χρήση των διοδίων για την απόσταση Κατερίνη-Θεσσαλονίκη επί 1 χρόνο κοστίζει μόλις... 1400 Ε (τζάμπα πράμα...).

mafalda: Η εξαιρετική δουλειά των καλλιτεχνών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό κόμικς "Ξένοι στην ίδια Πόλη" που διοργάνωσε η εφημερίδα το Ποντίκι με θέμα το πρόβλημα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στη σύγχρονη Ελλάδα.
Τα έργα εκτίθενται στη Σχολή Ορνεράκη (Θήρας 19, Πλατεία Αμερικής) από 2 έως τις 9 Οκτωβρίου (ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00 – 20.00). Δυστυχώς δεν κατάφερα να πάω ακόμα αλλά πήρα την προηγούμενη Πέμπτη το Ποντίκι το οποίο είχε ως ένθετο ένα βιβλιαράκι με τα καλύτερα έργα από 134 συμμετοχές. Με εντυπωσίασε ευχάριστα με πόση ευαισθησία προσέγγισαν την συμβίωση με τους "ξένους" και γενικότερα με τους "διαφορετικούς".


φωτογραφίες από: http://www.billboard.com/, http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/


Διαβάστε ακόμα