Blonde Redhead live

Blonde Redhead @ Gagarin 205 (19/3/2017)

Εντυπώσεις από την τρίτη επίσκεψη των αγαπητών Blonde Redhead στην Αθήνα.
Διαβάστηκε φορες
Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να περιμένουμε μια δεκαετία για να ξαναδούμε από κοντά τους αγαπητούς Blonde Redhead, όπως είχε συμβεί μετά την παρθενική τους εμφάνιση στο Gagarin το μακρινό 2005 και την επόμενη στο Κύτταρο τον Μάρτιο του 2015.

Blonde Redhead

Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν το μόνο νέο υλικό της μπάντας ήρθε μόλις αυτές τις μέρες με το EP "3 O’Clock", τα τέσσερα κομμάτια του οποίου συμπεριλήφθηκαν στο χορταστικό 90λεπτο σετ που μας παρουσίασαν το βράδυ της Κυριακής. Η αλήθεια είναι ότι η διαφήμιση της συναυλίας ως ένα best of των Blonde Redhead αλλά και η πρόσφατη επανακυκλοφορία των δύο πρώτων άλμπουμ τους με τη μορφή της συλλογής "Masculin Feminin" με έκαναν να περιμένω να ακούσω περισσότερα κομμάτια από την πρώτη, πιο θορυβώδη περίοδο του συγκροτήματος. Τελικά τα '90s εκπροσωπήθηκαν μόνο από το περίφημο "Bipolar", ενώ το βάρος έπεσε κυρίως στα μέσα των '00s με τα "Misery Is a Butterfly" και "23", μάλλον τα δύο κορυφαία άλμπουμ τους, να τροφοδοτούν περίπου το μισό σετ και τα "Falling Man", "Elephant Woman", "Dr. Strangeluv", "Spring and by Summer Fall" και "23" να αποτελούν τα κορυφαία κομμάτια της βραδιάς.

Blonde Redhead

Από το πιο πρόσφατο υλικό τους, εκτός από το νέο EP που ομολογουμένως δεν τους βρίσκει και στην καλύτερη τους φάση, μας έπαιξαν και δύο πετυχημένες επιλογές από το "Barragán", τα "Mind to Be Had" και "Dripping", οι "χορευτικές" στιγμές της συναυλίας με την Kazu να αφήνει την κιθάρα και να λικνίζεται πάνω από το keyboard.

Ο επίλογος έγινε με το ατμοσφαιρικό "Golden Light" από το "3 O’Clock" και για άλλη μια φορά νομίζω ότι όλοι όσοι επέλεξαν να δουν από κοντά τους Blonde Redhead (όχι πολλοί, αλλά σίγουρα πιστοί, έστω αν δεν υπάκουσαν όλοι στην παράκληση της μπάντας να μην καπνίσουν)  έφυγαν απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτό είδαν και άκουσαν από την Kazu Makino και τους αδελφούς Pace.

Jack Heart

Από το λίγο που προλάβαμε, φάνηκε ότι πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Jack Heart και της μπάντας του που άνοιξαν τη βραδιά παρουσιάζοντας το νέο δίσκο τους "Emotional Piñata", αλλά το ντέρμπι δυστυχώς δεν μας επέτρεψε να φτάσουμε εγκαίρως στη Λιοσίων. Θα φροντίσουμε να αναπληρώσουμε τα κενά στην πρώτη ευκαιρία.



Blonde Redhead - 23 (live in Athens)

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα