Monsieur Minimal @ six dogs

Ο Monsieur Minimal έφερε την άνοιξη στο Six D.o.g.s

Η μεγάλη έκπληξη ήταν τα καινούργια τραγούδια που ακούσαμε και που πρόκειται να συμπεριληφθούν στον επερχόμενο δίσκο του!
Διαβάστηκε φορες
Το Σάββατο 25 Μαρτίου κι ενώ η μισή (αν όχι όλη) Ελλάδα αντάλλαζε "Χρόνια Πολλά", αποφασίσαμε να γιορτάσουμε αλλιώς και να παρευρεθούμε στο μεγάλο συναυλιακό πάρτι που ετοίμασε ο Monsieur Minimal με τη μπάντα του στο Six D.o.g.s! Ένα Live Music Project υπό την εξαιρετική παραγωγή της CookingBrass και την υποστήριξη του Pepper 96.6.

Η προσέλευση του κόσμου ξεκίνησε από νωρίς, μέχρι που ο χώρος γέμισε εντελώς. Ο Monsieur Minimal (ή αλλιώς Χρήστος Τσιτρούδης) εμφανίστηκε στη σκηνή καλησπερίζοντας και ευχαριστώντας το εκεί κοινό, ενώ ήταν εμφανώς χαρούμενος για το μουσικό γεγονός. Εφοδιασμένος με χαμόγελο, όρεξη και το εμπριμέ πράσινο πουκαμισάκι του, έκανε μια δυναμική αρχή με τραγούδια από τον τελευταίο και τέταρτο κατά σειρά δίσκο του, "High Times". Το ομώνυμο, το "Νever give it up" και το "Hungry" με την ενέργεια και την έντονη ρυθμικότητά τους, υπήρξαν «προάγγελοι» της άκρως ευδιάθετης βραδιάς που ακολούθησε! Η χορευτική διάθεση των "Youth" και "Stars" που πήραν τη σκυτάλη, κλιμάκωσαν την ανοιξιάτικη ευφορία που ήταν διάχυτη στον χώρο. Δυο τραγούδια εναρμονισμένα πλήρως με την προσωπικότητα του Monsieur Minimal , τόσο ως προς τη νεότητα που αποπνέει εντός και εκτός σκηνής, όσο και με τις ουράνιες εικόνες που δημιουργούν οι μουσικές του.
Monsieur Minimal @ six dogs
Στη συνέχεια, κάνοντας μια αναδρομή από το παρόν στο παρελθόν, ακούσαμε τραγούδια από το άλμπουμ "Minimal to Maximal" όπως τα "Bitter", "Digital love" και "Party", ενώ ταξιδεύοντας ακόμη πιο πίσω είχαμε τη χαρά να αφουγκραστούμε τις μελωδίες των "Smile", "Love is a circle" και "Silk" ("Lollipop"), από την περίοδο που ο Monsieur Minimal συστήθηκε στο κοινό και μπήκε δυναμικά στον χώρο της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής. Το "Love story" με την 60’s διάθεσή του, χρωμάτισε έδωσε μια νότα γλυκιάς νοσταλγίας στην χαρούμενη ατμόσφαιρα παρασέρνοντάς μας. Ανάμεσα στο παιχνίδισμα της εναλλαγής μεταξύ των δύο άλμπουμ, τα πιο πρόσφατα και πολύ ρομαντικά "My world is you" και "Summer lovers" ανέβασαν ακόμη περισσότερο τους ρυθμούς μας και μετέτρεψαν την ανοιξιάτικη εικόνα σε ένα θερμό και καλοκαιρινό τοπίο με ήλιο, θάλασσα και πολύ έρωτα.
Monsieur Minimal @ six dogs
Η γλυκιά «Πάστα Φλώρα» δεν έλειψε, φυσικά, από το πρόγραμμα! Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς, πάντως,  ήταν ότι ακούσαμε τραγούδια καινούργια που πρόκειται να συμπεριληφθούν στο νέο δίσκο που ετοιμάζει με τίτλο "Erotica" και τον οποίο περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. Οι νέες μουσικές του προτάσεις κυμαίνονται στον ελληνόφωνο στίχο, τον οποίο ξέρει να χειρίζεται εξίσου καλά με τον αγγλόφωνο, μέσα από την αμεσότητα και την γλυκιά παιδικότητα της στιχομυθίας του. Η «Αγκαλιά», που μόλις λίγες μέρες πριν ακούστηκε σε πρώτη μετάδοση από τον Pepper 96.6, «Τα πιο όμορφα μας πράγματα», «Εδώ» και «Ο έρωτας στα χρόνια της Ψυχεδέλειας» ήταν το δείγμα της νέας του δουλειάς. Αγκαλιάστηκαν κατευθείαν από τον κόσμο και, μάλιστα, ο Monsieur Minimal μας έβαλε να ψηφίσουμε το αγαπημένο μας! Στα θετικά στοιχεία της εμφάνισής του, προστίθεται και η εξαιρετική επικοινωνία που αβίαστα έχει με το κοινό.
Monsieur Minimal @ six dogs
Το πρόγραμμα έκλεισε με το εθιστικό "Gaidadelic" και το πολύ αγαπημένο «Κι αν χαθείς». Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι πολλά από τα τραγούδια ήταν ελαφρώς πειραγμένα και είχαν διαφορετικές ενορχηστρώσεις. Η ποικιλία των οργάνων που υπήρχαν στη σκηνή και συνόδευαν τις μελωδίες της κιθάρας του Minimal και τους ηλεκτρονικούς ήχους του λάπτοπ του, συνέβαλε στη δημιουργία πρωτότυπων ηχοχρωμάτων και ταξιδιάρικων μουσικών. Τα indie-pop στοιχεία, οι ηλεκτρονικοί ρυθμοί, ο βαθύς ήχος της τρομπέτας, τα εξωτικά κρουστά και ο κάθε παλμός της μπάντας με τους πολύ καλούς μουσικούς (Κώστας Κατσαρός, Βελισσάριος Πρασσάς, Θεόδωρος Γεωργακόπουλος), έγιναν ένα. Όπως ακριβώς συνέβη και με τη συνολικότερη διάθεση πάνω και κάτω απ’ τη σκηνή, που ήταν ένα συνονθύλευμα άνοιξης, χαράς, φρεσκάδας, ονειροπόλησης και αισιοδοξίας. Α... Και χορού! 

Συνολικά, ήταν μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση του Monsieur Minimal. Τον είχα ξανακούσει πριν από δυο χρόνια στον ίδιο χώρο και τέτοια περίπου εποχή, όταν είχε κυκλοφορήσει το άλμπουμ "High Times", και πραγματικά θεωρώ πως κάθε φορά είναι ακόμη καλύτερος. Απόδειξη της αμεσότητας, της καθολικότητας και της δύναμής του, υπήρξε και το γεγονός πως το γκρουπ των Ιταλών τουριστών που ξεχωρίσαμε στο κοινό, φάνηκε να διασκεδάζει και να απολαμβάνει τη βραδιά πολύ! Προς το παρόν, αναμένουμε το επερχόμενο άλμπουμ και ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Μετά το πέρας της βραδιάς, συνομιλήσαμε με τον Monsieur Minimal για την εμπειρία του από το live, τα νέα τραγούδια και τη μουσική εν γένει.
Εδώ η συνέντευξη!


*Oι φωτογραφίες ανήκουν στους Kokki Erfdwek & Angie Papaioannou και προέρχονται από τη σελίδα της CookingBrass.
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα