Θέατρο

Το Θέατρο Της Εβδομάδας | 25.4 - 2.5

Λίγο πριν τις καλοκαιρινές παραστάσεις στα αρχαία θέατρα της χώρας, οι αθηναϊκές σκηνές συνεχίζουν να ανεβάζουν κάποια νέα έργα.
Διαβάστηκε φορες
Λίγο πριν τις καλοκαιρινές παραστάσεις στα αρχαία θέατρα της χώρας, οι αθηναϊκές σκηνές συνεχίζουν να ανεβάζουν κάποια νέα έργα. Ας δούμε αναλυτικά τις τρεις παραστάσεις που έχουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα.

Χαρτοπόλεμος @ Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης
Θέατρο
Ο «Χαρτοπόλεμος»  του Βαγγέλη Ρωμνιού ανεβαίνει στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης για 8 μόνο παραστάσης σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη.
Σ' ένα σύγχρονο «Βυσσινόκηπο», ένα υποθηκευμένο σπίτι, βλέπουμε τους πέντε ήρωες, τρία αδέλφια, μία κοπέλα και ένας πωλητής, όλοι εκπρόσωποι της αντιηρωικής γενιάς των τριαντάρηδων στην Αθήνα της κρίσης, να κρίνονται, να συγκρούονται, να αλληλοαγαπιούνται και να αλληλοκατασπαράζονται. Σε μια μόνο μέρα παιδικά και ενήλικα τραύματα χρόνων βγαίνουν στην επιφάνεια. Η προσπάθεια για επιβίωση, οικονομική αλλά και συναισθηματική, οδηγεί στα άκρα με αναπάντεχη κατάληξη. 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιωργής Τσουρής, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Ρωμνιός, Παύλος Πιέρρος, Φοίβος Ριμένας.

Πρεμιέρα: Τρίτη 25/4 στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης.

***


Αγαπητέ Τσέχωφ @ Faust

ΘέατροΟκτώ νέοι ηθοποιοί επιλέγουν μέσα απο επιλεγμένα διηγήματα του Άντον Τσέχωφ να εξερευνήσουν με το ιδιόμορφο χιούμορ του Ρώσου συγγραφέα την ουσία που περιβάλλει την ανθρώπινη ύπαρξη. Απο την μια κοινωνικές ανισότητες, διαφθορά, γραφειοκρατία, μικροαστισμός κι από την άλλη μεριά τα μεγάλα μυστήρια της ζωής: έρωτας, θάνατος, αγάπη, μοναξιά. Όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν; Σε κάποια μακρινή ρωσική επαρχία;  Ή μήπως στην σύγχρονη πραγματικότητα, στο δικό μας παρόν, στη δική μας χώρα;

Ηθοποιοί: Χρήστος Διονυσόπουλος, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Δανάη Δήμητρα Καρρά, Κύρα Καρυτινού, Ιάκωβος Μηνδρινός, Φιλίππα Σκούρτη, Αλεξία Στολιδάκη, Θεόδωρος Χιντζίδης.

Πρεμιέρα: Τετάρτη 26/4 στο Faust.

***

Colossus @ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

ΘέατροΤο "Colossus" αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας "Carnage" του  Θάνου Παπακωνσταντίνου που ξεκίνησε το 2012 με το "Venison" και συνεχίστηκε με το "Pedestal", με την οποία ο σκηνοθέτης προσπάθησε να κάνει μια ελεύθερη απόδοση της Ορέστειας του Αισχύλου.

Με σαφή αναφορά στα ολοκληρωτικά καθεστώτα του 20ού αιώνα, και πιο συγκεκριμένα στη θέση της γυναίκας μέσα σε αυτά, παρακολουθούμε την πορεία μιας γυναίκας και τη μεταμόρφωσή της, από πιστή ακόλουθο, υποδειγματική σύζυγο και καλή μητέρα σε μυθικό τέρας που επιθυμεί την απόλυτη καταστροφή των πάντων.

Η πορεία της τριλογίας «Carnage» ακολουθώντας -όχι τυχαία- μια αντίστροφη σειρά, επιχειρεί να αποτυπώσει σκηνικά τη διαδρομή του ανθρώπου από ένα οργανωμένο πολιτειακό σύστημα προς μια κοινωνία αυτοδικίας, σε αντίθεση με αυτήν που προτείνεται στην Ορέστεια του Αισχύλου, όπου ο άνθρωπος περνά με τα παθήματά του από το ματωμένο κύκλο της αυτοδικίας προς την πολιτειακή και θεσμική οργάνωση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Με τους Μαρία Καλλιμάνη, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Ελένη Μολέσκη, Ιωάννα Μιχαλά, Βασίλης Βηλαράς, Γιάννης Ασκάρογλου, Τάσος Τσουκάλης – Δημητριάδης. 

Πρεμιέρα: Πέμπτη 27/4 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

***

Άλλες παραστάσεις

Δηλητήριο @ Faust,  απο την Παρασκευή 21/4 εως την Κυριακή 28/5.

Ο γύρος του κόμπου: Σικελική τραγωδία @ Θέατρο TempusVerum/ Εν Αθήναις, απο την Δευτέρα 24/4 ως την Τρίτη 23/5.

Καθώς ψυχορραγώ @ Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής, παράταση εως  την Τρίτη 9/5.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα