Θα μας κόψει τις συναυλίες το ISIS;

Θα μας κόψει τις συναυλίες το ISIS;

Μετά κι από αυτό το χτύπημα στο Manchester, πώς άραγε θα γίνονται συναυλίες σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις;
Διαβάστηκε φορες
Μετά την επίθεση στο Bataclan, στο Παρίσι, στη συναυλία των Eagles of Death Metal, χθες βράδυ είχαμε άλλο ένα τρομοκρατικό χτύπημα, μετά από μια συναυλία (της Ariana Grande). Το Manchester Arena έγινε το Bataclan της Αγγλίας και μάλιστα οι νεκροί ήταν νέα παιδιά... Το πρώτο παιδάκι που είναι στους νεκρούς και ταυτοποιήθηκε είναι η 8-χρονη Κύπρια Σάφι Ρόουζ Ρούσσος!

Μα είναι δυνατόν να θες να σκοτώσεις τόσο μικρά παιδιά; Είναι δυνατόν;

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταφέρει να τρομοκρατήσει τους πολίτες αρκετών Ευρωπαϊκών χωρών. Ο κόσμος φοβάται να πάει σε εκδηλώσεις ή αγώνες, στους οποίους υπάρχει μαζική προσέλευση. Όπου μαζεύονται πολλοί άνθρωποι σε πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο, το Παρίσι, οι Βρυξέλλες κλπ, είναι ένας πιθανός τρομοκρατικός στόχος. Ο φόβος μεγαλώνει και τα μέτρα ασφαλείας πολλαπλασιάζονται.

Μέσα σε αυτές τις «ύποπτες» εκδηλώσεις προστέθηκαν και οι συναυλίες. Τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά το χθεσινό χτύπημα στο Manchester είναι πολλά:
 
  • Πώς άραγε θα γίνονται οι συναυλίες σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις;
  • Ποια επιπλέον μέτρα ασφαλείας θα λαμβάνονται;
  • Η προσέλευση δεν θα μειωθεί με το φόβο που θα υπάρχει στον κόσμο;
  • Οι γονείς θα αφήνουν τα μικρά παιδιά τους να βλέπουν συναυλίες των αγαπημένων καλλιτεχνών τους;
  • Το κόστος κάθε συναυλίας δεν θα μεγαλώσει με τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας;
  • Ο κόσμος θα δεχτεί αυτά τα μέτρα και την καθυστέρηση που θα έχουν στην είσοδο κάθε συναυλιακού χώρου;
Μεγάλα Φεστιβάλ όπως το Glastonbury, το Leeds & Reading στην Αγγλία, το Rock Werchter (Βέλγιο) κ.α. δεν θα πρέπει να λάβουν μεγαλύτερα μέτρα ασφάλειας; Δεν είναι πιθανοί νέοι τρομοκρατικοί στόχοι;

Φοβάμαι ότι η μουσική βιομηχανία και το κομμάτι των συναυλιών και των Φεστιβάλ θα πληγεί αρκετά από αυτές τις επιθέσεις. Χρειάζεται ανασχεδιασμός της τακτικής που θα ακολουθήσουν μεγάλες εταιρείες, όπως η Live Nation, γιατί πολλά πράγματα φαίνεται ότι θα αλλάξουν. Το budget κάθε συναυλίας, οι χώροι που θα θεωρούνται ασφαλείς, τα μέτρα που θα παρθούν και η ασφάλεια των καλλιτεχνών και της ομάδας τους είναι μερικά από τα θέματα αυτής της συζήτησης.

Στην Ελλάδα πιστεύω ότι δύσκολα θα γίνουν αυτές οι αλλαγές στις συναυλίες Ελλήνων μουσικών. Προς το παρόν, η Ελλάδα δεν θεωρείται τρομοκρατικός στόχος του ISIS. Θεωρώ ότι η φιλόξενη στάση μας στους πρόσφυγες μας έχει βοηθήσει σ' αυτό το θέμα.

Παρ' όλα αυτά, είναι αναπόφευκτες αυτές οι αλλαγές, οι οποίες σε επίπεδο ξένων ονομάτων, είναι πολύ πιθανό ότι θα επηρεάσουν και τις παραγωγές που θα γίνουν στη χώρα μας. Δε γίνεται οι Depeche Mode να πηγαίνουν στο Λονδίνο με Χ μέτρα ασφαλείας και στην Αθήνα να έχουν άλλα.

Θα μας κόψει τις συναυλίες λοιπόν το ISIS;

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα