Rock n Roll Stories: Πίσσα και πούπουλα

Σήμερα είμαι πολύ οργισμένος. Τόσο πολύ που λέω ν' αφήσω στην άκρη τις Rock 'n' Roll ιστορίες για μια εβδομάδα και ν' ασχοληθώ με κάτι επίκαιρο, μ' αυτό το πανηγύρι που γίνεται αυτές τις μέρες και λέγεται δημοτικές εκλογές...
Διαβάστηκε φορες
    Σήμερα είμαι πολύ οργισμένος. Τόσο πολύ που λέω ν' αφήσω στην άκρη τις Rock 'n' Roll ιστορίες για μια εβδομάδα και ν' ασχοληθώ με κάτι επίκαιρο, μ' αυτό το πανηγύρι που γίνεται αυτές τις μέρες και λέγεται δημοτικές εκλογές, εκλογές για την αυτοδιοίκηση και όλα αυτά τα φαιδρά και εκνευριστικά.

    Πρώτα απ' όλα, είμαι εκνευρισμένος που βλέπω παντού αφίσες και flyers διάφορων γελοίων που βρομίζουν την πόλη μου υποσχόμενοι ότι αν εκλεγούν, θα την ξεβρομίσουν (!) Είμαι εξοργισμένος επειδή οι ίδιοι τύποι που παραδέχτηκαν ότι τόσα χρόνια μας έκλεβαν, τώρα μας λένε να ψηφίσουμε τους δικούς τους για μια υγιή αυτοδιοίκηση. Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Το μυαλό δεν αντέχει τόση παράνοια.

    Το αστείο είναι ότι τώρα που γελοιποιήθηκε τελείως και απαξιώθηκε η πολιτική, εμφανίστηκαν ξαφνικά ένα σωρό καινούργια σούργελα που μας λένε ότι δεν είναι πολιτικάντηδες αλλά κόπτονται για το καλό της τοπικής αυτοδιοίκησης και αν τους ψηφίσουμε, θα μας βρουν δουλειές, θα φυτέψουν δέντρα, θα ταϊσουν τους φτωχούς, θα καθαρίσουν την πόλη, θα καθαρίσουν τους φασίστες, θα καθαρίσουν τα τζάμια μας, θα καθαρίσουν την τρόικα, θα φτιάξουν πάρκα, βρεφονηπιακούς σταθμούς, στριπτηζάδικα, βενζινάδικα και ό,τι άλλο χρειάζεται ο κάθε δήμος τέλος πάντων. Ξαφνικά, εκεί που σιχαθήκαμε τους πολιτικούς που μας κατάντησαν έτσι, ένα σωρό καινούργιοι ''υποψήφιοι'' έξω από τον πολιτικό χώρο έσκασαν μύτη για να ζητήσουν την ψήφο μας.

    Βλέπω λοιπόν παντού τζιτζιφιόγκους, νέρντουλες, αγάμητους κι αγάμητες, χαβαλέδες, κνίτες, καπνιστές, αντικαπνιστές, λαϊκοφασίστες, μοντέλα, PRίστες, γύφτουλες, σούργελα, χαϊστες, δημοσιογραφίσκους, αλκοολικούς, γυρολόγους και κάθε λογής αναξιόπιστους, πότε χαμογελαστούς, και πότε με το δήθεν σοβαρό ύφος του λαίμαργου για δημόσιο αξίωμα, ανάλογα πάντα με τον πελάτη που απευθύνονται. Από πού ξεφύτρωσαν τούτοι; Τόση λαχτάρα για δημόσιο αξίωμα; Για μια θεσούλα; Όλοι αυτοί που κατηγορούσαν τους πολιτικούς θέλουν τώρα να τους αντικαταστήσουν με τις μουτσούνες τους ;

    Λοιπόν, αφού όλοι ξέρουμε ότι η αυτοδιοίκηση είναι ανύπαρκτη έννοια στην Ελλάδα, οι δήμοι και οι κοινότητες χρηματοδοτούνται από τον κρατικό κορβανά, τι σημασία έχουν οι δημοτικές εκλογές πέρα από επίδειξη δύναμης των κομμάτων; Δεν είναι μια από τα ίδια; Και αφού η πολιτική στην Ελλάδα ένα από τα πιο  προσοδοφόρα επαγγέλματα, οι δημοτικές εκλογές είναι μια καλή ευκαιρία να βολευτεί κάποιος για μερικά χρόνια. Και μάλιστα μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι πολιτικός αλλά το κάνει για το καλό της πόλης που μένει. Μας λένε ότι δεν είναι πολιτικοί και ότι μπορούμε να τους εμπιστευτούμε. Σαν δονκιχώτηδες ένα πράμα. Μα αυτά δε μας έλεγαν και οι περισσότεροι πολιτικοί που βρίσκονται σήμερα στη Βουλή;  Σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς της ανεργίας και του ΔΝΤ, μια θεσούλα σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο είναι ό,τι πρέπει για τον κάθε τυχοδιώκτη. Χωρίς καν να χρειαστεί να μοχθήσει καθόλου. Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι πολιτικάντηδες από το πουθενά ξεκίνησαν, με τον ίδιο υπόγειο τρόπο, με τα ίδια παγωμένα χαμόγελα, τις ίδιες γελοίες φορεσιές. 

    Πριν από μερικά χρόνια, μια πρώην ηθοποιός με καλό PR και μέτριο ταλέντο είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα και έβγαινε στην τηλεόραση διαλαλώντας με την αφέλεια του νεοελληνικού lifestyle ότι μένει μόνιμα στη Μύκονο επειδή εκεί ηρεμεί. Ε, όλο και κάποιοι βλάκες την είχαν ψηφίσει χωρίς να ξέρουν γιατί. Είμαι σίγουρος ότι στο κοντινό μέλλον θα δούμε και τη Τζούλια να πολιτεύεται. Γιατί όχι; Αφού αυτό που κάνει δε διαφέρει πολύ απ' την πολιτική. Και δε χρειαζόμαστε πολιτικούς για να τα κάνουνε μπουρδέλο. Μπουρδέλο τα κάνουμε και μόνοι μας.

    Αφού λοιπόν παίρνουμε την πολιτική τόσο πολύ στο χαβαλέ πλέον, ας κάνουμε χαβαλέ την ημέρα των εκλογών. Ας μαζευτούμε με τους φίλους μας, ας κάνουμε τα δικά μας πάρτυ την Κυριακή και ας μην σπαταλήσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο στις εκλογές τους. Όσο για τους νεόκοπους "υποψήφιους'' θα πρότεινα τη λύση του αγαπημένου μου Λούκυ Λουκ: Πίσσα και πούπουλα !

Διαβάστε ακόμα