η στιγμή

Top 10 - Ελληνικά Τραγούδια του Οκτωβρίου 2017

Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και έπειτα από φανερή ψηφοφορία επιλέγουν την τελική δεκάδα.
Διαβάστηκε φορες
Κάθε μήνα οι συντάκτες του MixGrill (ξαν)ακούν 20 ελληνικά τραγούδια των τελευταίων μηνών και έπειτα από φανερή ψηφοφορία επιλέγουν την τελική δεκάδα. Το Top 10 που σας προτείνουν αποτελείται από ελληνόφωνα ή αγγλόφωνα τραγούδια ελληνικής παραγωγής.

Μετά από μια μικρή απουσία, η στήλη επανήλθε δριμύτερη και οι συντάκτες του MixGrill είναι πιο έτοιμοι από ποτέ, να ακούσουν, να συζητήσουν, να ψηφίσουν και να επιλέξουν το εκάστοτε Top 10 των ελληνικών τραγουδιών του μήνα. 

Για τον μήνα Οκτώβριο, η συντακτική ομάδα επέλεξε ως το πρώτο τραγούδι της λίστας ένα μουσικό διαμαντάκι που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση την τελευταία περίοδο. Μια μοναδική συνύπαρξη, μια ανατρεπτική συνεργασία, μια ατμοσφαιρική σύμπτυξη, μια μεγάλη, εκπληκτική και μαγική «Στιγμή» από τον Monsieur Minimal και τον Δάκη!

Πραγματικά πρόκειται για ένα τραγούδι που είναι αδύνατον να μην το ακούσεις πάνω από μία φορά και ανέφικτο να μην σου «κολλήσει» η μελωδία του στο μυαλό. Από το πρόσφατο άλμπουμ του Monsieur Minimal με τίτλο "Erotica", έρχεται αυτό το νοσταλγικό και πολύ όμορφο τραγούδι, που σε κάνει να αναρωτιέσαι «Αλήθεια ή ψέμα;» καθώς αναπολείς τα καλοκαίρια.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο ταλαντούχος Lefteris Samson που «ξεκουράζει την ψυχή» του ακροατή με το "Silent Hills", ενώ ακολουθεί η Δήμητρα Σελεμίδου με το σπαρακτικό «Μαμά, Μπαμπά», σε συνεργασία με τους Γιάννη Βασιλόπουλο και Σπύρο Παρασκευάκο. Έπειτα, η γεμάτη ευαισθησία «Σπίθα» από Τα φρούτα του Δάσους, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο πρόσφατο EP τους «Όσα ακόμα έχουν σφυγμό» και στην πέμπτη θέση ο Θεσσαλονικιός UnknownArtist με τον Khris στο πολύ όμορφο "Stains".

Έκτο στη λίστα είναι το αισιόδοξο "Enemy" από τους Miss Cherry, ακολουθεί ο Ζαχαρίας Καρούνης με άρωμα πατρίδας και το τραγούδι «Στον τόπο μας». Την θέση οκτώ κατέχει ο τραγουδοποιός Βασίλης Μπαμπανιάρης με το ερωτικό «Χωρίς εμένα μη φύγεις», τη θέση εννιά οι Post Lovers, το solo project της Ελένης Καραγεώργου, με το "Going Anyway", το οποίο κυκλοφόρησε και σε 7ιντσο βινύλιο, ενώ η λίστα κλείνει με τον Δημήτρη Αϊβαλιώτη στο νούμερο δέκα και το ταξιδιάρικο τραγούδι του «5η εποχή».

Το Top 10:

01. Monsieur Minimal - Η στιγμή
02. Lefteris Samson - Silent Hills
03. Δήμητρα Σελεμίδου - Μαμά, Μπαμπά 
04. Τα φρούτα του δάσους - Σπίθα
05. UnknownArtist & Khris - Stains
06. Miss Cherry - Enemy
07. Ζαχαρίας Καρούνης - Στον τόπο μας
08. Βασίλης Μπαμπανιάρης - Χωρίς εμένα μη φύγεις
09. Post Lovers - Going Anyway
10. Δημήτρης Αϊβαλιώτης - 5η εποχή


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
8,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα