ellinika collage

Top 10 - Ελληνικά Τραγούδια του Σεπτεμβρίου 2021

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 75 νέα τραγούδια συγκεντρώσαμε για τον Σεπτέμβρη!

Διαβάστηκε φορες

Ακόμα κι αν το καλοκαίρι είθισται η παραγωγή νέας μουσικής να μειώνεται δραματικά, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δε συνέβη φέτος. Τα σαΐνια που έχουμε στην ακαδημία των νέων ταλέντων (κι όχι μόνο βέβαια) συγκέντρωσαν 75 φρέσκα τραγούδια! Μεγάλο νούμερο για Σεπτέμβρη μήνα!

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ένα δικό μας παιδί, ο Δημήτρης Καμπούρης ή αλλιώς ο kookooiloveu, ο οποίος έγραψε ένα πανέμορφο pop τραγούδι, το "Fire And Ice", βασισμένο στα χορευτικά τραγούδια των '90s, αλλά με «φρέσκια» αισθητική και ρυθμό που σου μένει στο μυαλό. Στην επόμενη θέση είναι η «Ομόνοια» των Fundracar, ένα τραγούδι με έντονα πολιτικοποιημένους στίχους, το οποίο συνδυάζει αρμονικά τη ska-punk με τη reggae μουσική, ενώ η συνέχεια ανήκει στο καλύτερο - για μένα - τραγούδι του Εισβολέα! Η «Δικιά Μου Γραμμή» βασίζεται στη δομή που έχουν ακολουθήσει αρκετοί «μεγάλοι» hip hop μουσικοί, όπως ο Kanye West στο "My Beautiful Dark Twisted Fantasy", όπου τα πλήκτρα έχουν κεντρικό λόγο στα post rock κομμάτια του τραγουδιού, με ρυθμικές εναλλαγές, στις οποίες ο Εισβολέας τραγουδάει στίχους με άποψη και νόημα κι όχι όλα όσα ακούμε από άλλους πιο δημοφιλείς Έλληνες rappers...

Στο Νο4 μια μπάντα που δεν είναι τόσο καινούργια, όσο είναι ο ήχος της στο "Sleep". Οι Adolf Plays The Jazz κυκλοφόρησαν το πρώτο τραγούδι τους το 1998, παίζουν post-rock μουσική και είναι ενάντια στο φασισμό. Το "Sleep" έχει στοιχεία που παραπέμπουν στους Porcupine Tree και τους Anathema. Είναι πραγματικά ένα φανταστικό τραγούδι! 

Τέλος, στην πέμπτη θέση βρίσκεται η μπάντα που κυκλοφόρησε τον καλύτερο δίσκο του Σεπτέμβρη για το Mix Grill, τα Χείλια Λουλούδια. Το «Τι Ωραία» βαδίζει σε dream pop μονοπάτια με folk rock στοιχεία και μια όμορφη μελωδία, που ντύνει τόσο ωραία τους στίχους αγάπης του.

Η δεκάδα του μήνα:

  1. Kookooiloveu - Fire And Ice
  2. Fundracar - Ομόνοια
  3. Εισβολέας - Δικιά Μου Γραμμή
  4. Adolf Plays The Jazz - Sleep
  5. Χείλια Λουλούδια - Τι Ωραία
  6. Μέντα, Νικόλας (Razastarr) - Ένα
  7. Δημήτρης Μητσοτάκης & Σαββέρια Μαργιολά - Ηνίοχος
  8. Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου - Horoma
  9. Πάνος Μπούσαλης - Έκανα Το Εμβόλιο
  10. Δημήτρης Βουτσάς - Φρίντα

Άκουσε τα 75 τραγούδια που συγκεντρώσαμε για τον Σεπτέμβρη:


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα