Yanna_Vasileiou

Είδαμε την «αεράτη» Γιάννα Βασιλείου στον Σταυρό του Νότου Club

Με το δεύτερο δίσκο της στις αποσκευές, η Γιάννα Βασιλείου μας ταξίδεψε δείχνοντας πως κάτι έχει να μας πει σε ένα πρόγραμμα με αισθητική και ενέργεια.
Διαβάστηκε φορες
Είναι ίσως από τα πιο ταλαντούχα πλάσματα και ανήκει σε μια γενιά καλλιτεχνών που πιστεύω θα μας απασχολήσει γι' αρκετό καιρό ακόμα. 

Ο λόγος για τη Γιάννα Βασιλείου η οποία μας υποδέχτηκε την Πέμπτη το βράδυ στην πρώτη από τις δύο εμφανίσεις της στο Σταυρό του Νότου Club σε ένα πρόγραμμα με ενέργεια και αισθητική.

Η εισαγωγή του «Ήτανε αέρας» με εκείνη στο πιάνο σε μια πιο groove εκτέλεση, μου έδωσε μια μικρή γεύση για τι θα συνέβαινε και επιβεβαίωσε πόσο ιδιαίτερη καλλιτέχνης είναι η Γιάννα όπως και το πόσο θερμό κοινό υπήρχε στο χώρο. 

Yanna_Vasileiou«Μια στιγμή στο χρόνο» και «Να με θυμάσαι» για τη συνέχεια ανεβάζοντας σιγά σιγά τη διάθεσή μας, με την τρομπέτα και στις δύο εκτελέσεις να δίνει μια διαφορετική πινελιά στα κομμάτια.

Παρέμεινε στο ίδιο ύφος, άλλαξε όμως το ρυθμό μέσα από τις δικές της «Ωραίες εποχές» μας ξεσήκωσε κινούμενη σε swing ρυθμούς, χορεύοντας μαζί της, εκείνη στη σκηνή, εμείς όρθιοι!

«Αυτό το τραγούδι είναι αφιερωμένο στον παππού μου το Γιάννη, που δεν είναι πια μαζί μας» ανέφερε φορτισμένη συναισθηματικά, λίγο πριν τα «Λόγια αγάπης» εισπράττοντας στο τέλος ένα έντονο χειροκρότημα από όλους μας.


Η Γιάννα έχει ένα μαγικό τρόπο να μεταμορφώνεται από τραγουδίστρια σε μουσικός, ειδικά όταν κάθεται στο πιάνο, σε καθηλώνει, έτσι ακριβώς συνέβη και στα δικά της «Γενέθλια» λίγο πριν καλέσει στη σκηνή τον καλεσμένο της Νίκο Ζαδέ
NIKOS_ZADES
Ο Νίκος μας ξεσήκωσε με το δικό του τρόπο στο αγαπημένο μου "Billie Jean", βάζοντας μια πιο ροκ απόχρωση στη βραδιά, για να συνεχίσει με μια ηλεκτρική διασκευή του «Σιγά μην κλάψω», με τη Γιάννα στην ηλεκτρική κιθάρα της κερδίζοντας το χειροκρότημα μας.

Μένοντας και πάλι μόνη στη σκηνή μας ταξίδεψε με την «Ηλιόπετρα», για να ολοκληρώσει το πρώτο μέρος όπως ξεκίνησε, δηλαδή με τζαζ χρώμα και groove εκτέλεση των «Ανθρώπων έργα», σε ένα από τα πιο ωραία στιγμιότυπα της βραδιάς με την αποθέωση από όλους μας γιατί το άξιζε!

Η επανέναρξη του δευτέρου μέρους έγινε σε πιο λαϊκούς ήχους, με το ιδιαίτερο «Αργοσβήνεις μόνη», ξεσηκώνοντας μας με το «Συ που χάραξες πορεία», τραγουδώντας όλοι μαζί της.

Αλλάζοντας πάλι μαεστρικά το ύφος, παρέα μόνο με τον Γιάννη Παπαδόπουλο στο πιάνο, η Γιάννα τραγούδησε το «Μοιάζει απλό», από τον πρόσφατο της δίσκο, στην καλύτερη στιγμή της, όπου αποθεώθηκε ξανά!
Yanna_Vasileiou
Φτάνοντας σιγά σιγά προς το τέλος, ήρθε σε μια πιο ηλεκτρική εκτέλεση «Ο κόσμος αλλάζει» για να μας αποχαιρετήσει προσωρινά με το ομώνυμο «Γυάλινο κόσμο».

Κανείς δεν έφυγε, γιατί όλοι ήθελαν κι άλλο, έτσι επέστρεψε για το encore με 
τα «Εφτά τραγούδια θα σου πω», ένα διαχρονικό τραγούδι, το οποίο ενορχήστρωσε διαφορετικά για τις συγκεκριμένες εμφανίσεις.

Είναι απαραίτητο να αναφερθεί πως έχει πάρει την άδεια για το κομμάτι αυτό από τους κληρονόμους του αξεπέραστου Μάνου Χατζιδάκι για να το εντάξει στη δισκογραφία της, που είναι και η μεγαλύτερη για μένα επιτυχία της.

Συμπερασματικά, είδα μια πιο «αεράτη» Γιάννα Βασιλείου, με ενέργεια και σιγουριά πάνω στη σκηνή όπου έδωσε το στίγμα της, ξεδιπλώνοντας όλες τις πτυχές του ταλέντου της. Προχωράει με σταθερά βήματα και σε προσκαλεί να τη δεις και να γίνεις μέρος του δικού της κόσμου! 

Έχεις ακόμα μια ευκαιρία, αυτή την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στον ίδιο χώρο. 
Μην τη χάσεις!


Σκηνοθετική Επιμέλεια: Περικλής Μαθιέλης

Ενορχηστρώσεις: Γιάννα Βασιλείου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σεβδαλής.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Γιάννης Παπαδόπουλος: Πιάνο
Δημήτρης Παπαδόπουλος: Τρομπέτα
Μιχάλης Καταχανάς: Βιόλα
Aλέξανδρος Δανδουλάκης: Κιθάρα
Ντίνος Μάνος: Μπάσο
Βασίλης Ποδαράς: Τύμπανα

*Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Μιχάλη Τσεσμετζή και το Mixgrill.gr

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα