Wolf Alice - Visions of A Life

Οι Wolf Alice παρουσιάζουν ποικιλόμορφα τραγούδια γεμάτα ενέργεια, έμπνευση και φοβερό ρυθμό!
Διαβάστηκε φορες
Τι θα ακούσεις:
alternative rock, indie rock

Τραγούδια που αξίζει να ακούσεις:
“Yuk Foo”, “Beautyfully Unconventional”, “Don’t Delete The Kisses”, “Space & Time”

Βαθμολογία:
8,5/10


Με το ντεμπούτο του 2015 αποτέλεσαν το next big thing της Βρετανίας, το όνομά τους σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση των UK charts, οι εμφανίσεις τους πολλαπλασιάστηκαν σε διεθνή φεστιβάλ και εν ολίγοις όλοι μάθαμε τους Wolf Alice. Το “My Love is Cool” δεν δημιουργήθηκε εν μέσω hipster τυμπανοκρουσιών αλλά στηρίχθηκε σε τρομερά τραγούδια με τα οποία η τετράδα από το Λονδίνο κατάφερε να δημιουργήσει το δικό της φανατικό κοινό και φυσικά να αφήσει τεράστιες προσδοκίες για το μέλλον. Το μέλλον ήρθε, έγινε παρόν, και η δεύτερη δισκογραφική απόπειρα των Wolf Alice πλέον έχει κυκλοφορήσει, με τα πρώτα τρία δείγματα singles που βγήκαν στη δημοσιότητα πριν την κυκλοφορία ολόκληρου του άλμπουμ να δημιουργούν έναν εξαιρετικό πρόλογο και ταυτόχρονα μία ανυπομονησία για το «κυρίως πιάτο».

Visions of A Life” ονομάζεται το δεύτερο πόνημα των Wolf Alice και δεν χρειάζεται μεγάλος αριθμός ακροάσεων του δίσκου για να καταλάβει κάποιος με τι έχει να κάνει. Η αλήθεια είναι πως τα πρώτα δείγματα που είχαν κυκλοφορήσει κατά τα τέλη του καλοκαιριού με μπέρδεψαν κάπως αλλά τελικά αποδείχθηκε πως αυτό είναι ένα σημαντικό συσταστικό της επιτυχίας των Άγγλων. Το άλμπουμ ανοίγει με το ευφορικό “Heavenward”, μία εξαιρετική και ανεβαστική εισαγωγή η οποία προσδίδει και το όλο indie που διαθέτουν οι μουσικές των Wolf Alice. Η επόμενη στάση ονομάζεται “Yuk Foo” εξαιτίας του οποίου είχα προσωπικές επιφυλάξεις πριν την κυκλοφορία ολόκληρου του δίσκου. Και αυτό, διότι πρόκειται για ένα κομμάτι που κατακλύζεται από δυνατά κρουστά και ηλεκτρικές κιθάρες ρήγορου ρυθμού, με μια Ellie Roswell να κατεδαφίζει τοίχους ολόκληρους τραγουδώντας “I wanna fuck all the people I meet, fuck all my friends and all the people in the street 'cause you bore me to death”. Από τα πιο όμορφα τραγούδια της χρονιάς!

Το “Beautifully Uncoventional” επιστρέφει τα πράγματα στη θέση τους και πιάνει μία εκ των κορυφών του άλμπουμ με τον πιασάρικο ρυθμό του γυρίζοντας ταυτόχρονα ακούσματα από παλαιότερες εποχές. Η λονδρέζικη μπάντα καταπιάνεται και με τα περίπλοκα θέματα που γεννιούνται σε μια ανθρώπινη σχέση στο “Don’t Delete the Kisses” το οποίο αποτελεί και αυτό μία από τις ωραιότερες στιγμές του δίσκου με την κιθαριστική πανδαισία που διέπει ένα κομμάτι των Wolf Alice. Ψυχεδελική τάση εμφανίζεται στο “Sky Musings” χάρη στα σκοτεινά φωνητικά ενώ το γοητευτικό “Space & Time” είναι μία πολύ όμορφη χορευτική προσέγγιση των πραγμάτων από την μπάντα. Οι Wolf Alice δείχνουν να κερδίζουν ολοένα έδαφος χάρη στις κιθάρες τους και αυτό αποδεικνύεται και στο ατμοσφαρικό “St. Purple & Green”.     

Όταν σε έναν δίσκο δεν υπάρχουν fillers σημαίνει ότι κάτι πολύ καλό έχει γίνει. Ακόμη και το “After The Zero Hour” έχει σημεία που θα σε κάνουν να το προσέξεις. Το άλμπουμ κλείνει με το εκπληκτικό ομώνυμο τραγούδι με όμορφα riffs και solo αφήνοντάς μας μεγάλες διαθέσεις και για επόμενες ακροάσεις. Το “Visions of A Life” είναι ένας εκπληκτικός δίσκος γεμάτος μουσικά διαμάντια. Οι Wolf Alice παρουσιάζουν ποικιλόμορφα τραγούδια γεμάτα ενέργεια, έμπνευση και φοβερό ρυθμό και δικαιολογημένα έχουν αποκτήσει μεγάλο hype. Εν ολίγοις, το “Visions of A Life”είναι ένα από τα ωραιότερα albums του 2017.


Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
8,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα