Leon of Athens και Chores

Leon of Athens + Chóres: Μια όμορφη σύμπραξη στον Κήπο της Πειραιώς 260

Ο Leon of Athens και η γυναικεία χορωδία Chóres της Μαρίνας Σάττι, άνοιξαν το συναυλιακό μέρος του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου!
Διαβάστηκε φορες
Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που είναι και φέτος κοντά μας, με πληθώρα μουσικών, θεατρικών, χορευτικών και πολλών άλλων εκδηλώσεων! Ο θεσμός αυτός, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του αθηναϊκού καλοκαιριού, επέλεξε για το 2018 τον αγαπημένο τραγουδοποιό και ερμηνευτή Leon of Athens για να «ανοίξει» το συναυλιακό μέρος και να κάνει την αρχή για τις συναυλίες που πρόκειται να παρακολουθήσουμε αυτό το καλοκαίρι.

Η συναυλία του Leon of Athens πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (5 Ιουνίου 2018) σε έναν από τους πολλούς χώρους του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο συγκρότημα της Πειραιώς 260 και συγκεκριμένα στον Κήπο. Πρόκειται για ένα όμορφο, υπαίθριο χώρο, που διαθέτει και καθίσματα για όσους προτιμούν να απολαύσουν το θέαμα πιο ξεκούραστα, αλλά και ένα ελεύθερο μέρος μπροστά από τη σκηνή για όσους απολαμβάνουν μια συναυλία όρθιοι. Πέρα από τον εν λόγω χώρο, που έδωσε στη συναυλία μια ιδιαιτερότητα, η μουσική παράσταση του Leon of Athens είχε ένα παραπάνω ενδιαφέρον, λόγω της σύμπραξής του επί σκηνής με την τριανταμελή χορωδία Chóres, την οποία έχει δημιουργήσει και διευθύνει η αγαπημένη Μαρίνα Σάττι

Leon of Athens

Οι λευκοντυμένες Chores πήραν τη θέση τους πάνω στη σκηνή και ακριβώς μπροστά τους στάθηκε ο Leon ενώ δεξιά και αριστερά η μπάντα του. Ο Leon μας μετέδωσε από την πρώτη κιόλας στη στιγμή την ενέργειά του, αλλά και το πόσο ανυπομονούσε για τη συναυλία αυτή, με το “Keep it warm”, ενώ τα φώτα άλλαζαν χρώματα και έφτιαχναν την ομορφότερη ατμόσφαιρα. Το πρόσωπό του έλαμπε από χαρά, καθώς ήρθε το μελωδικό “Lifeline” και έπειτα το όμορφο “Fire inside you”, που αν ακούγοντας τη μουσική και το ρυθμό του σκεφτείς πως κάτι σου θυμίζει, δεν θα κάνεις καθόλου λάθος, αφού πρόκειται για μια αγγλόφωνη διασκευή του Leon στο τραγούδι «Έλα κοντά μου» του Παύλου Παυλίδη.

Leon of Athens

Το “Fire inside you” συμπεριλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ του Leon of Athens με τίτλο “Xenos”, που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες. Από τον δίσκο αυτό ακούσαμε αρκετά τραγούδια, όπως το “Aerplane” που αγαπήθηκε πολύ από την αρχή της κυκλοφορίας του, αλλά και το “Final moment” με τη χαρακτηριστική μελωδία που μένει στον ακροατή. Η όμορφη γυναικεία χορωδία τον συνόδευε σε διάφορα σημεία των τραγουδιών, δίνοντας ένα φρέσκο και γλυκό ηχόχρωμα σε ολόκληρη τη συναυλία, ενώ ήταν εμφανής η χημεία μεταξύ τους και το πόσο καλά είχαν «δέσει». Ο Leon μέσα από τις ερμηνείες του μας μετέφερε σε ολόκληρη τη γη, από το/την “Corfu” (Κέρκυρα) μέχρι τον ουρανό και το “Moonlight”, που όπως ανέφερε αποτελεί ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια.

Leon of Athens

Ο Leon of Athens, που μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, λαμβάνοντας θετικά σχόλια σε διεθνές επίπεδο, δεν παρέλειψε να μας τραγουδήσει το αγαπημένο “Baby asteroid”, ενώ το πρόγραμμα ήταν διανθισμένο και με διασκευές όπως, το “Under Pressure” των Queen και το “All Together Now” των The Beatles. Ο Κήπος της Πειραιώς δεν μπορούμε να πούμε ότι γέμισε, αλλά αυτό δεν χάλασε καθόλου την ατμόσφαιρα ή το γεγονός ότι ήταν μια καλή συναυλία. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως το κλίμα έγινε ακόμη ομορφότερο από τη στιγμή που ο Leon προέτρεψε το κοινό να πάει πιο κοντά στη σκηνή, αλλά και να γεμίσει το μέρος ακριβώς μπροστά που ήταν για τους όρθιους, ώστε η επαφή να είναι καλύτερη. Αυτό προσέδωσε στη βραδιά μια άλλη δυναμική και γέμισε τον Leon με ακόμη περισσότερη ενέργεια και κέφι!

Leon of Athens

Από τη συναυλία αυτή δεν έλειψαν οι εκπλήξεις και οι πολύ «δυνατές» στιγμές, οι οποίες υπήρχαν από την αρχή μέχρι το τέλος. Η πρώτη έκπληξη ήταν η ερμηνεία του Leon of Athens στο διασκευασμένο «Ένα κλεμμένο ποδήλατο» των Στέρεο Νόβα, τραγούδι με πολλούς στίχους και γρήγορο ρυθμό, το οποίο μας τραγούδησε πολύ ιδιαίτερα, καθώς και η γεμάτη και ποικιλόμορφη ερμηνεία των Chóres στο “Royals” της Lorde, με τη Μαρίνα Σάττι να διευθύνει τη dream team.
 
Μια ολόκληρη έκπληξη ήταν, όμως, και το τέλος της συναυλίας με το encore να περιλαμβάνει, πέρα από την επανάληψη του “Airplane”, τη «Σιωπή» από τα Ξύλινα Σπαθιά! Για το τραγούδι αυτό ο Leon ανέφερε τα εξής όμορφα: «Είναι σαν να έγραψε (ο Παύλος Παυλίδης) ένα γράμμα, να το έβαλε σε ένα μπουκάλι και να το άφησε στα πελάγη του χρόνου να ταξιδεύει…». Το πιο όμορφο, όμως, στην ερμηνεία του τραγουδιού ήταν η συμμετοχή των Chores, που ενέντειναν τον απόκοσμο, μαγικό και παραμυθένιο χαρακτήρα της «Σιωπής» με τους συνεχείς ψιθύρους της λέξης «μάγισσες» ενδιάμεσα των στίχων. Η συναυλία του Leon of Athens έκλεισε με το “Xenos” (ομώνυμο του άλμπουμ) σε μια πραγματικά δυναμική και απόλυτα ηλεκτρική εκτέλεση, που υπήρξε η καλύτερη καληνύχτα, αλλά και η καταλληλότερη έναρξη του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Μιχάλη Τσεσμετζή και το Mix Grill.

Διαβάστε ακόμα