Σελιδο-γυρίσματα: Νέες Ελληνικές Κυκλοφορίες Α'

Με αφορμή τις γιορτινές μέρες και με πολλές ευχές, ας ξεφυλλίσουμε κάποια εξαιρετικά ενδιαφέροντα καινούρια βιβλία Ελλήνων συγγραφέων.
Διαβάστηκε φορες
Κεφάλαιο 30ο - I never said I was deep, but I am profoundly shallow...

Μέρος Α'

Με αφορμή τις γιορτινές αυτές μέρες και με πολλές ευχές σε όλους για καλά Χριστούγεννα και ένα πολύ χαρούμενο 2011, ας ξεφυλλίσουμε τα καινούρια βιβλία Ελλήνων συγγραφέων που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες και φαίνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Κάντε τα δώρο στους αγαπημένους σας ή στον εαυτό σας!

Shoebox - Λουκάς Μέξης (Εκδόσεις Τετράγωνο)

Μια άκρως καλοκαιρινή ιστορία που εκτυλίσσεται στην Αμοργό. Επειδή όσο κι αν γκρινιάζουμε που αργεί ο χειμώνας, το μυαλό μας είναι πάντα στο καλοκαίρι, ο συγγραφέας μας προτείνει να μπούμε ολοκληρωτικά στην ιστορία του και να παίξουμε το παιχνίδι των ηρώων του. Η ιστορία περιλαμβάνει κομπίνες, έρωτες, θάλασσα, ίντριγκες και πάθη, βιωμένα από μια απολαυστική αντροπαρέα.

Είναι το πρώτο ολοκληρωμένο μυθιστόρημα του συγγραφέα, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά του ασχολείται επίσης και με τηλεοπτικά σενάρια, ενώ εκδίδει και ένα εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό κόμικ, το Χάρτινο Κόσμο. Καθίστε στα ζεστά και απολαύστε το.

Φίδια στον Σκορπιό - Κώστας Μουζουράκης (Εκδόσεις Καστανιώτης)

Κι εδώ θα βρείτε έντονες επιρροές από κόμικς, αλλά πιο σκοτεινά και μυστηριώδη, όπως επίσης από τον κινηματογράφο - και συγκεκριμένα από τον Tarantino - και από τη λεγόμενη pulp λογοτεχνία. Όλα είναι πιο σκοτεινά σ' αυτό το μυθιστόρημα που χαρακτηρίζεται ως βιβλίο νουάρ, από τις σελίδες του οποίου ξεπηδά όλη η ατμόσφαιρα ενός κόσμου της νύχτας. Η μουσική υπόκρουση εν τω μεταξύ κινείται σε ρυθμούς Beastie Boys και Sabotage.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας συμμετέχει επίσης ως κιθαρίστας σε διάφορα σχήματα, όπως οι The Pink Tank Project.

Πανωλεθρίαμβος - Κωνσταντίνος Τζούμας (Εκδόσεις Καστανιώτης)

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της αυτοβιογραφίας του Κωνσταντίνου Τζούμα που μας πηγαίνει πίσω σε άλλες εποχές και άλλους τόπους, που σίγουρα δείχνουν πιο γοητευτικοί από το ελληνικό παρόν. Περισσότερα από το Γιώργο Ίκαρο Μπαμπασάκη εδώ.

Γυναικών Μικρές και Πολύ Μικρές Ιστορίες - Μιχάλης Γκανάς (Εκδόσεις Μελάνι)

Ο εξαιρετικός ποιητής, στιχουργός και συγγραφέας καταπιάνεται εδώ με ένα από τα πολύ αγαπημένα του θέματα, τις γυναίκες. Τις ακολουθεί και καταγράφει τις μικρές και πολύ μικρές ιστορίες τους, δίνοντάς τους όμως τις πραγματικά μεγάλες διαστάσεις που τους αρμόζουν.

Φωτογραφίες από Τετράγωνο, ΚαστανιώτηςΜελάνιΔιαβάστε ακόμα