Mottet_Parousiasi

Οι Mottet μας έβαλαν «σ' όλο τον κόσμο τους»!

Πόσο εύκολο είναι τρεις μουσικοί να δέσουν μεταξύ τους παρέα με μια όμορφη φωνή;
Διαβάστηκε φορες
Πόσο εύκολο είναι τρεις μουσικοί να δέσουν μεταξύ τους παρέα με μια όμορφη φωνή;

Η απάντηση στην ερώτηση που έθεσα δεν είναι εύκολη. Εύκολη την έκαναν οι Mottet μαζί με την Ξένια Γαργάλη στη σκηνή του ζεστού El Convento Del Arte προχτές το βράδυ!

Τι έγινε εκεί;

Η παρουσίαση του πρώτου δίσκου των Mottet που έχει τον τίτλο «Σ' όλο τον κόσμο» και κυκλοφορεί ήδη ψηφιακά, σ' ένα ασφυκτικά γεμάτο χώρο στο Μεταξουργείο. 

Dimitris_kouzis

Από νωρίς ο κόσμος συνέρρε προς το χώρο, είτε με ταξί είτε με τα μέσα, για να ακούσει τα εννιά καινούρια τραγούδια της μπάντας, εκ των οποίων τα τρία ορχηστρικά.

Τα πρόσωπα των τεσσάρων οικοδεσποτών ήταν και χαρούμενα και αγχωμένα για να πάει καλά η βραδιά που τόσο καιρό περίμεναν.

Οι πρώτες νότες από το ορχηστρικό "Midnight Walk" διέκοψε τις συζητήσεις μας και άνοιξε την πόρτα για τον κόσμο των Mottet, δηλαδή του Σωτήρη, του Δημήτρη, του Γιώργου αλλά και της Ξένιας.

«Χαιρόμαστε πάρα πολύ που είστε εδώ», ανέφερε ο Δημήτρης στο καλωσόρισμα του, για να συνεχίσει «είναι μεγάλη η χαρά μας για αυτά το δίσκο και έχουμε δουλέψει πολύ αλλά και πολλοί για να πραγματοποιηθεί», εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα όλων.

Ακολούθως, κάλεσε την κυρία της παρέας, τη Ξένια ν' ανέβει και να αποκαλύψει ποια είναι αυτή η «Πόλη μυστική» την οποία έδεσε άψογα με το αγαπημένο μου «Αυτό μονάχα», με το κοινό να συμμετέχει δειλά δειλά μαζί τους.

MOTTET

Αμέσως μετά έδωσε τη σκυτάλη στον καλεσμένο της βραδιάς, τον Δώρο Δημοσθένους για να ερμηνεύσει ζωντανά τη «Γυναίκα νησί», το οποίο υπάρχει και μέσα στο δίσκο, ένα όμορφο κομμάτι που έβαλε μια άλλη πινελιά στη βραδιά.

Επιστρέφοντας, η γυναίκα της παρέας μας ανέβασε με τη «Γλυκιά ζωή», που ήταν και το πρώτο single του δίσκου για να έρθει το ομώνυμο «Σ' όλο τον κόσμο» και το ορχηστρικό «Καρπενήσι» να κλείσουν μέσα σε χειροκροτήματα το πρώτο μέρος.

Η επανέναρξη του δευτέρου μέρους έφερε μια διαφορετική εκτέλεση του πασίγνωστου "Skyfall", με τις ερμηνευτικές ικανότητες της Ξένιας να ξεχωρίζουν στο κομμάτι αυτό.

Δεν έμειναν μόνο σε αυτό δεδομένου ότι με τις μουσικές τους μάς ταξίδεψαν νοερά από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μεσόγειο, αλλά και το Παρίσι μέχρι την Νέα Ορλεάνη με τον κόσμο να συμμετέχει είτε χορεύοντας είτε χτυπώντας ρυθμικά παλαμάκια.

Xenia)Plastelini_Doros_Dimosthenous

Καθώς οδηγούμασταν προς το τέλος, η τραγουδίστρια κάλεσε ξανά το Δώρο να την πλαισιώσει για να μας χαρίσουν ένα medley από αγαπημένα κομμάτια περασμένων δεκαετιών.

Πώς μας αποχαιρέτησαν;

Με τη «Γλυκιά ζωή» για δεύτερη φορά μετά από απαίτηση του κοινού, γνωρίζοντας παράλληλα την αποθέωση όλων!

Ήταν μια εμφάνιση με καταπληκτική ενέργεια που σε έκανε να έχεις στραμμένη συνέχεια την προσοχή σου στην σκηνή! Οι Mottet κατέθεσαν την πρόταση τους μέσα από την αλήθεια της μουσικής τους.

Αν τους πετύχετε κάπου μην τους χάσετε!

Οι Mottet είναι:

Σωτήρης Καστάνης: κιθάρα
Δημήτρης Κουζής: βιολί
Γιώργος Σχοινάς: ακορντεόν

Συμμετέχει η Ξένια Γαργάλη: φωνή

*Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Μιχάλη Τσεσμετζή και το Mixgrill.gr
Διαβάστε ακόμα