Ο απόλυτος Metal μαραθώνιος στην Αθήνα

Ετοιμάστε τους σβέρκους σας γιατί έχει να πέσει πολύ headbanging την Κυριακή 28 Οκτωβρίου.
Διαβάστηκε φορες
HAMMERFALL+REFUGE+ BLAZON STONΕ +ARMORED DAWN: Ένας σωστός μαραθώνιος με διάρκεια πάνω από 5 ώρες. Ετοιμάστε τους σβέρκους σας γιατί έχει να πέσει πολύ headbanging την Κυριακή 28 Οκτωβρίου.

Όταν διάβασα την ανακοίνωση για αυτήν την εκδήλωση, πέρα από το ότι έτριβα τα μάτια μου γιατί το line up είναι εκπληκτικό, η πρώτη λέξη που μου ήρθε στο μυαλό είναι: «Μαραθώνιος». Στην καρδιά του φθινοπώρου θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε την μαγεία και την ένταση ενός καλοκαιρινού φεστιβάλ σε μικρότερο χώρο φυσικά, και σαν φεστιβαλικός τύπος που είμαι, ένα χαζό χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπό μου.

Είναι πραγματικά πολύ θαρραλέο σε περιόδους κρίσης να υπάρχουν διοργανωτές που παίρνουν το ρίσκο για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και μάλιστα σε έναν χώρο όπως το Piraeus 117 Academy που ,ναι μεν είναι ένας από τους μεγαλύτερους κλειστούς συναυλιακούς χώρους που έχουμε εδώ στην Αθήνα, αλλά από την άλλη ακόμα και αν είναι γεμάτο ασφυκτικά δεν μπορεί να φιλοξενήσει παραπάνω κόσμο από όσο αντικειμενικά χωράει.Αυτό και μόνο με απλή λογική σημαίνει πως οι διοργανωτές,- και είναι προς τιμήν τους αυτό - δεν αποσκοπούν σε παχυλά έσοδα, αλλά  στο να διοργανώσουν μια βράδια που όλοι μας θα έχουμε να θυμόμαστε για καιρό και να βάλουν άλλο ένα λιθαράκι ώστε να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τα συναυλιακά Metal δρώμενα στην χώρα μας. 

Τέσσερις μπάντες (εκ των οποίων οι δυο είναι πραγματικά πολύ μεγάλες) με μόλις 30 ευρώ στην προπώληση (και32 στο ταμείο) είναι κάτι σαν πρόωρο δώρο Χριστουγέννων.Θέλω να ελπίζω ότι όλοι όσοι γουστάρουμε αυτή τη μουσική θα δώσουμε το «παρών», δείχνοντας, έτσι, όχι μόνο την αγάπη μας στις μπάντες αυτές, αλλά και δίνοντας δύναμη και κουράγιο στους διοργανωτές, ώστε να συνεχίσουν να μας φτιάχνουν τη διάθεση με ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες συναυλίες.

Φυσικά το μάτι μου - μόλις είδα την αφίσα - έπεσε πρώτα, όχι τους headliners της βραδιάς, τους Hammerfall, αλλά στους Refuge. Αν το όνομα αυτό δεν σας λέει τίποτα ίσως το όνομα Rage να σας λέει πολλά.Ναι, είναι οι παλιοί "Rage" με την κλασική τους σύνθεση των 90’s, δηλαδή  με τους Peavy Wagner (στο μπάσο και φωνητικά), Manni Schmidt (στην κιθάρα, πρώην GRAVE DIGGER) και Christos Efthimiadis (στα τύμπανα), σύνθεση με την οποία κυκλοφόρησαν τα άκρως επιτυχημένα άλμπουμ “Perfect Man” (1988), “Secrets In A Weird World” (1989), “Reflections Of A Shadow” (1990), “Trapped!” (1992) και “The Missing Link” (1993).

Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου άτυχο σε αυτό το θέμα καθώς όταν ανακάλυψα τους Rage και τους λάτρεψα μέσα από τους παραπάνω δίσκους, η σύνθεση αυτή είχε πάψει πλέον να υπάρχει και ενώ τους έχω δει ζωντανά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είχα πάντα μέσα μου έναν κρυφό καημό να καταφέρω να τους δω με αυτή την σύνθεση.


Για τους Hammerfall ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Μια μπάντα που έφτιαξαν ο κιθαρίστας Oscar Dronjak (πρώην CEREMONIAL OATH, CRYSTAL AGE και DESECRATOR) και ο τραγουδιστής Joacim Cans (πρώην CANS, WARLORD και LOST HORIZON) και που στις πρώτες μέρες του γκρουπ είχαν περάσει από εκεί μουσικοί όπως ο Jesper Strömblad, των IN FLAMES οι Mikael Stanne και Niklas Sundin (των DARK TRANQUILLITY) και άλλοι.Το σχήμα από την πρώτη του κιόλας δισκογραφική δουλειά απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα και σημείωνε πολύ σημαντικές πωλήσεις.

Με το album "Crimson Thunder" εδραιώθηκαν στην μεταλλική κοινότητα σαν ένα από τα πιο σημαντικά σχήματα της εποχής. Σίγουρα η συναυλία τους μπροστά στο ελληνικό κοινό την Κυριακή, είναι κάτι που όλοι οι φίλοι και οπαδοί τους περιμένουν με αγωνία.

Για να είμαι ειλικρινής από τους Σουηδούς Blazon Stone είχα ακούσει λίγα πράγματα. Αυτό είναι που γουστάρω στα φεστιβάλ: το γεγονός ότι έρχομαι σε επαφή με μπάντες που δεν ξέρω και ότι ανακαλύπτω συνεχώς νέα πράγματα ως ακροατής.

Εδώ, λοιπόν, πρόκειται για μια μπάντα που έχουν ακούσει τόνους από Running Wild. Η επιρροή των Γερμανών πειρατών του metal είναι ξεκάθαρη. Σίγουρα έχουν και αρκετά δικά τους στοιχεία κάτι που κάνει τον ήχο τους να ακούγεται φρέσκος και δεν πέφτουν στην παγίδα να είναι απλά μια μπάντα που θυμίζει Running Wild και τίποτα παραπάνω.


Τέλος την γιορτή αυτή του Metal πλαισιώνουν οι Βραζιλιάνοι Amored Dawn. Μια σχετικά νέα powe metal μπάντα με μόλις δυο albums στις αποσκευές τους αλλά πολλά υποσχόμενοι.

Ναι καλά καταλάβατε…

Θα είναι μια βραδιά πολύ μεγάλη. Ένας σωστός μαραθώνιος με διάρκεια πάνω από 5 ώρες. Ετοιμάστε τους σβέρκους σας γιατί έχει να πέσει πολύ headbanging.

Θυμίζουμε ότι η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 28 Οκτωβρίου
στο Piraeus 117 Academy.

Ώρα έναρξης: 18:00 - Τιμή εισιτηρίου: 28 Ευρώ (Περιορισμένη Προπώληση) - 30 Ευρώ (Λοιπή Προπώληση) - 32 Ευρώ (Ταμείο)

Οι ώρες εμφάνισης των συγκριμάτων είναι οι εξής:
Οι πόρτες ανοίγουν στις: 18:00
ARMORED DAWN: 18:10 - 18:50 (40 λεπτά)
BLAZON STONE: 19:10 - 20:10 (60 λεπτά)
REFUGE: 20:30 - 21:50 (80 ή 90 λεπτά)
HAMMERFALL: 22:20 - 00:00 (100 λεπτά)


Διαβάστε ακόμα