Έδεν & Βλάχος: Κάψτε το σπίτι

Αναστασία Έδεν & Άρης Βλάχος: «Κάψτε το σπίτι» με την υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου

H κυκλοφορία μιας σπάνιας δισκογραφικής εργασίας που φέρει το αποτύπωμα του Μάνου Ελευθερίου είναι γεγονός.
Διαβάστηκε φορες
H κυκλοφορία μιας σπάνιας δισκογραφικής εργασίας που φέρει το αποτύπωμα του Μάνου Ελευθερίου είναι γεγονός.

Ο συνθέτης Άρης Βλάχος, ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς της γενιάς του και η εξαιρετική ερμηνεύτρια Αναστασία Έδεν παρουσιάζουν το album «Κάψτε το σπίτι» σε στίχους  του μοναδικού Μάνου Ελευθερίου.

Το album «Κάψτε το σπίτι», το οποίο ο Μάνος Ελευθερίου χαρακτήρισε ως «σημαδιακό και διαχρονικό» περιλαμβάνει εκτός από τα τραγούδια και αφηγήσεις του μεγάλου μας ποιητή, σε δικά του κείμενα, κάποια εκ των οποίων είναι ανέκδοτα.

Στο καλαίσθητο βιβλίο που συνοδεύει το cd υπάρχουν οι πρωτότυπες σημειώσεις και διορθώσεις του ποιητή στους στίχους των τραγουδιών.

Ο δίσκος «Κάψτε το σπίτι» είναι ο τελευταίος που επιμελήθηκε ο Μάνος Ελευθερίου λίγο πριν το θάνατό του.

Για τους παραπάνω λόγους είναι συλλεκτικός και η έκδοσή του από το Ogdoo Music Group πολυτελής και φροντισμένη ως την τελευταία λεπτομέρεια, όπως αξίζει στον αξέχαστο δημιουργό.

Αποτελεί φόρο τιμής που αποτίουν η Αναστασία Έδεν και ο Άρης Βλάχος στον αγαπημένο τους δάσκαλό που τους τίμησε με την αγάπη και την εμπιστοσύνη του.


O δίσκος «Κάψτε το σπίτι» περιλαμβάνει τραγούδια που ξεχωρίζουν για τη μελωδικότητα τον δυναμισμό και την απτόητη ευαισθησία τους.

Η Αναστασία Έδεν ερμηνεύει ιδανικά με τη σπάνια φωνή της, ταξιδεύοντας μας ως τον συναισθηματικό πυρήνα των τραγουδιών και ο Άρης Βλάχος δημιουργεί συνθέσεις σφυρηλατημένες στη φωτιά των λόγων του Ελευθερίου.

Σε μια εποχή που η βολική ευκολία έχει αδρανοποιήσει τις αισθήσεις και έχει σχεδόν αφανίσει την απόλαυση της ακρόασης, το album «Κάψτε το σπίτι» με την ποιοτική του αρτιότητα και τη λαϊκή του ψυχή δίνει το παράδειγμα για το πώς τραγούδια και αφηγήσεις μπορούν να συνδυαστούν με αρμονικό τρόπο και να ακουστούν χωρίς διακοπή σαν ένα αδιάσπαστο σύνολο.

Ο Άρης Βλάχος και η Αναστασία Έδεν προχωρούν με σίγουρα βήματα τον καλλιτεχνικό τους δρόμο ακολουθώντας τα ανεξίτηλα ίχνη του ευγενικού ποιητή.

To άλμπουμ με τίτλο «Κάψτε το σπίτι» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες 

• Κατεβάστε το από το iTunes
• Κατεβάστε το από το Google Store
• Κατεβάστε το από το Amazon
• Ακούστε το από το Spotify 
• Ακούστε το από το Deezer

Καλή Ακρόαση.

Διαβάστε ακόμα