Μικρός Κλέφτης – Βασιλιάδες Του Τίποτα

Η μεγάλη επιστροφή του 2018!
Διαβάστηκε φορες
Τι θα ακούσεις:
Μία ανάμειξη της παλιάς και της νέας σχολής του hip-hop.

Κομμάτια που αξίζει να ακούσεις:
Αντικαταθλιπτικός, Αιματοβαμμένο Σπορ, Βρέχει, 9

Βαθμολογία:
7

Τον περασμένο Δεκέμβρη ο Μικρός Κλέφτης έκανε την επιστροφή του μετά από ένα διάλειμμα τεσσάρων χρόνων, κυκλοφορόντας το «Βασιλιάδες Του Τίποτα». Οι περισσότεροι περίμεναν ένα album με ήχο παρόμοιο εκείνου του «Μαύρο Αυτοκίνητο», όμως ο Πιλότος ξάφνιασε τους περισσότερους θαυμαστές του, κυκλοφορώντας ένα δίσκο που βασίζονταν κατά κύριο λόγο σε σύγχρονες trap παραγωγές.

Την κυκλοφορία του δίσκου συμπλήρωσε και η παρουσίαση του βίντεο κλιπ για το τραγούδι "Focus", όπου έγινε ολοφάνερη η διαφορετική προσέγγιση του Μ.Κ. για το καινούργιο άλμπουμ. Η σκηνοθεσία του βίντεο μας θυμίζει πιο πολύ ξένες παραγωγές και αποτέλεσε κάτι πρωτότυπο για την ελληνική hip-hop σκηνή.

Ωστόσο, η επίδραση που δέχτηκε ο Μικρός Κλέφτης από τη νέα γενιά, δεν τον παρέσυρε ώστε να ξεφύγει από τον λυρισμό και τις τεχνικές πτυχές του ραπ. Δεν κατάφερα να μετρήσω όλα τα flows που χρησιμοποιεί ο Πιλότος στο έργο του, ενώ ορισμένοι στίχοι έχουν καρφωθεί σαν πινέζα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Δεν θεωρείται, εξάλλου, άδικα ως ένας από τους πιο τεχνικούς rapper που έχει να προσφέρει η Ελλάδα. Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει το έργο του, από τις πρόσφατες κυκλοφορίες άλλων Ελλήνων hip-hop καλλιτεχνών, είναι το γεγονός ότι κατάφερε να πετύχει τη σύνδεση του παλιού και του νέου ήχου, κατάφερε να συνδυάσει τα υψηλά bpm του trap με τον λυρισμό και τα flows των 90's, πράγμα που δεν έχει καταφέρει κανείς τόσο καλά όσο ο Μικρός Κλέφτης.

Από τον δίσκο όμως λείπουν οι συμμετοχές και τα σύγχρονα hooks, στοιχεία που θα έκαναν το έργο πιο προσιτό στο απλό κοινό, που δεν είναι τόσο εξοικειωμένο με τη rap μουσική. Τα hooks σε αρκετά κομμάτια ακούγονται κάπως κενά, σαν ένα ξεφύσημα από τις μπάρες που προηγούνται. Οι λίγες συμμετοχές είναι πολύ καλά επιλεγμένες, και ενισχύουν τα ήδη δυνατά σημεία του έργου, αλλά δεν καταφέρνουν να καλύψουν τα κενά του.

Όσο εκσυγχρονισμένο και αν ακούγεται το «Βασιλιάδες Του Τίποτα», ο χαρακτηριστικός και ο παλιός καλός ήχος του Μικρού Κλέφτη κλέβει την παράσταση. Πολλοί φίλοι της ελληνικής rap σκηνής περίμεναν πώς και πώς αυτή τη κυκλοφορία και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έμειναν απογοητευμένοι. Πρόκειται για έναν δίσκο, που αποτελεί τομή στη καριέρα του καλλιτέχνη, ο οποίος μας δείχνει πως ο Πιλότος δεν σκοπεύει να μείνει στάσιμος, και θα μας συνοδεύσει σε αρκετά ταξίδια ακόμη.Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα