50 χρόνια Jethro Tull το καλοκαίρι στην Αθήνα

50 χρόνια Jethro Tull το καλοκαίρι στην Αθήνα

Στο Ηρώδειο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.
Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

15 Ιουνίου

Jethro Tull
50 χρόνια Jethro Tull
στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών

Μετά την πρώτη τους ιστορική εμφάνιση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το 2003, οι Jethro Tull επιστρέφουν για να γιορτάσουν με το ελληνικό κοινό τα 50 τους χρόνια.

Έχοντας  διαγράψει  ξεχωριστή  πορεία  στη ροκ  σκηνή,  καθοδηγούμενοι  από  τη μουσική ευφυΐα του πολυτάλαντου Ίαν Άντερσον, οι Jethro Tull έχουν επηρεάσει γενιές και γενιές. Μ’ ένα πληθωρικό μουσικό ύφος που κινείται από το μπλουζ και τη χάρντ  ροκ  ως  progressive  φόρμες,  art  rock  και  πολύπλοκες  συνθέσεις,  με  τη δεξιοτεχνική ερμηνεία φλάουτου από τον Άντερσον,  η εκκεντρική βρετανική μπάντα από το Λούτον δίκαια συγκαταλέγεται στη λίστα με τα σημαντικότερα σχήματα της ροκ μουσικής. Οι πρώτοι τους πέντε δίσκοι –This  Was, Stand Up, Benefit, Aqualung και Thick As A Brick (ιδιαίτερα οι τρεις τελευταίοι), από το 1968 έως το 1972–αλλά και τραγούδια-ύμνοι, όπως τα «Locomotive Breath» και «Too Old To Rock'n' Roll Too Young To Die»,  τους  έφεραν  στην  κορυφή,  καθιστώντας  τους  από  τα  πιο επιτυχημένα μουσικά συγκροτήματα της prog rock.

Στη μοναδική τους εμφάνιση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το Σάββατο 15 Ιουνίου, οι Jethro Tull θα κάνουν μια μεγάλη αναδρομή στη μακρόχρονη πορεία τους. Μισός αιώνας μουσικής διαδρομής σε μια βραδιά που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη.

Αγοράστε εισιτήρια εδώ.

Δείτε τον Ian Anderson σ' ένα φιλικό χαιρετισμό προς το ελληνικό κοινό!

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα