mixgriniarides_UB40_Remos

Mixgriνιάρηδες: Αυτό με τους UB40 και τον Ρέμο

Μια μουτρωμένη και χιουμοριστική θεώρηση της πολιτιστικής μας καθημερινότητας.
Διαβάστηκε φορες
Έ ρε γέλια. Η μεγαλύτερη τρολιά συναυλία της χρονιάς είναι γεγονός. Έβγαλαν και Δελτίο Τύπου. Οι UB40 με περισσότερες από εβδομήντα εκατομμύρια πωλήσεις και τέσσερις υποψηφιότητες για Grammy θα παίξουν μαζί με τον Αντώνη Ρέμο. Να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, δηλαδή. 

Όμως, θα πρέπει να προετοιμάσω τους τολμηρούς αναγνώστες που θα φτάσουν στο συναυλιακό χώρο πως δεν πρόκειται για την αυθεντική σύνθεση των UB40, αφού το συγκρότημα έχει χωριστεί στα δύο. Στην έκδοση «Αντώνης Ρέμος», ενώ συμμετέχει ο Robin Campbell στην κιθάρα, στα φωνητικά δεν βρίσκεται ο Ali, αλλά ο άλλος αδελφός του, Duncan Campbell. Είναι ξεκάθαρο πως ο πολυμήχανος Έλληνας τραγουδιστής αφού αποδεκάτισε το συγκρότημα, αποδυναμωμένους πια τους βάζει να του κάνουν όλα τα θελήματα.

Δεν έχουν ιδέα οι UB40 σε τι σκοτεινά μονοπάτια βαδίζουν. Θα λένε το “Red Red Wine” και ο Αντώνης μας από δίπλα θα έχει ανοίξει τριάντα Syrah του 2014 και θα έχει κεράσει όλη την παλιοσειρά από κάτω του. Το “Here I Am (Come And Take Me)”, έχετε καταλάβει ήδη, πως  θα γίνει διασκευή και θα λέγεται «Μολων Λαβέ», έτσι; Φαντάζομαι τον Ρέμο στο Θέατρο Γης να το τραγουδάει και να δείχνει απειλητικά προς τα Σκόπια. Ναι, ναι, καλά καταλάβατε, προς το casino που είχε κάνει το live του πριν δύο χρόνια και θα λέει «Σε εσάς ρε παλιόπαιδα δεν έφερα UB40, εφερα;»
ub40wine
Εικάζω πως οι UB40 παραπλανήθηκαν από τα τσιράκια του Αντώνη, τους δαιμόνιους managers του, που τουμπαραν και τον Eros Ramazzotti. Όπως ο Eros λοιπόν μπερδεύτηκε και νόμισε πως θα συνεργαστεί με την Tina Turner της Ελλάδος, έτσι έγινε και η τρίπλα με τους UB40. Εάν δεν έχεις ζήσει το λαικοπόπ lifestyler μπορείς εύκολα να πατήσεις την μπανανόφλουδα και τους φελλούς από τις τζούφιες σαμπάνιες.

Ένας φίλος της στήλης μας δήλωσε πως η ιδέα αυτής της συναυλίας είναι τόσο κακή, που οριακά θέλει να παραβρεθεί σε αυτό το ιδιάζον πολιτιστικό γεγονός. Είναι αλήθεια πως η γραμμή ανάμεσα στην αγνή ξεφτιλοδιασκέδαση και την πραγματική τέχνη είναι πολύ λεπτή. Άλλωστε όλα στη ζωή είναι θέμα ερμηνείας και αυτό ο Αντώνης το ξέρει πολύ καλα.

Αυτό που δεν έχετε σκεφτεί και σας αποκαλύπτω χωρίς αναστολές είναι πως πίσω από αυτή τη κίνηση-μάτ μπορεί να κρύβονται σκοτεινά σχέδια. Μπορεί δηλαδή ο Ρέμος να θέλει να χρησιμοποιήσει το διεθνούς φήμης συγκρότημα σαν δούρειο ίππο για να πλησιάσει σιγά-σιγά τα βραβεία Grammy. Ή μπορεί να έχουμε μπροστά μας την αρχή μιας συνεργασίας όπως αυτή του Shaggy με τον Sting. Ποιος δηλαδή δε θα ήθελε να ακούσει το εθνικό μας εθιστικό χιτ “Καρδιά Μου Μην Ανησυχείς” με ρίμες από το “Cherry Oh Baby”;

Καλά είσαι ως εδώ, στο “Kingston Τοwn” θα μπαίνει ο Αντώνης μας στο δεύτερο κουπλέ «Εδώ είναι Σαλλλόνικα, πάμε χέρια ψηλά» και θα τρέχουμε να σβήσουμε τον μπάφο να πετάξουμε τα παλιά σερβίτσια της γιαγιάς μας - όχι τα καλά, τα άλλα. Τώρα που έγραψα Kingston, προφανώς η συναυλία εδώ είναι η αρχή μιας παγκόσμιας περιοδείας που θα περάσει και από Τζαμάικα. Ίσως, αν όλα πάνε καλά, καταλήξει και στον βυθό του τριγώνου των Βερμούδων.

Οι Mixgriνιάρηδες

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα