MixgriniaridesMama

Mixgriνιάρηδες: Αυτό με το "Mama ?"

Οι Mixgriνιάρηδες επιστρέφουν mumbling κατσίκι στην κοιλιά.
Διαβάστηκε φορες
Πριν από ένα μήνα όλα ήταν ήρεμα. Μετά ήρθε η «Μαμά». Αυτή η θρυλική σύνθεση που έχει ταρακουνήσει για τα καλά τη χώρα μας και μας έχει προσφέρει στιγμές ευφορίας. Ένα τραγούδι μυστήριο που χτυπάει στη ρίζα το πρόβλημα της μαζικής αποβλάκωσης και της απόλυτης προβατοποίησης. Σε γενικά πλαίσια ομολογώ πως ακόμα συγκρατώ τον εμετούλη μου και αισθάνομαι την ανατριχίλα, όπως όταν ξύνεις το μαχαίρι στο πάτο του πιάτου. Still sounds better.

Φίλε αναγνώστη δεν σου κρύβω πως την πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με αυτό το καταπληκτικό ηχητικό ντοκουμέντο δεν καταλάβαινα σε ποια γλώσσα ήταν. Μετά κατάλαβα ότι επίτηδες έχει στηθεί έτσι, καθώς ο δημιουργός ήθελε να αφήσει κρυφά μηνύματα πίσω από τις λέξεις. Είναι όπως τότε που η Μαρινέλλα υμνούσε το Σατανά στο «Κι ύστερα» ή σαν αυτό το κόλπο που έκαναν οι Led Zeppelin, και το θρυλικό "Stairway To Heaven" παιγμένο ανάποδα γίνεται... stairway to hell. Βέβαια ευτυχώς το YouTube δίνει τη δυνατότητα για υπότιτλους, δίνοντάς μου και εμένα την ευκαιρία να τραγουδήσω με τον Sinboy και όλο το crew. Ένας ακόμα προφανής λόγος που το κομμάτι έχει επιλογή για υπότιτλους είναι βέβαια ότι το ραπάρισμά τους είναι λες και σε ξεματιάζει γιαγιά με autotune.

Ο Sin Boy είναι και αυτός που κλέβει σε μεγάλο βαθμό την παράσταση - λογικό, αφού πάντα τα καλά animation κερδίζουν την προσοχή. Εντωμεταξύ, η οδήγηση του Sin Boy δεν είναι «μαμά» - ποιος κουνάει έτσι το τιμόνι βρε αγόρι μου και δεν είναι στο ΚΑΤ; Τη σκυτάλη παίρνει ο Madclip, το παιδί του Biggie και του Ταμτάκου. Λέει ότι έχει κάνει γραφείο το αυτοκίνητο και δεν πληρώνει τους φόρους, όλα είναι μαύρα. Στο χρήστη ΣΔΟΕ άρεσε αυτό το σχόλιο. Ρε συ αν πέσει σε listening, couple του Mad, ξεφτυλίστηκες. Πιο εύκολα αποκρυπτογραφείς το δίσκο της Φαιστού.

Και τώρα ας αφήσουμε μόνο του τον Sin Boy να πει τις πέντε βασικές ελληνικές λέξεις που ξέρει και μετά Ypo. Η γριά geisha που κάνει τις καλύτερες ρίμες του track. 

Ομοιοκαταληξία για Nobel no1:

Κατέβαινα Αθήνα με τα ΚΤΕΛ, bro
Τώρα μες στο jet το cartel, bro

Ομοιοκαταληξία για Nobel no2:

Ψάχνουνε παντού, μέχρι τ' αρχίδια μου
Πάντα όμως παίρνουνε τ' αρχίδια μου

Μνήσθητί μου, Κύριε, είχαμε και Πάσχα. Ρε τι φάση; Είναι ο ίδιος Ypo που ήταν στους ZN; Τύπου έκανα ένα master στην Πάνια με Catman, Παρασκευά και Μαλάμω και βγήκε αυτό το νέο προϊόν; Βρε άσε την αφρικανική σκόνη και ξεσκόνισε τα ελληνικά σου. Το cartoon δεν χάνει φυσικά την ευκαιρία να μας τα πει στα ίσα: «ιοσια στη στροφ εεε ωανεεε μαμαααα, αμε στο Παναμαααα». Ασταδιάλα μου έφερες ναυτία κωλόπαιδο.

Για το τέλος άφησα τo illeoo, που μάλλον θα πρέπει να αλλάξει το όνομα του σε ti-lleo. Για να ταιριάζει καλύτερα στο ύφος της μουσικής του. Αυτός ήταν το παραπαίδι των άλλων τριών, προφανώς, που έψαχνε την ευκαιρία του να φέρει το δικό του wave, καθώς όλοι οι άλλοι ήταν too late. 

Και κάπου εδώ θα σου δώσω μια συμβουλή φίλε αναγνώστη. Γενικά αν θες να ακούσεις ελληνική trap, δηλαδή trash-rap, αυτό είναι το τραγούδι σου - αυτό δηλαδή που μόλις έκανα beef. Και αν επίσης πίνεις νερό από την βρύση, αυτή είναι η στήλη σου.


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα