Οι Madrugada σε μεγάλα κέφια στο κλειστό του Tae Kwon Do

Οι Madrugada σε μεγάλα κέφια στο κλειστό του Tae Kwon Do

Με εξαίρεση τα αρχικά προβλήματα στον ήχο, η συναυλία κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα.
Διαβάστηκε φορες
Η σχέση των Madrugada με τους Έλληνες μουσικόφιλους είναι ξεχωριστή. Το γεγονός ότι ένα συγκρότημα από τη Νορβηγία έχει αγαπηθεί τόσο πολύ από τους Έλληνες είναι κάτι το τρομερό. Τρανή απόδειξη οι sold out συναυλίες και ακόμα περισσότερο η εμφάνιση της Κυριακής 07.04.2019 στο κλειστό του Tae Kwon Do

Η συναυλία ξεκίνησε στην ώρα της, δηλαδή στις 21:45, σε έναν χώρο γεμάτο από ανθρώπους που έδειχναν την ανυπομονησία τους για να ακούσουν ζωντανά τους Madrugada και το “Industrial Silence”, το album που σημάδεψε στην ουσία το συγκρότημα. Οι Νορβηγοί επί σκηνής, το κοινό ενθουσιασμένο και το εναρκτήριο “Vocal” να βάζει φωτιά στο Φάληρο. Από την αρχή, όλα τα μέλη της μπάντας ήταν κεφάτα και έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το “Belladonna” και το “Higher” δεν άφησαν κάποιο κενό για προλόγους με τον Sivert Hoyem να μας έχει πάρει όλους στο μουσικό του ταξίδι. Μέχρι και το τρίτο τραγούδι, υπήρχαν προβλήματα στον ήχο – όσο αφορά τα φωνητικά και την παραμόρφωση της κιθάρας – αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκαν με το “Shine” να ανεβάζει ακόμα πιο πολύ την ήδη ανεβασμένη ατμόσφαιρα. 

Ένα εκ των highlights της βραδιάς ήταν το “Strange Colour Blue” όπου σε απόλυτο σκοτάδι ο Hoyem τραγουδούσε φωτίζοντας το κοινό με έναν μεγάλο φακό. Το εκρηκτικό “Salt” όχι μόνο συνέχιζε ένα εκπληκτικό συναυλιακό βράδυ, αλλά με έκανε προσωπικά να εκτιμήσω πολύ το “Industrial Silence”. Είχε συμπληρωθεί μία ώρα και το setlist από τα τραγούδια του δίσκου έφτανε στο τέλος. Με το “Electric”, οι Madrugada μάς αποχαιρέτησαν προσωρινά εκφράζοντας συνεχώς τις ευχαριστίες τους για το πόσο αγαπητοί είναι στη χώρα μας.

Μετά από τρία λεπτά περίπου ξανα ανέβηκαν στη σκηνή για να συνεχίσουν με επιλογές best of κομματιών. Φοβερό το “Black Mambo” συνεπήρε τους πάντες με τον Sivert Hoyem να αλλάζει σε κάθε τραγούδι κιθάρα και να είναι το ίδιο εκπληκτικός σε κάθε στιγμή της συναυλίας, το “Majesty” έκανε όλο το κλειστό του Φαλήρου να τραγουδάει δυνατά, ενώ το “Valley of Deception” μας βρήκε να χειροκροτάμε ασταμάτητα και τους καθήμενους να έχουν σηκωθεί από τις θέσεις τους και να επευφημούν τους Madrugada.

Με εξαίρεση τα αρχικά προβλήματα στον ήχο, η συναυλία κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Το video wall, επίσης, θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο ή και ακόμα να μην υπήρχε καν, μιας και δε χρειαζόταν. Κατά τα άλλα, όλα ήταν όπως έπρεπε. Οι Madrugada σε μεγάλα κέφια, ο Sivert Hoyem ανεβαστικός και με μια φωνή που είναι ικανή να σε ανατριχιάσει και ένα κοινό που συνεχώς τραγουδούσε, χόρευε και διασκέδαζε.

Ήταν τόσο καταιγιστικοί οι Madrugada που οι 2 ώρες φάνηκαν σαν να ήταν 30 λεπτά. Ο κόσμος έφυγε από το κλειστό του Tae Kwon Do πλήρως ευχαριστημένος δείχνοντας την αγάπη που έχει για τους Madrugada. Τέλος, να σημειωθεί το ξεχωριστό «ευχαριστώ» που εξέφρασε ο Hoyem στον φίλο του Νίκο Τριανταφυλλίδη πριν το "The kids are on high street".   

Σήμερα το βράδυ η δεύτερη σχεδόν sold out (λίγα εισιτήρια έχουν μείνει) εμφάνιση των Νορβηγών στην Αθήνα. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19:00, ο Luke Elliot θα ξεκινήσει στις 20:30 και οι Madrugada στις 21:45.

Setlist

Vocal
Belladonna
Higher
Sirens
Shine
This Old House
Strange Colour Blue
Salt
Norwegian Hammerworks Corp.
Beautyproof
Quite Emotional
Terraplane
Electric

Encore:

Black Mambo
Hands Up - I Love You
Only When You're Gone
Honey Bee
What's on Your Mind?
Majesty
The Kids Are on High Street
Valley of Deception

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 4 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα