Σχετικά με το parking στην Πλατεία Νερού ή το Κλειστό του Tae Kwon Do

Σχετικά με το parking στην Πλατεία Νερού ή το Κλειστό του Tae Kwon Do

Μην γκρινιάζετε. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να μην περιμένετε μια ώρα στο αυτοκίνητο.
Διαβάστηκε φορες
Μετά από σχεδόν κάθε συναυλία στο Κλειστό Γήπεδο του Tae Kwon Do ή την Πλατεία Νερού, αρκετός κόσμος παραπονιέται για την μεγάλη καθυστέρηση που έχει για να βγει από το parking του γηπέδου ή γενικότερα από την γύρω περιοχή.

Επειδή έχει «καεί η γούνα μου» αρκετές φορές σ' αυτό το θέμα κι έχω περιμένει πάνω από μία ώρα για να φτάσω στο φανάρι που είναι το εκκλησάκι της Αγίας Σκέπης (δείτε την παραπάνω εικόνα), επιτρέψτε μου να σας δώσω κάποιες συμβουλές για να μην ταλαιπωριέστε μετά το πέρας κάθε συναυλίας στην γύρω περιοχή. Άλλωστε, το καλοκαίρι είναι κοντά και θα χρειαστεί να επισκεφθούμε πολλές φορές την Πλατεία Νερού.

Φνάρι Αγίας Σκέπης

Σε περίπτωση που δεν μένετε κοντά στην περιοχή, υπάρχουν 6 βασικοί τρόποι για να φτάσετε στον χώρο:

1. Με το αυτοκίνητό σας και να παρκάρετε στο Parking του Κλειστού Γηπέδου του Tae Kwon Do. Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2018, το Release Athens δεν μίσθωσε το συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης.

2. Με το 
αυτοκίνητό σας και να παρκάρετε σε έναν από τους «κόκκινους δρόμους», όπως φαίνονται στην παρακάτω εικόνα.

3. Με το 
αυτοκίνητό σας και να ακολουθήσετε την μωβ όδευση, ώστε να το παρκάρετε στο Παλιό Φάληρο επί της Ιωάννου Φίξ, ή Ζεφύρου ή στα γύρω στενάκια.

4.
Με το αυτοκίνητό σας και να παρκάρετε κοντά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να χρησιμοποιήσετε την πεζογέφυρα που υπάρχει (καφέ όδευση στον παρακάτω χάρτη). 

5. Με το τραμ και να κατεβείτε στην στάση ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από Κυριακή μέχρι Πέμπτη (άρα και την Τετάρτη, ημέρα του EJEKT Festival 2019, καθώς και τις ημέρες των New Order, Hozier, Disturbed, Clutch και Alice in Chains στο Release Athens 2019), το τελευταίο τρένο για Βούλα/ΣΕΦ φεύγει στη 1 πμ περίπου, ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατο το τελευταίο δρομολόγιο είναι στις 02:30 με 3 πμ. Δείτε τα δρομολόγια αναλυτικά εδώ.

6. Με ταξί.


Σχετικά με το parking στην Πλατεία Νερού ή το Κλειστό του Tae Kwon Do
Click για μεγέθυνση του χάρτη.

Ποιος είναι ο καλύτερος και πιο οικονομικός τρόπος να φτάσετε εκεί κατά τη γνώμη σας;

Με το τράμ βέβαια! Αφήστε το αυτοκίνητο σας σε όποια στάση του τραμ θέλετε κι επιλέξτε το. Μετά χρειάζεστε μόλις 7-10 λεπτά περπάτημα για να φτάσετε είτε στο Κλειστό του Tae Kwon Do είτε στην Πλατεία Νερού. Να κόψετε δρόμο μέσα από το πάρκο που έχει πίσω από τη στάση.

Αν όμως επιλέξετε την 1η ή την 2η από τις παραπάνω επιλογές
, τότε θα φτάσετε πολύ εύκολα και γρήγορα στον χώρο, αλλά μετά τη συναυλία, θα σας πρότεινα να πάρετε δυο μπύρες ο καθένας κι ένα hot dog και να κάτσετε δίπλα στην θάλασσα για μία ώρα περίπου για να περιμένετε να φύγουν τα αυτοκίνητα που είναι εκεί.

Όπως μπορείτε να δείτε στον παραπάνω χάρτη, το parking έχει δύο εξόδους, εκ των οποίων η ΕΞΟΔΟΣ 2 δεν είναι πάντα ανοιχτή. Την Κυριακή που μας πέρασε, στη συναυλία των Madrugada βρέθηκαν περίπου 10.000 άνθρωποι. Καταλαβαίνετε πόσα αυτοκίνητα ήταν στο parking του Tae Kwon Do αλλά και στην γύρω περιοχή. Επιπλέον, από το συγκεκριμένο parking περνάνε πάρα πολλοί πεζοί, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την έξοδο των αυτοκινήτων από μια ουσιαστικά έξοδο.

Όμως, ακόμη κι αν υπήρχαν περισσότερες έξοδοι από το parking, οι γύρω δρόμοι (οι «κόκκινοι») έχουν συγκεκριμένη «αντοχή» και είναι σίγουρη η καθυστέρηση και ταλαιπωρία.

Μα δεν είχε τροχονόμο στο φανάρι...

Ακόμη κι όταν υπάρχει τροχονόμος σ' αυτό το σημείο, η καθυστέρηση δεν γίνεται να αποφευχθεί, γιατί ένα φανάρι και ένας δρόμος πρέπει να εξυπηρετήσει εκατοντάδες αυτοκίνητα.

Αν όμως ακολουθήσετε την μωβ όδευση (3η επιλογή) ή παρκάρετε κοντά στο ΚΠΙΣΝ (4η επιλογή), θα χρειαστείτε 15-20 λεπτά περπάτημα και στην επιστροφή θα φύγετε πολύ εύκολα για το σπίτι σας.

Καλώς ή κακώς, μας αρέσει να παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας όσο γίνεται πιο κοντά στον προορισμό που πάμε και μετά να γκρινιάζουμε αν περιμένουμε πολλή ώρα για να επιστρέψουμε στην βάση μας. Όμως, ο συγκεκριμένος χώρος έχει επιλογές κι αξίζει να τις εξετάσουμε για να μην χαλάει η διάθεσή μας, μετά από μια δυνατή συναυλία, σαν αυτές των Madrugada χθες και προχθές το βράδυ.Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
8,0 / 10 (σε 5 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα