Σχετικά με το parking στην Πλατεία Νερού ή το Κλειστό του Tae Kwon Do

Σχετικά με το parking στην Πλατεία Νερού ή το Κλειστό του Tae Kwon Do *UPDATED*

Μην γκρινιάζετε. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να μην περιμένετε μια ώρα στο αυτοκίνητο.
Διαβάστηκε φορες

Μετά από σχεδόν κάθε συναυλία στο Κλειστό Γήπεδο του Tae Kwon Do ή την Πλατεία Νερού, αρκετός κόσμος παραπονιέται για την μεγάλη καθυστέρηση που έχει για να βγει από το parking του γηπέδου ή γενικότερα από την γύρω περιοχή.

Επειδή έχει «καεί η γούνα μου» αρκετές φορές σ' αυτό το θέμα κι έχω περιμένει πάνω από μία ώρα για να φτάσω στο φανάρι που είναι το εκκλησάκι της Αγίας Σκέπης (δείτε την παραπάνω εικόνα), επιτρέψτε μου να σας δώσω κάποιες συμβουλές για να μην ταλαιπωριέστε μετά το πέρας κάθε συναυλίας στην γύρω περιοχή. Άλλωστε, το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και θα χρειαστεί να επισκεφθούμε πολλές φορές την Πλατεία Νερού.


Φνάρι Αγίας Σκέπης

Σε περίπτωση που δεν μένετε κοντά στην περιοχή, υπάρχουν έξι βασικοί τρόποι για να φτάσετε στον χώρο:


1. Με το αυτοκίνητό σας και να παρκάρετε στο Υπαίθριο Parking του Κλειστού Γηπέδου του Tae Kwon Do (γνωστό και ως Υπαίθριο Parking Αεροπορίας). Να πούμε εδώ σαν γενική ενημέρωση ότι η διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου χώρου στάθμευσης εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες (για events που λαμβάνουν χώρα εκτός καλοκαιριού) και από τις μισθώσεις που κάνουν κατά καιρούς οι διοργανωτές των event με την ιδιοκτήτρια εταιρεία. Συγκεκριμένα για το Release Athens 2023, το πάρκινγκ έχει μισθωθεί και είναι διαθέσιμο μόνο για κατόχους VIP εισιτηρίων. Περισσότερες πληροφορίες-οδηγίες εδώ.

2. Με το 
αυτοκίνητό σας και να παρκάρετε σε έναν από τους «κόκκινους δρόμους», όπως φαίνονται στην παρακάτω εικόνα.

3. Με το 
αυτοκίνητό σας και να ακολουθήσετε την μωβ όδευση, ώστε να το παρκάρετε στο Παλιό Φάληρο επί της Ιωάννου Φίξ, ή Ζεφύρου ή στα γύρω στενάκια.

4.
Με το αυτοκίνητό σας και να παρκάρετε κοντά ή μέσα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να χρησιμοποιήσετε την πεζογέφυρα που υπάρχει (καφέ όδευση στον παρακάτω χάρτη). 

5. Με το τραμ και να κατεβείτε στην στάση ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ. Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε την επέκταση του ωραρίου των τραμ για κάποιες από τις ημέρες του Release Athens, συγκεκριμένα για:

Αυτές τις μέρες συγκεκριμένα ισχύουν τα ωράρια της Παρασκευής και του Σαββάτου, τα οποία διαμορφώνονται ως εξής:


6. Με ταξί.


Σχετικά με το parking στην Πλατεία Νερού ή το Κλειστό του Tae Kwon Do

Click για μεγέθυνση του χάρτη.Ποιος είναι ο καλύτερος και πιο οικονομικός τρόπος να φτάσετε εκεί κατά τη γνώμη μας;

Με το τράμ βέβαια! Αφήστε το αυτοκίνητο σας σε όποια στάση του τραμ θέλετε κι επιλέξτε το. Μετά χρειάζεστε μόλις 7-10 λεπτά περπάτημα για να φτάσετε είτε στο Κλειστό του Tae Kwon Do είτε στην Πλατεία Νερού. Να κόψετε δρόμο μέσα από το πάρκο που έχει πίσω από τη στάση.

Αν όμως επιλέξετε την πρώτη ή τη δεύτερη από τις παραπάνω επιλογές
, τότε θα φτάσετε πολύ εύκολα και γρήγορα στον χώρο, αλλά μετά τη συναυλία, θα σας πρότεινα να πάρετε δυο μπύρες ο καθένας κι ένα hot dog και να κάτσετε δίπλα στην θάλασσα για μία ώρα περίπου για να περιμένετε να φύγουν τα αυτοκίνητα που είναι εκεί.

Όπως μπορείτε να δείτε στον παραπάνω χάρτη, το parking έχει δύο εξόδους, εκ των οποίων η ΕΞΟΔΟΣ 2 δεν είναι πάντα ανοιχτή. Καταλαβαίνετε πόσα αυτοκίνητα βρίσκονται στο parking του Tae Kwon Do αλλά και στην γύρω περιοχή στις φεσταλικές μέρες με μεγάλη προσέλευση. Επιπλέον, από το συγκεκριμένο parking περνάνε πάρα πολλοί πεζοί, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την έξοδο των αυτοκινήτων από μια ουσιαστικά έξοδο.

Όμως, ακόμη κι αν υπήρχαν περισσότερες έξοδοι από το parking, οι γύρω δρόμοι (οι «κόκκινοι») έχουν συγκεκριμένη «αντοχή» και είναι σίγουρη η καθυστέρηση και ταλαιπωρία.

Μα δεν είχε τροχονόμο στο φανάρι...

Ακόμη κι όταν υπάρχει τροχονόμος σ' αυτό το σημείο, η καθυστέρηση δεν γίνεται να αποφευχθεί, γιατί ένα φανάρι και ένας δρόμος πρέπει να εξυπηρετήσει εκατοντάδες αυτοκίνητα.

Αν όμως ακολουθήσετε την μωβ όδευση (3η επιλογή) ή παρκάρετε μεσά/κοντά στο ΚΠΙΣΝ (4η επιλογή), θα χρειαστείτε 15-20 λεπτά περπάτημα και στην επιστροφή θα φύγετε πολύ εύκολα για το σπίτι σας.

Καλώς ή κακώς, μας αρέσει να παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας όσο γίνεται πιο κοντά στον προορισμό που πάμε και μετά να γκρινιάζουμε αν περιμένουμε πολλή ώρα για να επιστρέψουμε στην βάση μας. Όμως, ο συγκεκριμένος χώρος έχει επιλογές κι αξίζει να τις εξετάσουμε για να μην χαλάει η διάθεσή μας μετά από μια δυνατή συναυλία, σαν αυτή των Nightwish και των In Flames.Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
9,4 / 10 (σε 17 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα