Phosphorescent_Fuzz19_Cover

Phosphorescent,Pelion Rivers @ Fuzz, 28.05.2019

Η προσέλευση στους Phosphorescent δεν ήταν ικανοποιητική, αλλά όσοι βρέθηκαν στο Fuzz σίγουρα δεν περίμεναν ένα τόσο καλό και αυθόρμητο live.
Διαβάστηκε φορες

Η συναυλία των Phosphorescent δεν ακούστηκε όσο θα έπρεπε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης από τις τελευταίες μέρες της προπώλησης, οι αντιδράσεις του κοινού ήταν χλιαρές. Και τελικά όντως ο κόσμος στο Fuzz ήταν λίγος, πολύ λιγότερος από ότι άξιζε στον Matthew Houck, το κεντρικό πρόσωπο πίσω από το stage name των Phosphorescent. Κόντρα στις προβλέψεις ο Matthew και η μπάντα του έπαιξαν κοντά στις δύο ώρες. Ξεπέρασαν μια τυπικά επαγγελματική εμφάνιση και εκτός του ότι ο ίδιος αγκάλιασε στην κυριολεξία το κοινό, έβαλε στο set και ένα τραγούδι εκτός προγράμματος.

Pelion Rivers_Fuzz19

Ο Pelion Rivers (Άγγελος Αϊβάζης) γνωστός και από τους Jaguar Bombs, καλωσόρισε τον κόσμο στο Fuzz, όντας στη σκηνή μόνος με τις κιθάρες του. Έπαιξε τον καινούριο σόλο (ομώνυμο) δίσκο του, που κυκλοφορεί μόνο σε κασέτα και ψηφιακά. Το όνομα του project δανείζεται το όνομα του από το μέρος που o Άγγελος εμπνεύστηκε, το Πήλιο. Τα τραγούδια ακολουθούν το καθαρό folk ιδίωμα της δεκαετίας του '60 και βασίζονται στη νοσταλγία. Ο Αϊβάζης τα στηρίζει με το πειστικό πάθος στη σκηνή και υφέρπουσα rock διάθεση.

Η άνοδος των Phosphorescent στη σκηνή καθυστέρησε λίγο ώστε να δοθεί ένα χρονικό παράθυρο σε αναποφάσιστους να πάρουν την απόφαση και να έρθουν στη συναυλία. Παρόλα αυτά τα κενά ανάμεσα μας όταν στη σκηνή βγήκε ο Matthew Houck και η μπάντα του ήταν μεγάλα. Ο ίδιος δεν έδειχνε να επηρεάζεται από το γεγονός της μικρής προσέλευσης, λέγοντας μάλιστα ότι περίμενε πολύ λιγότερο κόσμο.

Phosphorescent_Fuzz19_01

Το ηχόχρωμα της μπάντας στη σκηνή δεν είχε σχέση με αυτό που μας είχαν συνηθίσει στους δίσκους και αυτό φάνηκε από το πρώτο ουσιαστικά κομμάτι, "Terror In The Canyons" (εξαιρώντας το intro "Black Moon / Silver Waves") : oργανικός ήχος που ήταν βασισμένος στην ιδιότυπη χημεία της, φαινομενικά ανομοιογενής μπάντας, στον οποίο καίριο ρόλο έπαιξε η συνύπαρξη percussion και drums. Οι πληκτράδες Scott Stapleton Martin και η γυναίκα του Houck, Jo Schornikow, ήταν αυτοί που κέρδισαν τις εντυπώσεις με εκτενή solo στα keyboards, που μετάλλασσαν τα κομμάτια. Ειδικά ο Stapleton με την μπλούζα Metallica και το συνεχές headbanging ήταν το πιο rock στοιχείο της μπάντας.

Phosphorescent_Fuzz19_02

Σε μερικά κομμάτια όπως το "Christmas Down Under" τα φωνητικά ήταν πειραγμένα με ηλεκτρονικό distortion ώστε να πλησιάζουν την αυθεντική ηχογράφηση. Το "Nothing Was Stolen" με το χορωδιακό ρεφρέν έδεσε και αυτό με τις μελωδίες στα πλήκτρα. Όταν έφτασε η ώρα του "Song For Zula" ο Matthew κατέβηκε στο κοινό και τους έπαιρνε αγκαλιά έναν-έναν, μεταδίδοντας το συναίσθημα που συνοδεύει το τραγούδι. Όταν έφτασε η ώρα για το encore, στη σκηνή έμεινε μόνο ο Houck που έπαιξε μόνος του με μία κιθάρα το ομώνυμο κομμάτι του τελευταίου του δίσκου "C'est La Vie n.2", το "Wolves" αλλά και το "My Dove, My Lamb" που δεν ήταν στο αρχικό setlist. Το κλείσιμο της συναυλίας είχε την απαραίτητη κορύφωση με τα "New Birth In New England" και "Right On / Ride On", με τους Phosphorescent να αφήνουν τη σκηνή μέσα στο κρεσέντο.

Phosphorescent_Fuzz19_03

Ο Matthew και η μπάντα του ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας λόγω της αφοσίωσης τους στη ζωντανή εμφάνιση, αλλά και γιατί δεν έπαιξαν τα κομμάτια σαν να είναι στατικές συλλήψεις στο studio. Η προσέλευση δεν ήταν ικανοποιητική, αλλά όσοι βρέθηκαν στο Fuzz και τραγούδησαν μαζί με τους Phosphorescent σίγουρα δεν περίμεναν ένα τόσο καλό και αυθόρμητο live.

Phosphorescent_Fuzz19_04

Phosphorescent Setlist
Black Moon / Silver Waves
Terror In The Canyons
The Quotidian Beasts
Christmas Down Under
There From Here
My Beautiful Boy
Joe Tex, These Taming Blues
Nothing Was Stolen
At Death A Proclamation
Around The Horn
Down To Go
Song For Zula

Encore
C'est La Vie (Solo)
Wolves (Solo)
My Dove, My Lamb (Solo)
New Birth In New England
Right On / Ride On

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
6,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα