Nick Waterhouse

Οι καπετάνιοι ακούνε φανατικά Nick Waterhouse

Να είστε σίγουροι πως αν στο Fuzz στις 8 Νοεμβρίου βρίσκονται πάλι καπετάνιοι και ρετρό κουστουμαρισμένοι ροκαμπιλάδες, θα είναι μια συναυλία που θα θυμάστε για καιρό. Αν δε πιστεύετε εμάς, πιστέψτε τον καπετάνιο!
Διαβάστηκε φορες
nick_waterhouse_01

Όταν βρίσκεσαι σε συναυλία του Nick Waterhouse πραγματικά δεν ξέρεις ποιον θα συναντήσεις. Σίγουρα θα ακούσεις rhythm and blues revival, θα χορέψεις και λίγο. Και αν συμμετέχεις σε κάποια σχολή swing θα κάνεις και εξάσκηση. Όμως, ποιος μπορεί να βρίσκεται δίπλα σου και να φωνάζει μαζί σου;

Η συναυλία του Nick το Φεβρουάριο του 2017 είχε πέσει μέσα στις Απόκριες. Εκεί λίγο μετά αφού άνοιξε το Τριώδιο. Επειδή οι Απόκριες δεν γιορτάζονται όπως παλιά, δεν είχε πολλούς μασκαρεμένους. Tο πολύ να έβλεπες ένα κερατάκι/ στέκα που αναβοσβήνει. Όμως, ήταν ένας χαρακτήρας που ξεχώρισε. Μούσια, καπέλο ναυτικού, αδιάβροχο αντιανεμικό και καπαρντίνα θαλασσόλυκου. Προσθέστε και μία πίπα μαζί με ένα μικρό τιμόνι πλοίου και έχετε έτοιμο τον καπετάνιο. Είχε μαζί του όλα τα αξεσουάρ.

nick_waterhouse_02

Ο καπετάνιος, λοιπόν, με ένα κρασί στην αγκαλιά ήταν εκεί και φώναζε «Νίκο Νίκο!», σαν να ήξερε χρόνια τον Nick Waterhouse. Δεν μπορώ να ξέρω σε τι βαθμό ήταν όντως μασκαρεμένος ή αν τελικά τον είχε ξεβράσει η θάλασσα και είχε συναντηθεί με τον Waterhouse κάπου ανάμεσα στις περιοδείες. Πάντως όταν ο Waterhouse πέταξε τριαντάφυλλα στο κοινό, ο ίδιος τα έπιασε και τα προσέφερε στα κορίτσια δίπλα. Ήταν ξεκάθαρα ένας καπετάνιος με κλασσικούς τρόπους που ήξερε από καλή μουσική.

Και όλοι χόρευαν, σε ολόκληρο το Gagarin205 που έδειχνε και αυτό σαν γεμάτο πλοίο της γραμμής. Μόνο που αντί για επιβάτες είχε το κοινό του Pepper, ροκάδες, ροκαμπιλάδες ακόμα και ύποπτους κουστουμαρισμένους τύπους. Είναι αλήθεια πως πολλοί βρίσκουν ευκαιρία σε συναυλίες σαν αυτές του Nick Waterhouse να βάλουν τα καλά τους και να ξεδιπλώσουν τη ρετρό διάθεση τους. Αυτό βοηθάει στην ατμόσφαιρα και τις περισσότερες φορές παρασέρνει και τους υπόλοιπους.Ο Nick Waterhouse είναι σχετικά νέος για την μουσική που παίζει. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει προσελκύσει φανατικούς που έχουν έντονες αναμνήσεις από τo rhythm and blues και το rock 'n' roll. Έχει μερικές συνθέσεις που ξεχωρίζουν, ενώ φέτος το Νοέμβριο θα είναι η δεύτερη φορά που μας επισκέπτεται για το 2019, δεδομένου του sold out τον περασμένο Μάρτιο. Με τέσσερις δίσκους στην βαλίτσα του, ο Nick συνεχίζει την περιοδεία για την προώθηση του τελευταίου δίσκου με το όνομα του. Σας διαβεβαιώνουμε πως δε πρόκειται για μόδα, αν και το vintage πουλάει. Όταν ο Nick Waterhouse παίζει στη σκηνή τα "Is That Clear", "The Old Place", "I Had Some Money (But I Spent It)" και "Dead Room", καταλαβαίνεις πως ο Nick έχει τη σπίθα και έχει μελετήσει καλά την Aretha Franklin, τον Ray Charles, τον Solomon Burke αλλά και τον Van Morrison.

Ο αστάθμητος παράγοντας σε μία συναυλία, που θα κρίνει και αν είναι επιτυχημένη, είναι οι στιγμές που δε περιμένεις. Μπορεί να συνδέονται με ένα τραγούδι που δεν ήξερες ότι έχει συμπεριληφθεί στο setlist ή ακόμα περισσότερο με το κοινό γύρω σου. Γι' αυτό μία συναυλία είναι πάντα ένα κοινωνικό φαινόμενο, αφού τελικά την καθορίζει τόσο ο καλλιτέχνης όσο και ο κόσμος που βρίσκεται στο συναυλιακό χώρο. Να είστε σίγουροι, λοιπόν, πως αν στο Fuzz βρίσκονται πάλι καπετάνιοι και ρετρό κουστουμαρισμένοι ροκαμπιλάδες, θα είναι μια συναυλία που θα θυμάστε για καιρό. Αν δε πιστεύετε εμάς, πιστέψτε τον καπετάνιο!

Ο Nick Waterhouse θα παίξει στο Fuzz την Παρασκευή 08 Νοεμβρίου.


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα