Το θέατρο της Εβδομάδας | 24.11 - 1.12

Χορός, Stand Up Comedies, παλιότερες και καινούριες θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.
Διαβάστηκε φορες

Καθώς βρισκόμαστε στη μέση της χειμερινής θεατρικής σεζόν, ο Νοέμβριος μας αποχαιρετά με πλήθος παραστάσεων. Μεγάλες και μικρότερες παραγωγές, σημαντικές χορευτικές παραστάσεις και projects, stand up comedies. Περσινές παραστάσεις που κατέκτησαν το αθηναϊκό κοινό επανέρχονται πλήρως ανανεωμένες. Καινούριες παραστάσεις έρχονται πολλά υποσχόμενες, ενώ πληθαίνουν οι παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα εν όψει των Χριστουγέννων.
Ο καιρός προσφέρεται για θέατρο, καιρός να ξεχυθούμε στις αθηναϊκές σκηνές.

Πιο αναλυτικά:


Βερβερίτσα Reloaded @Θέατρο Λαμπέτη


«Βερβερίτσα»: θηλυκό, μικρό θηλαστικό της οικογένειας των σκίουρων…
ή αλλιώς μια παράδοξη ιστορία καθημερινής τρέλας!

Ο Μενέλαος Φονιάς ( Νίκος Μουτσινάς) και η γυνάικα του Άννα-Μαρίζα Φονιά (Ματίνα Νικολάου), ένα σύγχρονο ζευγάρι, μετά από πολλές επισκέψεις σε σύμβουλο γάμου προκειμένου να ξεπεράσουν κάποια προβλήματα στη σχέση τους, αποφασίζουν να πάνε στα γεννέθλια της αδερφής του Μενέλαου κάπου στην Πεντέλη. Όμως..χάνονται στο βουνό και στην προσπάθειά τους να  βρούν τον δρόμο της επιστροφής, χτυπάνε με το αυτοκίνητό τους την «βερβερίτσα» που γίνεται η αιτία των τρελών καταστάσεων που θα ακολουθήσουν.Το μόνο που υπάρχει κοντά τους είναι ένα παρατημένο θερμοκήπιο. Όχι σαν όλα τ'άλλα...Εκεί τους υποδέχεται η Άινχόνχεν (Σύνθια Μπατσή) με τις αδερφές της Άινχόνχεν ( Φανή Γεωργακοπούλου) η οποία είναι μουγγή-κουτσή , και Άινχόνχεν (Ελευθερία Μπενοβία) η οποία είναι τυφλή-κουφή. Τι θα συμβεί μέσα στην κρεβατοκάμαρα του θερμοκηπίου; Θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τις τρείς αδερφές ;

Η κωμωδία της χρονιάς σε κείμενο-σκηνοθεσία Νίκου Μουτσινά

«ΒΕΡΒΕΡΙΤΣΑ Reloaded»,

έρχεται στο θέατρο Λαμπέτη  για 2η συνεχόμενη χρονιά με ανανεωμένο καστ ηθοποιών και πολλές ανατροπές στην ιστορία που δεν θα περίμενε κανείς!

Πρεμιέρα:Πέμπτη 28 Νοεμβρίου

****

Elenit @Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Όπως και τα προηγούμενα έργα του Λασκαρίδη, το ELENIT είναι μια ανασκαφή. Ο κεντρικός ήρωας κινείται σε έναν κόσμο γεμάτο φώτα και ήχους εκφραστικούς, με πλήθος αντικείμενα και σύμβολα, που τα ξαναφέρνει στο φως και τα ερμηνεύει από την αρχή. Το αποτέλεσμα είναι μια τραγική κωμωδία με ανατρεπτικό και ξεκαρδιστικό χιούμορ.

Γύρω όμως από αυτόν τον κεντρικό χαρακτήρα, θα υπάρχει για πρώτη φορά ένας θίασος από παράξενα πλάσματα, σε έναν κόσμο εμπνευσμένο από τα υπερθεάματα, πρωτόγνωρα πλούσιο. Με αυτό το έργο ο Ευριπίδης Λασκαρίδης ολοκληρώνει μια διαδρομή και φωτίζει κάποια από τα προηγούμενα βήματά του.

Όλα τα έργα του γεννιούνται μέσα από μια βεβαιότητα που μοιάζει να έρχεται από κάπου μακριά. Σαν να εμφανίζονται στο νου εικόνες και τόποι που απαιτούν να πραγματοποιηθούν. Τα υλικά αυτά έρχονται από ένα σημείο ανεξήγητο, σαν να επιβάλλονται στον ίδιο – κι αυτό τους δίνει τη συγκινητική αλήθεια τους. Κάθε έργο είναι μια απόδειξη εμπιστοσύνης στην επιθυμία, σαν μια απόπειρα αποκρυπτογράφησης, μια περιπέτεια αυτογνωσίας που απαιτεί πίστη τυφλή και επιτρέπει έναν τολμηρό αυτοσαρκασμό, καθώς το πλέον μύχιο στοιχείο είναι και το πιο ξένο.

Πρεμιέρα:Πέμπτη 28 Νοεμβρίου

****

Νερό της Κολωνίας @Εθνικό Θέατρο RexΟ Ευθύμης Φιλίππου - υποψήφιος για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου 2017 - συνεργάζεται με την Αργυρώ Χιώτη και την ομάδα της VASISTAS αυτή τη φορά όμως υπό τη σκέπη του Εθνικού Θεάτρου. Στο επίκεντρο του νέου έργου του Ευθύμη Φιλίππου βρίσκεται ο χορός έξι γυναικών και το προσωπικό, μεταφυσικό ταξίδι ενός ανθρώπου.

Στη σκηνή δημιουργείται ένας ιδιαίτερος υπερβατικός χώρος, ένα «κέντρο διαχείρισης» που εξυπηρετεί την επικοινωνία με τους νεκρούς. Μία ομάδα από γυναικείες φιγούρες που κατοικεί στον χώρο, ορίζει τη διαδικασία και χειρίζεται τη μηχανή αποτύπωσης – μοναδικό όργανο επικοινωνίας με τον άλλο κόσμο. Η μηχανή αυτή, σαν άλλο διυλιστήριο, έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει τις λέξεις σε κολόνια…. Ένας άντρας έρχεται για να στείλει ένα γράμμα στην –εδώ και σαράντα χρόνια- νεκρή μητέρα του. Οι γυναίκες θέτουν σε λειτουργία τη μηχανή, καθοδηγούν βήμα-βήμα τον άντρα σ’ αυτή τη μεταφυσική εμπειρία, βρίσκουν τρόπο να λύσουν τα όποια προβλήματα, τραγουδούν επίμονα παραλλαγές τραγουδιών και ολοκληρώνουν την αποστολή τους στέλνοντας το γράμμα.

Πρεμιέρα: Παρασκευή 29/11

****

The great tamer- ο μεγάλος δαμαστής @Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 


Ως μάστορας της ψευδαίσθησης, ο Παπαϊωάννου καταπιάνεται με θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης – το πεπρωμένο, ο θάνατος, η φιλότητα. Ζωγραφίζει κινούμενες εικόνες που ξεπερνούν την πραγματικότητα, σκηνές που συνδυάζουν την πλαστικότητα, το σωματικό θέατρο, το τσίρκο, το χορό, την περφόρμανς, και αιχμαλωτίζουν όλες τις αισθήσεις. Ένα ερευνητικό έργο άκρως προσωπικό, δομημένο πάνω σε αμέτρητες υποβλητικές εικόνες, που μας καλούν να σκεφτούμε αλλά και να δραπετεύσουμε, να απολαύσουμε ελεύθερα ένα εικαστικό «συμπόσιο» καθηλωτικής ομορφιάς, να ανοίξουμε τα μάτια διάπλατα ενώπιον νέων πραγμάτων και να αφεθούμε μαγνητισμένοι σε μια παρέλαση σουρεαλιστικής εικονοποιίας. Ένα παράδοξο τσίρκο που ζωντανεύει εικόνες οι οποίες συνθέτουν και αποσυνθέτουν την ιστορία του βηματισμού του ανθρώπου πάνω στη Γη.
Το έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου υποστηρίζεται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρεμιέρα: Παρασκευή 29/11

****


Αναλυτικά οι πρεμιέρες της εβδομάδας:

Από Δευτέρα 25/11:
Ηρόδοτος Δραματικός: Θερμοπύλες @Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη
Μήδεια @Θέατρο Ροές 
Μπομπονιέρα @Πολυχώρος Vault
Toc toc...πάλι πάλι @ΗΒΗ
Ο τρίτος είναι ο πιο γλυκός @Θέατρο Μεταξουργείο

Από Τρίτη 26/11:
Το μέλλον είναι αποκλειστικά δικό μας @Ριάλτο- "Αλέκος Αλεξανδράκης"

Από Τετάρτη 27/11:
Irish stand up comedy @Faust
Το καινούριο σπίτι @Εθνικό Θέατρο Rex

Από Πέμπτη 28/11:
Βερβερίτσα Reloaded @Θέατρο Λαμπέτη
Elenit @Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Σπουργίτι στη στέγη @Μπιμπ

Από Παρασκευή 29/11: 
Αγάπη (ή φαντάσματα ενός Μή Τόπου) @Μπάγκειον Ξενοδοχείο
Dancing in the rain 2 @Christmas Theatre
Καλλιόπη: ο δρόμος των τεράτων @Θέατρο Χώρος
Το νερό της Κολωνίας @Εθνικό Θέατρο Rex

Από Σάββατο 30/11:
Ο Κουνενές @ Θέατρο Ελυζέ
Ο Όσκαρ και η Θεία Ροζ @Faust
Σημάδια στην ομίχλη @Πολυχώρος Vault
Τουρλού @Σταυρός του Νότου 

Από Κυριακή 1/12:
Η αιώνια Ρωσία @Christmas Theatre
H Κενή Διαθήκη @Θέατρο ΠΚ
Μέριλιν Μονρόε- Συνέντευξη με το θάνατο @Akroasis Theatre & Bar

Ολοκληρώνονται αυτήν την εβδομάδα:

Mute @Θέατρο Νέου Κόσμου
Μήδεια @Θέατρο Ροές 27/11
Irish stand up comedy @Faust 28/11
The great tamer- ο μεγάλος δαμαστής @Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 30/11

Καλή θέαση!
Διαβάστε ακόμα