To Θέατρο της Εβδομάδας| 16.12 -22.12

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι συνδεδεμένη με το θέατρο. Πολλές και ενδιαφέρουσες οι νέες παραστάσεις. Σπεύσατε!
Διαβάστηκε φορες
Βρισκόμαστε μία εβδομάδα πριν  τα Χριστούγεννα. Η πόλη έχει μπει για τα καλά σε γιορτινό κλίμα και  οι συντάκτες του Mixgrill έχουν πάρει φωτιά με τις ανασκοπήσεις ελληνικής και ξένης μουσικής. Ας μην ξεχνάμε όμως το θέατρο, αφού η περίοδος των Χριστουγέννων θεωρείται ιδανική για την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων! Ολοένα και περισσότεροι λάτρεις του θεάτρου σπεύδουν στα θέατρα της πόλης. Καθώς οδεύουμε, λοιπόν, προς το τέλος του πρώτου μισού της θεατρικής σεζόν 2019-2020, πολλές παραστάσεις ολοκληρώνονται, ενώ δεν είναι λίγες εκείνες που ξεκινούν. Φυσικά δεν μπορεί να μη γίνει λόγος για τις θεματικές παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα κατά τη γιορτινή περίοδο. Πλήθος επιλογών και αυτή την εβδομάδα. 

Πιο αναλυτικά:

Η βασίλισσα της ομορφιάς @Θέατρο Επί Κολωνώ


Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ιρλανδίας στις αρχές της δεκαετίας του ’90 δύο γυναίκες ζουν μόνες τους: η ηλικιωμένη αυταρχική Μαγκ Φόλαν και η 40χρονη κόρη της Μωρήν, η οποία την φροντίζει. Η σχέση τους είναι μια σχέση αγάπης και μίσους, που κάνει τη συμβίωσή τους σχεδόν αφόρητη σε έναν ανελέητο αλληλοσπαραγμό. Τη ζωή τους θα ανατρέψει η εμφάνιση του Πάτο Ντούλυ, ενός άνδρα που επιστρέφει για λίγο στην πόλη του και έχει πάντα στο μυαλό του, είκοσι χρόνια τώρα, την Μωρήν ως τη βασίλισσα της ομορφιάς της μικρής τους πόλης. Είναι ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία της Μωρήν να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

Μια τραγωδία για την ανθρώπινη μοναξιά, με μαύρο, διαβρωτικό χιούμορ, με έντονο σασπένς και μεγάλες ανατροπές.

Πρεμιέρα:Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

****

Granma: Trombones from Havan @Στέγη Ιδρύματος Ωνάση


Κι αν ξαναζούσε η Κούβα του Φιντέλ Κάστρο; Κι αν η νέα γενιά των Κουβανών οραματιζόταν μια άλλη ουτοπία; Κι αν οι τρομπέτες της Buena Vista ηχούσαν και πάλι;

Ο συνιδρυτής των Rimini Protokoll, Στέφαν Κέγκι, γυρνάει 60 χρόνια πίσω, για να ανασυνθέσει τον μύθο της κουβανέζικης επανάστασης. Αυτή τη φορά, η Ιστορία δεν γράφεται από τον Κάστρο και τους συντρόφους του, αλλά από τα εγγόνια τους.

Τέσσερις από τους απογόνους των comrades, που έμελλε να αλλάξουν το τοπίο της Κούβας τη δεκαετία του 1960, ανεβαίνουν στη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, για να τους υποδυθούν. Όμως, η περιπέτεια των προγόνων τους λαμβάνει μια άλλη διάσταση όταν συναντά τις ελπίδες της γενιάς που γράφει τώρα Ιστορία.

Μύθοι και πραγματικότητες, ουτοπίες και δυστοπίες, επαναστάτες του τότε και νέοι του σήμερα, παρελθόν και μέλλον, συναντιούνται σε μια θαρραλέα παράσταση θεάτρου ντοκουμέντου. Σε μια Κούβα που διαρκώς αλλάζει και τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ερωτήματα αναζητούν επιτακτικά απαντήσεις, η προεπαναστατική μουσική της Αβάνας ακούγεται ακόμα.

Πρεμιέρα: Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

****
Μαγικός αυλός @Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 


Το διάσημο και αγαπημένο από το ελληνικό κοινό Béjart Ballet Lausanne παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την πιο φημισμένη όπερα του Μότσαρτ και αποκαλύπτει τη βαθύτερη ουσία της κίνησης, μέσα από μια πιστή στο μουσικό έργο χορογραφία. Εναλλάσσοντας την ονειροφαντασία με κωμικά στιγμιότυπα, ο Μπεζάρ «εικονογραφεί» σκηνή σκηνή το μουσικό αυτό παραμύθι και δημιουργεί ένα χορευτικό σύμπαν που προβάλλει την παιδική αθωότητα δίπλα σε έναν κόσμο ιεραρχημένο, ενήλικο και άκαμπτο.
Ο Μαγικός αυλός είναι η διαμάχη των δύο φύλων, η αρχή της οποίας εντοπίζεται στο μυστήριο της σχέσης. Ο άνδρας και η γυναίκα πρέπει πρώτα να γνωρίσουν τον εαυτό τους, μέσα από μια σειρά δοκιμασίες που θα τους καταστήσουν ικανούς να γνωρίσουν τη συντροφικότητα.

Πρεμιέρα:Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Παραστάσεις που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα:


Από Δευτέρα 16/12
Ανθρωποφύλακες @Θέατρο Τέχνης, Κάρολος Κουν, Υπόγειο
Heliotopia @Πορεία at Victoria 
Ο Κάτω Παρθενώνας @Θέατρο Άλμα
Το Χρυσόψαρο @Θέατρο Μπιμπ

Από Τρίτη 17/12
Ζω για σένα @Παλλάς

Από Τετάρη 18/12 
Ακροβατικό Θέαμα από την Κίνα @Κλειστό Θέατρο Γαλατσίου

Από Πέμπτη 19/12
Η αδερφή μου @Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
The Night Talker Tour @Πολυχώρος Ιερά Οδός 13 (Gazi Live)

Από Παρασκεύη 20/12
Λάμπρος @Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω Χώρος)

Από Κυριακή 22/12
Η ιστορία του Καρυοθραύστη @Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Λίμνη των Κύκνων @Εθνική Λυρική Σκηνή, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος


Παραστάσεις που ολοκληρώνονται αυτήν την εβδομάδα:

Αίνιγμα @Πολυχώρος Bios μέχρι 16/12

Toc toc πάλι...πάλι @Θέατρο Ήβη μέχρι  17/12 
(Ξεκινάει πάλι από 13/1)

Granma: Trombones from Havan @Στέγη Ιδρύματος Ωνάση μέχρι 21/12

Aκροβατικό Θέαμα από την Κίνα @Κλειστό Θέατρο Γαλατσίου μέχρι 22/12

Toulouse-Lautrec: Η φαντασία της αμαρτίας @Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη μέχρι 22/12

Τσάντα για μαξιλάρι. Μια υπόθεση τραγική @Θέατρο 104 μέχρι 22/12

Α - Την αλήθεια που έμαθα ψιθυρίζω στο αυτί σου @Ανάμνηση Πλεκτό - Αίθουσα Τριαντάφυλλο Τάϊ Τσι Τσουάν μέχρι 22/12

Καλή θέαση και καλές γιορτές!

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα