Theater

Μένουμε σπίτι και βλέπουμε Online Θέατρο!

Δες τρεις παραστάσεις!
Διαβάστηκε φορες
Αγαπάς το θέατρο αλλά πρέπει να μείνεις σπίτι; Μην αγχώνεσαι αγαπητέ αναγνώστη, σου έχουμε την λύση! Αρκετές θεατρικές σκηνές και ομάδες, δεδομένης της κατάστασης, προσφέρουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε από την άνεση του σπιτιού μας παραστάσεις που έχουν αφήσει το σημάδι τους στις αθηναϊκές θεατρικές σκηνές. Μπορεί κάποια video να μην διαθέτουν τέλεια ανάλυση, εντούτοις μας προσφέρουν κάποια λύση για όσο καιρό τα θέατρα μας θα παραμένουν κλειστά.

Παρακάτω αναφέρουμε τις επιλογές που έχεις για σήμερα! 

To γάλα  @ Εθνικό Θέατρο 

«Το γάλα», είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.  Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο.

Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση, και αντιστρόφως. Μια συγκλονιστική ιστορία και μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση εδώ!

****
Ένας Καλός Λόγος @ Θέατρο Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής

Ένας κυβερνητικός Αξιωματούχος, λίγες στιγμές πριν απευθύνει δημόσιο διάγγελμα. Προετοιμάζεται να ανέβει στο βήμα. Συνεργάτες του εισβάλουν στο χώρο, στον προσωπικό του χώρο. Κάθε εισβολή και μια ώθηση να πάει παρακάτω. Να βγει στο κοινό και να δώσει ένα «παυσίπονο» λόγο στην κοινωνία. Η σκηνή μεταμορφώνεται σε τηλεοπτικό πλατό και ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Μέσα από το πρίσμα της προετοιμασίας ο ήρωας προβαίνει σε εξομολόγηση, σε παραδοχή της σκοτεινής φύσης, της διεφθαρμένης, της μπερδεμένης, της οργισμένης, της ανθρώπινης φύσης. Ο άνθρωπος μπορεί να παραδέχεται, δεν μπορεί όμως να αλλάξει.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση εδώ!

****
Ο Θείος Βάνιας @ Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Το έργο μας βρίσκει στην απομακρυσμένη ρωσική επαρχία, στο κτήμα του Σερεμπριακώφ. Εκεί ο ίδιος, συνταξιούχος πλέον καθηγητής , επιστρέφει αποφασισμένος να περάσει το λίγο που του απομένει στη ζωή μαζί με τους συγγενείς της πρώτης του γυναίκας, από την οποία κληρονόμησε και το εν λόγω κτήμα. Οι συγγενείς αυτοί είναι: η κόρη του Σόνια,  από τον πρώτο αυτό γάμο, ο Βάνια, αδερφός της θανούσης, και η μητέρα της Μαρία Βασίλιεβνα. Τον καθηγητή συνοδεύει η δεύτερη και κατά πολύ νεότερη σύζυγος του, Ελένα.

Πρόκειται για μια εμπνευσμένη αποτύπωση της πλήξης και του αδιεξόδου που γεννάται σε μια κοινότητα, η οποία βρίσκεται σε παρακμή ηθική και συναισθηματική. Όλα τα πρόσωπα βιώνουν, το καθένα ξεχωριστά, μια έντονα δραματική συνθήκη που καταλήγει να απορυθμίσει την ομαλότητα της συμβίωσης και τα οδηγεί σταδιακά σε μια θλιβερή εσωτερική σήψη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση εδώ.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα