Πρωταπριλιάτικες φάρσες ξένων μουσικών

H Björk τραγουδάει στους Led Zeppelin, ο Ozzy συμμετέχει σε δίσκο των Iron Maiden, οι Coldplay ηχογραφούν στο διάστημα και οι Hanson παίζουν Slipknot. Μερικές από τις πρωταπριλιάτικες φάρσες που σκάρωσαν διάσημοι καλλιτέχνες στο κοινό τους.
Διαβάστηκε φορες
Κάθε πρώτη του Απρίλη οι φάρσες μεταξύ φίλων έχουν την τιμητική τους.
Άλλες αθώες και άλλες που μπορεί να προκαλέσουν μικρή η μεγάλη αναστάτωση τόσο ατομικά, όσο και σε πιο ευρεία κλίμακα. Στον χορό της «πρωταπριλιάτικης φάρσας» εδώ και πολλά χρόνια έχουν μπει και μεγάλες εταιρίες και μέσα ενημέρωσης που όπως είναι φυσικό επηρεάζουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Δυστυχώς στις μέρες μας, αυτές οι φάρσες έχουν πάρει την μορφή των HOAX και της παραπληροφόρησης που δεν περιορίζονται μόνο στην πρώτη του Απρίλη, αλλά βομβαρδίζουν το διαδίκτυο καθ΄όλη την διάρκεια του χρόνου, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα (που δεν θα κάνουμε εδώ).

Φυσικά από αυτό το «άτυπο έθιμο» δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν διάφοροι γνωστοί καλλιτέχνες που σκέφτηκαν διάφορους τρόπους να «πειράξουν» το κοινό τους.

Απολαύστε εδώ μερικές από τις φάρσες που σκάρωσαν διάφοροι διάσημοι στο κοινό τους.

Καλή πρωταπριλιά!!!!


Justin Bieber: O Justin Bieber γνωστός μεταξύ άλλων και για τις πρωταπριλιάτικες του πλάκες αποφάσισε το 2013 να εκδικηθεί το περιοδικό ΤΜΖ μετά από ένα όχι και τόσο κολακευτικό γι αυτόν δημοσίευμα που έκανε. Σε μια ανάρτησή του στο Twitter έγραψε το νούμερό του και είπε πώς είναι διατεθειμένος να απαντήσει στο τηλέφωνο σε όλους τους θαυμαστές του. Φυσικά το νούμερο δεν ήταν το δικό του αλλά το τηλεφωνικό κέντρο του περιοδικού.

Έτσι, όπως ήταν φυσικό χιλιάδες οπαδών βομβάρδισαν το τηλεφωνικό κέντρο με αμέτρητες κλίσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γραμμές του ΤΖΜ ήταν δωρεάν, δηλαδή το περιοδικό επωμιζόταν τα κόστη των κλήσεων. Παρόλο που ο Bieper κατέβασε σχεδόν αμέσως την ανάρτηση του, η ζημιά είχε ήδη γίνει.
Μια φάρσα που κόστισε αρκετά στο περιοδικό.


Coldplay: Την πρώτη Απριλίου 2009 οι Coldplay μέσα από την επίσημη τους ιστοσελίδα ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να κάνουν αυτό που κανείς μουσικός μέχρι τώρα δεν είχε τολμήσει: να ηχογραφήσουν δηλαδή σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Ισχυρίζονταν ότι θα πραγματοποιούσαν τις ηχογραφήσεις σε ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος τύπου Boeing, φορώντας ειδικές στολές και με παραγωγό τον θρυλικό Brian Eno ο οποίος θα ηχογραφούσε σε ένα αναλογικό κασετόφωνο του '69. Η φάρσα αυτή έγινε αρκετά πιστευτή καθώς όλοι γνώριζαν τις ανατρεπτικές μεθόδους του Brian Eno αλλά και της ίδια της μπάντας.


Hanson: Την πρώτη Απριλίου του 2011 οι Hanson (δεν είχα ηδέα ότι υπήρχαν ακόμα το 2011) ανακοίνωσαν ότι θα αφήσουν στην άκρη το ποπ - ροκ ύφος τους και θα ηχογραφούσαν ένα άλμπουμ αποκλειστικά με διασκευές των Slipknot. Για να γίνει η φάρσα τους ακόμα πιο πιστευτή δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι προβαίνουν στην κίνηση αυτή γιατί θεωρούν τους Slipknot μια αδίκως υποτιμημένη μπάντα και ανέβασαν ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται να παίζουν το τραγούδι "Wait and Bleed" με ακουστικές κιθάρες σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου. Φυσικά κανένα άλμπουμ με διασκευές των Slipknot δεν ηχογραφήθηκε, πόσο μάλλον κυκλοφόρησε ποτέ, αλλά σίγουρα η κίνηση αυτή έδωσε λίγη δημοσιότητα στους Hanson εκείνη την περίοδο.
Björk: Τον Απρίλιο του 2009 η αγαπημένη Ισλανδή τραγουδίστρια Björk από την επίσημη ιστοσελίδα της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ήταν ορκισμένη οπαδός των Led Zeppelin. Φυσικά η ανακοίνωσή της δεν σταματούσε εκεί. Συνέχιζε λέγοντας ότι θα πάρει την θέση του Robert Plant στο θρυλικό συγκρότημα ξεκινώντας περιοδεία, στην οποία θα έπαιζαν αποκλειστικά κομμάτια από τους τέσσερις πρώτους δίσκους. Αυτό θα συνέβαινε διότι ο Plant ήταν πολύ απασχολημένος με την συνεργασία του με την Alisson Krauss εκείνη την περίοδο και αδυνατούσε να πάρει μέρος στην φανταστική αυτή περιοδεία. Πολλοί ήταν εκείνοι που πείστηκαν, αλλά κάποιοι ήταν πιο καχύποπτοι κι αφού τσέκαραν τις επίσημες ημερομηνίες των συναυλιών, ανακάλυψαν ότι πρόκειται περί φάρσας.


Iron Maiden: To 2003 ο παραγωγός των Iron Maiden Kevin Shirley κατά τη διάρκεια της παράγωγης του άλμπουμ "Dance of Death" σε μια ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα ανέφερε ότι στον νέο δίσκο θα υπάρχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σχήματος η συμμετοχή άλλου τραγουδιστή. Όχι όποιου και όποιου αλλά του Ozzy Osbourne, ο οποίος μάλιστα θα τραγουδούσε ένα ακουστικό κομμάτι από το νέο δίσκο. Μια είδηση που όπως ήταν αναμενόμενο δίχασε τους οπαδούς καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που ενθουσιάστηκαν στην ιδέα αυτή αλλά και πολλοί, πιο σκληροπυρηνικοί αντέδρασαν αρνητικά. Λίγο αργότερα ο ίδιος ο Kevin Shirley με επόμενη ανάρτηση διέψευσε την είδηση αποκαλύπτοντας την πρωταπριλιάτικη του φάρσα.


Nine Inch Nails: Το 2009, ο Trent Reznor, συνθέτης και τραγουδιστής των Nine Inch Nails με ανάρτηση του στην ιστοσελίδα του σχήματος δήλωνε ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ με τίτλο Strobe Lights, με guest εμφανίσεις τους Bono, Sheryl Crow και Justin Timberlake. Oι οπαδοί κλήθηκαν να δώσουν τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις, έτσι ώστε για να λάβουν έναν σύνδεσμο για να αγοράσουν το νέο άλμπουμ. Εκεί τους περίμενε ένα μήνυμα ότι είναι πρωταπριλιά. Αρκετοί ήταν αυτοί που την «πάτησαν».


Tool: Πίσω στο 1997 οι Tool προκάλεσαν μεγάλο πανικό στους οπαδούς τους, όταν ανέβασαν είδηση σε ένα ήμι-επίσημο site της μπάντας, όπου ανέφεραν ότι η μπάντα ενεπλάκη σε ατύχημα με το λεωφορείο της περιοδείας και ήδη τρία μέλη του γκρουπ βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Φυσικά μια τέτοια είδηση θα έκανε τον γύρο του κόσμου σε όλα τα ειδησιογραφικά πρακτορεία, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Ωστόσο δεν ήταν λίγοι οι οπαδοί που δεν έκαναν καμιά περαιτέρω έρευνα (βρε τι μου θυμίζει αυτό...) και όντως πίστεψαν ότι κάτι πολύ κακό συνέβη στην μπάντα. Όλα έληξαν σύντομα όταν στο τέλος την μέρας υπήρξε ανάρτηση από την ίδια την μπάντα και την εν λόγω ιστοσελίδα, με την οποία ζητούσαν συγγνώμη για την αναστάτωση και δεν ήταν τίποτε άλλο από μια κακόγουστη πρωταπριλιάτικη φάρσα. Πολλοί τους επέκριναν για αυτό το «αστείο» και όπως φαίνεται η μπάντα πήρε το μάθημά της.


Metallica: Την πρώτη Απριλίου του 2017, λίγες ώρες πριν από την εμφάνισή τους στο φεστιβάλ Lollapalooza στην Χιλή, σε ανάρτηση τους στα social media, οι Metallica έδωσαν στην δημοσιότητα το play list της βραδιάς εκείνης. Η λίστα περιείχε σχεδόν αποκλειστικά τραγούδια που δεν έπαιζαν (και μεταξύ μας καλά έκαναν για μερικά) σχεδόν ποτέ. Φανταστείτε τον τρόμο των οπαδών όταν λίγο πριν παρευρεθούν στην συναυλία για το αγαπημένο τους συγκρότημα να τους πουν ότι δεν θα παίξουν ούτε το "Master of Puppets" , ούτε το "One" ούτε το "Seek and Destroy". H φάρσα αποκαλύφθηκε σχεδόν αμέσως όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν περιλαμβάνονταν στην λίστα ούτε καν τα πιο δημοφιλή κομμάτια του νέου τους άλμπουμ "Hardwire". Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και στην συναυλία αποκαλύφθηκε το πραγματικό setlist που φυσικά δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο.


Το Setlist της φάρσας:

1. Spit Out the Bone
2. Jump in the Fire
3. My World
4. Fixxxer
5. Sweet Amber
6. I Disappear
7. Escape
8. Hate Train
9. Unforgiven 1-2-3 Medley
10. Eye of the Beholder
11. Murder One
12. Better Than You
13. Ronnie
14. Minus Human

Encore:
15. The More I See
16. Mama Said
17. My Apocalypse

Το πραγματικό Setlist

1. Hardwired
2. Atlas, Rise!
3. For Whom the Bell Tolls
4. Fuel
5. One
6. Now That We’re Dead
7. Moth Into Flame
8. Harvester of Sorrow
9. Halo on Fire
10. Motorbreath
11. Sad but True
12. Wherever I May Roam
13. Master of Puppets
14. Fade to Black

Encore:
16. Fight Fire With Fire
17. Nothing Else Matters
18. Enter Sandman


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα