Αναγέννηση

Αναγέννηση | Whatever makes us happy on a Sunday morning

Κι αν χάσαμε την φετινή άνοιξη, δεν πειράζει. Μας περιμένουν άλλες, πιο όμορφες, πιο χρωματιστές και πιο ευωδιαστές. Και θα τις ζήσουμε όλες.
Διαβάστηκε φορες
Οι πολύ δύσκολοι μήνες πέρασαν, ο φόβος ξέφτισε και μια νέα πραγματικότητα ανοίγεται μπροστά μας. Σίγουρα όχι στρωμένη με ροδοπέταλα και σίγουρα όχι ιδανική, ωστόσο η ελευθερία του να μπορείς να μπορείς να περπατήσεις χωρίς να έχεις ζητήσει την άδεια και να μπορείς να απολαύσεις τον ήλιο λίγο πιο μακριά από το μπαλκόνι σου, αποτελούν - πια - καθημερινές χαρές.

Η ασφάλεια αρχίζει να κερδίζει το χαμένο της έδαφος και η αβεβαιότητα δίνει τη σκυτάλη στην ανακούφιση. Τρομάξαμε, απομονωθήκαμε, ίσως απελπιστήκαμε. Αλλά το περάσαμε. Και τώρα καλούμαστε σαν άλλοι φοίνικες να αναγεννηθούμε μέσα από τις καμένες στάχτες μας. Να πάρουμε όλη τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας και να τη μετουσιώσουμε σε μια νέα, καθαρότερη ζωή.

Όχι, δεν μιλάω για απολογισμούς που κάναμε μέσα στην καραντίνα και για το πόσο καλύτεροι γίναμε μέσα στο διάστημα που κλειστήκαμε στο σπίτι. Ούτε και για τις «βόμβες» που δεχόμασταν από παντού τον προηγούμενο καιρό, για το πώς αυτή η κατάσταση θα έπρεπε να μας βελτιώσει, για το πώς θα έπρεπε να πάρουμε τον χρόνο μας και να σκεφτούμε και να κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται με το ζόρι και ούτε σε συγκεκριμένο και αυστηρά ορισμένο χρονικό διάστημα. Μιλάω για τις ελπίδες μας, για τα όνειρά μας, για όσα θα έρθουν, για το μέλλον που ξετυλίγεται μπροστά μας, λιγότερο θολό και περισσότερο φωτεινό. Κι αν χάσαμε την φετινή άνοιξη, δεν πειράζει. Μας περιμένουν άλλες, πιο όμορφες, πιο χρωματιστές και πιο ευωδιαστές. Και θα τις ζήσουμε όλες.
Τα τραγούδια

01. Παύλος Παυλίδης & B–Movies – Το τέλος του κόσμου
02. Στέρεο Νόβα – Ένα κλεμμένο ποδήλατο
03. Nalyssa Green – Τι ξημερώνει από 'δω και πέρα;
04. Melentini feat. Vasilis Dokakis – Ηλιαχτίδα (Άφτερλωβ OST)
05. Monsieur Minimal – Release Me
06. Pop Eye – A Better Day
07. Ο Γιος της Αρετής – Παραβάν
08. Φοίβος Δεληβοριάς – Πού να είσαι τώρα εσύ;
09. Καρτ Ποστάλ – Άνοιξη
10. Δημήτρης Παναγόπουλος – Αύρα
11. Γιώργος Αλουπογιάννης – Ξυπνάς νωρίς
12. Γιώργος Δημητριάδας – Ξύπνα! Φτάσαμε
13. Usurum – Θα γυρίσει ξανά
14. Λάργκο – Απ' την αρχή του κόσμου
15. Βασίλης Παπακωνσταντίνου – Αυτό που περιμένουμε

* Η φωτογραφία εξωφύλλου προέρχεται από το We Heart It.
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα