acdc pwr up

Η αναγέννηση των AC/DC με το "PWRϟUP"

Οι AC/DC επανενώθηκαν και ήδη κυκλοφόρησαν το πρώτο single τους "Shot In The Dark".
Διαβάστηκε φορες
Ενώ όλα έμοιαζαν χαμένα, η παλιά στρατιά του rock άρχισε να ρίχνει αλλεπάλληλα χτυπήματα στη διεθνή δισκογραφία. Έχουμε να περιμένουμε το δίσκο του Bruce Springsteen "Letter To You", την κυκλοφορία όλου του ανέκδοτου υλικού από το "Wildflowers" του , το live δίσκο του Neil Young "Return To Greendale" , ενώ πριν λίγες μέρες έκαναν την έκπληξη και οι AC/DC. Φωτογραφίες για την επανένωση του συγκροτήματος είχαν διαρρεύσει, οπότε ξέραμε ότι κάτι ετοιμάζεται, αλλά πάντα η επίσημη ανακοίνωση είναι αλλιώς. Ειδικά τώρα που είμαστε σε μια πιο περιορισμένη κατάσταση, feelgood rock κομμάτια με τη θεματολογία πάρτυ-ποτά-χαμός των AC/DC είναι αυτό που χρειαζόμαστε.

Ο Brian Johnson που βρίσκεται πίσω από το μικρόφωνο των AC/DC μετά το θάνατο του Bon Scott είχε αποχωρήσει από τη μπάντα το 2016 καθώς η ακοή του αντιμετώπιζε προβλήματα (κυρίως λόγω της φθοράς από την F1 με την οποία έχει ιδιαίτερη σχέση). Την περιοδεία του "Rock Or Bust" το συγκρότημα την ολοκλήρωσε με τον τραγουδιστή των Guns N Roses, Axl Rose ο οποίος τα κατάφερε περίφημα. Όμως η χημεία των AC/DC έμοιαζε πια με ένα άλλο project και οι οπαδοί κρυφά ήλπισαν σε μία επανένωση. Στην εξίσωση πρέπει να μπει βέβαια και η συνταξιοδότηση του μπασίστα Cliff Williams που αποφάσισε να κρεμάσει το μπάσο του μετά το tour. Επίσης ο drummer Phil Rudd αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα με το δικαστήριο και τελευταίο και πιο σημαντικό, έλειπε η ψυχή της μπάντας και αδελφός του Angus Young, Malcolm Young, που έφυγε από κοντά μας το 2017. Η συνέχεια των AC/DC φαινόταν θολή και δύσκολη.

acdc pwr up1

Και όμως o Johnson ξεκίνησε μια πειραματική θεραπεία με έναν ειδικό (και ένα εμφύτευμα) και βελτίωσε την ακοή του, ο Phil Rudd ξεπέρασε τις νομικές δυσκολίες του και μέσα σε όλα αυτά ο Angus άρχισε να ψάχνει riffs και ιδέες που δούλευε με τον αδελφό του και δεν είχαν χρησιμοποιηθεί. Ξεκίνησε δηλαδή να ετοιμάζει ένα δίσκο φόρο τιμή στον Malcolm. Όλες οι παράμετροι κούμπωσαν ξανά, και η στιγμή ήταν σωστή για να ξαναβρεθεί μαζί η παλιά σύνθεση των AC/DC, πρώτα στην κηδεία του Malcolm και μετά στο studio στο Vancouver. Στην ιδέα της επανένωσης του παλιού lineup ο Cliff Williams δεν ήθελε να λείπει, και κατέβασε πάλι το μπάσο του από το πατάρι. Στη ρυθμική κιθάρα βρίσκεται ο ανιψιός του Malcolm και του Angus, Steve Young, όπως και στο "Rock Or Bust".

Όπερ και εγένετο το "PWRϟUP", η αναγέννηση των AC/DC τη χρονιά που όλα καταρρέουν. Ο δίσκος ήταν έτοιμος πριν την πανδημία και μάλιστα το συγκρότημα είχε και μια περιοδεία στα σκαριά. Όπως φαντάζεστε ο κορονοϊός καθυστέρησε εκτός από την περιοδεία και τον δίσκο. Φτάσαμε τελικά στο κομβικό σημείο που κυκλοφόρησε το πρώτο single "Shot In The Dark", ένα κλασσικό κομμάτι των AC/DC που θα μπορούσε να ανήκει σε οποιαδοίποτε δεκαετία. Δεν πρόκειται να αλλάξει την γνώμη σας για το συγκρότημα βέβαια, αλλά το βασικό στοιχείο του παραμένει ότι είναι διασκεδαστικό και εμπεριέχει το riff rock που έχουμε αγαπήσει. Η επίσημη κυκλοφορία του "PWRϟUP" είναι 13 Νοεμβρίου, και το περιμένουμε για να ενοχλήσουμε τους γείτονες όπως παλιά.

Μέχρι τότε ακούστε το "Shot In The Dark". Είναι ό,τι χρειάζεστε σήμερα!

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα