Will Butler - Close My Eyes

Τα 10 καλύτερα ξένα τραγούδια Σεπτεμβρίου 2020

Δέκα τραγούδια που διαλέξαμε για εσάς, σε μια περίεργη μουσική σεζόν που μόλις ξεκίνησε.
Διαβάστηκε φορες
Το καλύτερο τραγούδι του μήνα Σεπτεμβρίου έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις.... Είναι σαν το 2020, αλλά με την καλή έννοια. Ξεκινάει με έναν απλό χαρούμενο τόνο λες «ΟΚ όλα καλά, αλλά νταξ...» και έρχεται το ρεφραίν και σε απογειώνει. "Close My Eyes" λοιπόν, ένα πολύ όμορφο τραγούδι «χαρούμενης κατάθλιψης» από τον δεύτερο διασημότερο Butler των Arcade Fire, τον Will, είναι αυτό που διαλέξαμε οι συντάκτες του Mixgrill για τραγούδι του μήνα. Μας άρεσε πολύ - και με μικρή διαφορά δεν πήρε την πρωτιά - η πρώτη γεύση της νέας δουλειάς των Black Pistol Fire, το "Hope In Hell". Οι Kevin McKeown και Eric Owen ορμώμενοι από το Austin του Texas συνδυάζουν τον classic southern ήχο με το garage punk και σίγουρα είναι ένα τραγούδι που ακούγεται με τα ηχεία στο τέρμα. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το δεύτερο κομμάτι που κυκλοφόρησε το προηγούμενο διάστημα ο Bruce Springsteen, το "Ghosts" και παρόλο που είναι ένα αυτοαναφορικό κομμάτι - καθώς μιλάει για το συναίσθημα του να είσαι μέλος ενός συγκροτήματος - κολλάς γρήγορα μαζί του και το κάνεις δικό σου και σίγουρα σε αυτό παίζει ρόλο η επιστροφή του Boss σε γνώριμα ηχητικά μονοπάτια, όσο και η ίδια η πολύ παθιασμένη ερμηνεία του. 

Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Matt Berninger ο γνωστός frontman των The National, με το "One More Second" μια μελωδική αλλά και dark ερωτική σύνθεση που σε κερδίζει ήδη από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ακρόασης. Η πρώτη πεντάδα των κορυφαίων τραγουδιών για τον μήνα Σεπτέμβριο κλείνει με το "Sugar" ένα από τα τραγούδια που έχουν ήδη ξεχωρίσει από τον καινούριο δίσκο "The Ascension" του Sufjan Stevens. Στο νούμερο 6 βρίσκονται οι New Order που επέστρεψαν μετά το 2015, με το "Be A Rebel" ένα τραγούδι που άφησε πολύ ικανοποιημένους και τους fan της μπάντας, παρόλο που είχε μια πιο funky διάθεση και στον ήχο και το στίχο. 

Η βόλτα προς το τέλος αυτής της λίστας συνεχίζεται με τους Still Corners και το "The Last Exit" που θα είναι και ο τίτλος του άλμπουμ τους, που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2021, με την ηχητική συνταγή της μπάντας να παραμένει ίδια και με σταθερή αξία την εξαιρετική φωνή της Tessa Murray. Πηγαίνοντας προς το τέλος της δεκάδας αυτού του μήνα, συναντάμε τους The Night Flight Orchestra με το "Impossible", προπομπό καινούριας δισκογραφικής δουλειάς, ένα συμπαθητικό ντουέτο με τίτλο "Milky White" από τους Steve Wynn και Eric Ambel και για κλείσιμο άλλη μια επιστροφή, συγκεκριμένα των Pixies με το "Hear Me Out" που όμως σε μεγάλο βαθμό δεν δικαιολόγησε το hype που δημιουργήθηκε.

1. Will Butler - Close my eyes
2. Black Pistol Fire - Hope in Hell
3. Bruce Springsteen - Ghosts
4. Matt Berninger - One More Second
5. Sufjan Stevens - Sugar
6. New Order - Be a Rebel
7. Still Corners - The Last Exit
8. The Night Flight Orchestra - Impossible
9. Steve Wynn, Eric Ambel - Milky White
10. Pixies - Hear Me Out

Ακούστε τα τραγούδια που επιλέξαμε για εσάς για τον Σεπτέμβριο του 2020 εδώ:



Διαβάστε ακόμα