Παύλος Παυλίδης

Παύλος Παυλίδης: Επίσημο τέλος για τους B-Movies - Επιστρέφει με νέα μπάντα

Ο Παύλος Παυλίδης ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μουσική του καριέρα. Μετά από 15 χρόνια με τους B-Movies, επιστρέφει με νέα ηλεκτρική μπάντα.
Διαβάστηκε φορες
Μετά από ένα κοινό μουσικό ταξίδι 15 χρόνων ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. 

Το τέλος της συνεργασίας τους έρχεται μετά από μια ανθηρή και παραγωγική περίοδο γεμάτη δίσκους, singles, συναυλίες. Τόσο στις δισκογραφικές τους δουλειές όσο και επί σκηνής μπορούσε κανείς να διακρίνει τη χημεία ανάμεσά τους, την κοινή αισθητική στα πράγματα και το απόλυτο ταίριασμά τους. Στη συνείδηση του μουσικόφιλου κοινού ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies ήταν αυτό που λέμε «πάνε πακέτο».

Η πρώτη τους επίσημη συνεργασία έγινε το 2006, όταν κυκλοφόρησαν τον δίσκο «Άλλη μια μέρα», ενώ ακολούθησαν τα άλμπουμ «Live στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου (2008), «Αυτό το πλοίο που όλο φτάνει» (2010), «Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί» (2013), «Στον διπλανό ουρανό» (2015), «Μια πυρκαγιά σ' ένα σπιρτόκουτο» (2016). Παράλληλα, συνεργάστηκαν σε EP singles που δεν είχαν συμπεριληφθεί σε δίσκο, όπως τα «Κατάδικος / Τα Σκουπίδια» (2015), «Νέα Βαρβαρότητα / Δεσποινίς» (2018) και τα πολύ πρόσφατα (Απέναντι / Άφησα Τον Φόβο Να Φύγει» (2020).

Η συνεργασία με τους B-Movies είχε έρθει περίπου 3 χρόνια μετά τη διάλυση των Ξύλινων Σπαθιών. Ο Παύλος Παυλίδης είχε ξεκινήσει ήδη τη solo καριέρα του, προϊόν της οποίας ήταν το άλμπουμ «Αφού λοιπόν ξεχάστηκα» (2004), ένας δίσκος προσωπικός και εσωστρεφής. Μετά την ένταση των Σπαθιών, ο Παυλίδης είχε στραφεί στις ακουστικές και κιθαριστικές μελωδίες, με κύρια χαρακτηριστικά τον λυρισμό, τη μελαγχολία, τη νοσταλγία και τραγούδια όπως το ομώνυμο, το «Δεν υπάρχεις», τον «Κηπουρό», τα «Περιστέρια», τα «Δέντρα».

Οι νέοι του συνοδοιπόροι τότε φάνηκε να επαναφέρουν στο ηχητικό σύμπαν του Παύλου Παυλίδη τον ηλεκτρισμό, το νεύρο, τη δυναμικότητα, το πιο σκληρό ροκ. Όχι αντιγράφοντας τα Ξύλινα Σπαθιά, αλλά με έναν καινούργιο, δικό τους και εξελικτικό τρόπο. Τα επόμενα χρόνια οι B-Movies συνόδευσαν μουσικά τα βήματα του Παυλίδη και απογείωσαν κάθε του νέο εγχείρημα με τις πινελιές τους, το στυλ τους και την εξαιρετική δουλειά τους, αφού πρόκειται για μια πολύ καλή μπάντα. Ό,τι ακολούθησε από τότε έως και σήμερα, ήταν μία συνολική δουλειά, όπου ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον με υπέροχο αποτέλεσμα. 

Οι τελευταίες κοινές τους συναυλίες έγιναν στις αρχές του 2020 στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχαν προηγηθεί μερικές εμφανίσεις στην Αθήνα. Έπειτα, η πανδημία του κορονοϊού με την ακύρωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων και το γενικό lockdown «πάγωσε» τις δραστηριότητές τους, όπως και των υπόλοιπων καλλιτεχνών. Λίγο μετά την καραντίνα, στις αρχές Ιουλίου, είχε έρθει η πρώτη είδηση για το τέλος της συνεργασίας τους από τον Παύλο Παυλίδη. Καλεσμένος σε ραδιοφωνική εκπομπή στον Pepper 96.6, ο ίδιος ανακοίνωσε την απόφαση να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, χωρίς πολλές λεπτομέρειες.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Παύλος Παυλίδης ανέβηκε στη σκηνή της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και έπαιξε μαζί με τον Φώτη Σιώτα στο βιολί. Με αυτή τη νέα πρόταση που έφερε το όνομα "Dueto 2 live" συνέχισε τις εμφανίσεις του στο Gazarte το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, στις συναυλίες του Gazarte προστέθηκε στη σύσταση και ο Δημήτρης Τσεκούρας στο ηλεκτρικό μπάσο, ενώ οι εν λόγω συναυλίες είχαν ιδιαίτερη επιτυχία και ο χώρος ήταν γεμάτος όλες τις φορές που επαναλήφθηκαν τα lives. 

Και ερχόμαστε στο τώρα. Ο Παύλος Παυλίδης πραγματοποίησε μια συναυλία στις αρχές Οκτωβρίου στο Gazarte με το παραπάνω trio, ωστόσο, τώρα επανέρχεται με full band στις εμφανίσεις του. Με τον τρόπο αυτό ανακοινώθηκε και το επίσημο τέλος της συνεργασίας του με τους B-Movies, ενώ γίνεται εμφανές πως ο Παύλος Παυλίδης ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μουσική του καριέρα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Παυλίδης δημιουργεί μια καινούργια ηλεκτρική μπάντα την οποία θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στο Gazarte.

Έτσι, από τις 6 Νοεμβρίου και για κάθε Παρασκευή, οι εμφανίσεις του θα πραγματοποιούνται με τους Φώτη Σιώτα (βιολί/λούπες), Γιάννη Αγγελόπουλο a.k.a Γιαν Βαν (τύμπανα), Δημήτρη Τσεκούρα (μπάσο) και Γιώργο Θεοδωρόπουλο (πλήκτρα). Εδώ, αξίζει να σημειωθεί πως ο Παύλος Παυλίδης και ο Γιάννης Αγγελόπουλος έχουν συνεργαστεί ξανά στον δίσκο «Κακό Ποίημα» (2019), ενώ τους έχουμε δει και μαζί στη σκηνή κατά την παρουσίαση του εν λόγω άλμπουμ. Στο ίδιο live ήταν μαζί τους και ο Φώτης Σιώτας.

Μπορεί να μην ξέρουμε τους λόγους του τέλους της συνεργασίας με τους B-Movies, αλλά ξέρουμε πως θα μας λείψουν. Ωστόσο, μένει να δούμε τη νέα του μουσική πρόταση και η αγωνία για το ύφος των καινούργιων του εμφανίσεων είναι μεγάλη.

Παύλος Παυλίδης

Διαβάστε ακόμα