The Good, the Bad & the Queen 2-8/7/09

Περί μουσικής

GKamp: Η Giusy Ferreri. Αν και φέρνει λίγο προς Winehouse μεριά, είναι πολύ "γεμάτη" στο τραγούδι της.

MikeMous: Η "ζεστή" φωνή της Giusy Ferreri στο "Γκάζι".
Διαβάστηκε φορες





Περί μουσικής

GKamp: Η Giusy Ferreri. Αν και φέρνει λίγο προς Winehouse μεριά, είναι πολύ "γεμάτη" στο τραγούδι της.

MikeMous: Η "ζεστή" φωνή της Giusy Ferreri στο "Γκάζι".


Περί ανέμων και υδάτων

Eugenia: Ο καιρός, so far, αυτό το καλοκαίρι. Αν δεν ήταν και αυτές οι "ηλεκτρικές" καταγίδες στη Μαλακάσα...

GKamp: Τα πολλά χιτς στο mixgrill. Και εις ανώτερα!!!

Eugenia: Η άμεση και έγκαιρη ενημέρωση από το mixgrill που έσωσε κάποιους από την ταλαιπωρία της μετακίνησης από και προς τη Μαλακάσα.

dimi: Μια άλλη ωραία διασκέδαση αυτή την εποχή, εκτός των συναυλιών, είναι οι καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις στα διάφορα ανοιχτά θεατράκια, που συνήθως ανεβαίνουν από τα ΔΗΠΕΘΕ. Προσωπικά μου αρέσει να παρακολουθώ έργα συγγραφέων των τελευταίων αιώνων, που με σχετική αθωότητα σου μιλάνε για αλήθειες που ζεις, ακόμα και σήμερα, αλλά δεν τις βλέπεις, δεν τις παραδέχεσαι, φοβάσαι να τις αντιμετωπίσεις. Παραστάσεις που όταν φεύγεις από το θέατρο σου αφήνουν μια γλυκιά αίσθηση πως, ναι, μπορείς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, μπορείς να βελτιώσεις τις αδυναμίες σου, μάλιστα έχεις τη δύναμη να παρασύρεις και τους γύρω σου να πράξουν το ίδιο και μαζί να ονειρευτείτε μια όμορφη ζωή.
Δύο από αυτές τις παραστάσεις που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον το φετινό καλοκαίρι είναι: Ο Δον Κιχώτης του Θερβάντες, από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, με τον Κιμούλη στο ρόλο του αλαφροΐσκιωτου ιππότη και τον Πιατά ως πιστός υπηρέτη Σάντσο Πάντσα κι ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής του Μολιέρου, με τον Μπέζο στον ομόνυμο ρόλο και τη σκηνοθεσία. Δες τες, δεν θα χάσεις

Eugenia: Η άριστη συμπεριφορά των θεατών της συναυλίας της Loreena McKennitt στο Θέατρο Βράχων, (κυρίως) σε αντίθεση με τη χείριστη αντιμετώπιση που τους επιφύλασσαν οι διοργανωτές.







Περί μουσικής

MikeMous: Ο θάνατος του "θρύλου της Pop" M. Jackson.

MikeMous: Η τσαπατσουλιά και τριτοκοσμική συμπεριφορά των διοργανωτών του Rockwave.


Περί ανέμων και υδάτων

mafalda: Οι μαζικές αυτοκτονίες των φανς του Μάικλ Τζάκσον. Καλά τι πίνουν μπορώ να μάθω? Και τους το δίνουν τζάμπα ή το αγοράζουν και από που?

Eugenia: Η αδυναμία που αποδεικνύεται ότι έχουμε να υιοθετήσουμε μεθόδους αποτροπής των ματαιώσεων συναυλιών λόγω καιρικών συνθηκών (ενώ με περισσή ευκολία ξεσηκώνουμε κάθε βλακεία) τη στιγμή που δεν είναι κάτι καινούριο και δύσκολο καθώς κάτι άλλοι (βλ. Αμερική) το κάνουν εδώ και 40-τουλάχιστον- χρόνια. Αντιγράψτε! δεν θα σας κατηγορήσει κανένας.
 
mafalda: Πως είναι δυνατόν μια "ηλεκτρική" βροχή να πνίγει ένα κύμα και μάλιστα ροκ?
Eugenia: Η εμμονή στην αντίληψη ότι το πλήθος αποτελείται από βλάκες. Αποτελείται και από βλάκες αλλά όχι μόνο από αυτούς. Και εμείς οι άλλοι-ναι , βάζω και τον εαυτό μου μέσα- πρέπει να κάνουμε αυτή τη ρημάδα την "επανάστασή" μας και να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να μας συμπεριφέρεται έτσι. Όποιος δεν μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του, να αλλάξει δουλειά!

GKamp: Η είδηση οτι θα φτιαχτούν -λέει- διόδια στη Βαρυμπόμπη, Αγιο Στέφανο και Αφίδνες. Δε ντρέπονται λίγο;

Eugenia: Το πιο μεγάλο νύχι του μικρού δαχτύλου που είδα να προεξέχει στο χέρι μεσήλικα, τις προάλλες, στον ηλεκτρικό. Νόμιζα ότι έχουν εκλείψει τα νύχια τέτοιου τύπου, αλλά όχι. Και ξάφνου πρόβαλε μπροστά μου και δεν ήξερα τι να πρωτοκάνω. Ούτε που θέλω να σκέφτομαι τι το κάνει ο κύριος αυτό το νύχι και που το βάζει, αλλά έλα που μου μπαίνουν ιδέες και μου έρχονται εικόνες...

GKamp: Οι απανωτές ακυρώσεις συναυλιών, και η "βροχή" του Κηλαηδόνη στη Μαλακάσα. Μήπως θα πρέπει να ξανασχεδιαστούν τα στέγαστρα των stage; Να φωνάξουμε τον Καλατράβα;

mafalda: Μετά από τα ποσά που άκουσα για τις μεταγραφές στην ΑΕΚ, πιστεύω πως μπορείς να κάνεις πρακτική εξάσκηση εκεί. Τα μισά τα δίνει ο ...ΟΑΕΔ.

halias: Το στέγαστρο του αρχαιολογικού χώρου στο Ακρωτήρι Σαντορίνης. Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία, το στέγαστρο είναι σχεδόν τελειωμένο. Και όμως στο χάος της Ελλάδας (γραφειοκρατείες, προβλήματα, καθυστερήσεις και γενικοτερη ανοργανωσιά) αυτός ο (σίγουρα) ενδιαφέρον και πιθανότατα προσοδοφόρος χώρος (εδώ οι τουρίστες πληρώνουν για να δουν την κόκκινη παραλία, τα αρχαία δεν θα θέλουν να δουν;) παραμένει κλειστός εδώ και τέσσερα χρόνια και οι εργασίες (η φωτογραφία τραβηγμένη μεσημέρι Τρίτης) έχουν σταματήσει. Δεν γνωρίζω τι φταίει, αλλά αν μπορεί να φτιαχτεί ολόκληρο γήπεδο του ΠΑΟ (έστω και με καθυστέρηση) τότε μπορέι να γίνει και ένα στέγαστρο.

Eugenia: O πατέρας του θρύλου Michael Jackson. Αρπακτικό με ζωγραφισμένα φρύδια και σοβατισμένα μούτρα, του οποίου γυάλισαν τα μάτια στην ιδέα της περιουσίας του εκλιπόντος. Αποστροφή!





Περί μουσικής

Eugenia: Η εκπληκτική καλλιτέχνης Loreena McKennitt.


φωτογραφίες :
wikipedia , Ημερησία , wikipedia - M. Jackson
Διαβάστε ακόμα