Επανακυκλοφορούν οι δίσκοι των Δ.Παπαδημητρίου - Φ.Δάρρα

Επανακυκλοφορούν οι δίσκοι "Φεύγα", "Λένη", "Δελτίο Ανέμων" και "Οι μάγισσες της Σμύρνης" των Δημήτρη Παπαδημητρίου και Φωτεινής Δάρρα.

Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

Δημήτρης Παπαδημητρίου - Φωτεινή Δάρρα

«Φεύγα», «Λένη», «Δελτίο Ανέμων», «Οι Μάγισσες της Σμύρνης»

Επανακυκλοφορούν από την MBI

Μια ευαίσθητη γυναικεία φωνή με τεράστια εκφραστική δύναμη που ανταποκρίθηκε ιδανικά στις συνθετικές εξομολογήσεις ενός από τους πιο αξιόλογους και δραστήριους συνθέτες της Ελλάδας σήμερα.

Τέσσερα cds μελωδικών στιγμών που ανέδειξαν το καλλιτεχνικό δίδυμο και πλαισίωσαν επιτυχημένα σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης, επανακυκλοφορούν τώρα από την MBI για να μην λείψουν από καμία δισκοθήκη.

Με μουσική υπόκρουση και τραγούδια που πραγματικά αρμόζουν σε μια σειρά που αγαπήθηκε όσο λίγες, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου «ντύνει» μουσικά το σήριαλ του Mega Channel «Φεύγα», σε σενάριο Μανίνας Ζουμπουλάκη και σκηνοθεσία Λάμπη Ζαρουτιάδη. Ερμηνεύτρια του δίσκου η Φωτεινή Δάρρα.

Η μουσική από την τηλεοπτική σειρά του Mega Channel «Λένη», είναι η έβδομη τηλεοπτική μουσική επένδυση που συνθέτει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου για σενάριο της Μιρέλας Παπαοικονόμου και το δεύτερο με τη Φωτεινή Δάρρα.

Πολύ σημαντικό γεγονός σε αυτό το δίσκο είναι η «συνάντηση» μέσα στο χρόνο του συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου με τον μεγάλο Έλληνα στιχουργό και ποιητή Νίκο Γκάτσο. Ο δίσκος περιέχει τέσσερα τραγούδια με ανέκδοτους στίχους του.

Τραγούδια ερωτικά μα όχι αισθηματικά, απλά στην εκφορά τους χάρις στην κατασταλαγμένη τους άποψη στον λόγο, βρίσκουν στη σπάνιου ερωτισμού φωνή της Φωτεινής Δάρρα μια ιδανική ερμηνεία.
Το «Δελτίο Ανέμων» είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος της Φωτεινής Δάρρα, ο δίσκος όμως αυτός είναι ταυτόχρονα προσωπικός και για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου ως συνθέτη.

Η μουσική και τα τραγούδια από τη πετυχημένη σειρά του ΜΕGΑ «Οι Μάγισσες της Σμύρνης» - μεταφορά του best seller της Μάρας Μεϊμαρίδη από τον σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη. Στον τομέα του λόγου δημιουργοί είναι οι Διονύσης Καψάλης, Κώστας Φασουλάς και Ηλίας Κατσούλης που υπογράφουν τους στίχους των τραγουδιών.


Διαβάστε ακόμα