Τα «Αινίγματα» των Παντελή Θαλασσινού, Γιώργου Καζαντζή και Κώστα Φασουλά @ Σταυρό του Νότου

Τα «Αινίγματα» των Παντελή Θαλασσινού, Γιώργου Καζαντζή και Κώστα Φασουλά στον Σταυρό του Νότου

«Τρεις αστέρες που βρίσκονται σε σύνοδο...»

Διαβάστηκε φορες

Στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου ο Παντελής Θαλασσινός, ο Γιώργος Καζαντζής και ο Κώστας Φασουλάς παρουσίασαν το νέο τους δίσκο «Αινίγματα», ανάμεσα σε πλήθος ακροατών αλλά και συνεργατών. Με σύντομες (ίσως λόγω της καθυστερημένης έναρξης της βραδιάς) προλογίσεις, οι συντελεστές του δίσκου καλωσόρισαν το κοινό που είχε γεμίσει ασφυκτικά το χώρο. Τις σκέψεις του για τα «Αινίγματα» μοιράστηκε και ο κοινός φίλος των τριών συνδημιουργών, Δημήτρης Παπαδημητρίου, που χαρακτήρισε το δίσκο ως «τρεις αστέρες που βρίσκονται σε σύνοδο», φράση που μάλλον επιβεβαιώνεται από τη χημεία των συνδημιουργών μπροστά αλλά και πίσω από τη σκηνή.

Αμέσως μετά, ο Παντελής Θαλασσινός πήρε τη σκυτάλη στο τραγούδι όπου με τη βοήθεια της ανερχόμενης Ευαγγελίας Μητροσύλη παρουσίασαν τα οκτώ τραγούδια του δίσκου. Ο Παντελής Θαλασσινός σε ερμηνευτικό οίστρο ξεπέρασε τον εαυτό του. Σε αρκετές στιγμές ένιωσα πως το αποτέλεσμα ήταν ακόμη καλύτερο και από την ηχογραφημένη εκδοχή. Δυστυχώς ο Δημήτρης Ζερβουδάκης δεν κατάφερε να παρευρεθεί για να συμμετάσχει στο ντουέτο του δίσκου.

Η ομάδα των μουσικών που συνέπραξε για τη ζωντανή παρουσίαση του δίσκου (κάποιοι συμμετείχαν και στις ηχογραφήσεις) κατόρθωσε μια επακριβή απόδοση των τραγουδιών χωρίς ευτυχώς να υστερεί τίποτα από τη ζωντανή ενορχήστρωση, όπως ενίοτε συμβαίνει τελευταία στις παρουσιάσεις δίσκων κυρίως λόγω χαμηλού προϋπολογισμού.


Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των οκτώ τραγουδιών του δίσκου, οι δύο ερμηνευτές μάς ταξίδεψαν για περίπου δύο ώρες σε γνωστές επιτυχίες των παρόντων δημιουργών και όχι μόνο. Ξεχωριστό σημείο στη βραδιά ήταν η στιγμή που ο Παντελής Θαλασσινός προσκάλεσε στη σκηνή τον (τραυματία) Βασίλη Λέκκα που ερμήνευσε ένα τραγούδι με το κοινό να συμμετέχει ενθουσιωδώς. Η αποκάλυψη της βραδιάς ωστόσο ήταν μάλλον η στιγμή όπου ο Γιώργος Μεράντζας ανέβηκε στη σκηνή προσφέροντας ένα ασύλληπτο μάθημα ερμηνείας, υπενθυμίζοντας πως το ταλέντο του δεν έχει ακόμη επαρκώς αναγνωριστεί. Σε έναν αυτοσχεδιασμό μάλιστα που ερμήνευσε ήταν αξιοσημείωτος ο θαυμασμός που τον κοιτούσαν όχι μόνο οι θαμώνες αλλά και οι συνεργάτες του επί σκηνής.

Η βραδιά σίγουρα ασφάλισε τον θετικό απόηχο που έχει δημιουργήσει η κυκλοφορία του δίσκου και προσωπικά μού γέννησε μια επιθυμία να ακούσω τραγούδια του δίσκου όπως τα «Λευκό Χαρτί» ή «Η Βόλτα» και σε ραδιοφωνικό αέρα, μετά από έναν αέρα που θα πάρει μακριά την εμμονική επανάληψη των ίδιων «playlist» εδώ και χρόνια.

Διαβάστε ακόμα