valitsa

Μια Σινεβαλίτσα ταξιδεύει στα δημοτικά σχολεία της Ελλάδας

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστηκε φορες

«Σινεβαλίτσα» είναι το όνομα του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος που ξεκινάει το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η «Σινεβαλίτσα», όπως υπονοεί άλλωστε και το όνομα της, είναι μια βαλίτσα γεμάτη σινεμά, η οποία ξεκινάει το ταξίδι της από το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και θα ταξιδέψει στα δημοτικά σχολεία όλης της Ελλάδας. Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες και δημιουργικό παιχνίδι το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καλεί παιδιά και εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία αλλά και τη μαγεία του Κινηματογράφου.

Αναλυτικά οι τίτλοι των δραστηριοτήτων του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης όπως αποτυπώνονται στο σχετικό newsletter

Μια φορά κι ένα καρέ…

Ανοίγουμε τη Σινεβαλίτσα και ταξιδεύουμε στην ιστορία του Κινηματογράφου. Από το μετείκασμα, την ικανότητα που διαθέτει το ανθρώπινο μάτι να θυμάται τις εικόνες που περνούν από μπροστά του μέχρι την ψευδαίσθηση της κίνησης των μηχανικών οπτικών παιχνιδιών του 18ου και του 19ου αιώνα. Μέσα από το θαυματοτρόπιο, το ζωοτρόπιο, το στερεοσκόπιο, το πραξινισκόπιο βλέπουμε τα πρώτα κινούμενα σχέδια εν δράσει!

Ελάτε να διασταυρώσουμε τα ξίφη μας στις «Φιλμομαχίες»

Ανοίγουμε ξανά τη Σινεβαλίτσα, αυτή τη φορά για να βγάλουμε από μέσα τις Φιλμομαχίες, ένα συναρπαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι. Οι κανόνες είναι απλοί: διαλέγουμε την αγαπημένη μας ταινία, καθόμαστε αναπαυτικά να την απολαύσουμε και στη συνέχεια ξεκινάμε μια περιπετειώδη αναμέτρηση. Χωριζόμαστε σε ομάδες και καλούμαστε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις κινηματογραφικής γλώσσας: για τους χαρακτήρες, το σενάριο, την τοποθεσία, την κάμερα, τους ήχους τα χρώματα!

Τα «σχέδια» εν κινήσει

Μετά τις Φιλμομαχίες, σειρά παίρνει η παραγωγή! Εξερευνούμε το σετ δημιουργίας animation Zu3d (animation kit software) με τα εξαιρετικά του εργαλεία και μπαίνουμε βαθιά μέσα στον περιπετειώδη κόσμο των κινούμενων σχεδίων. Γράφουμε το σενάριο, κατασκευάζουμε τους δικούς μας χαρακτήρες από πλαστελίνη ή πηλό, πειραματιζομαστε με τις τεχνικές εφέ (green screen) και ήχου. Ενθουσιαζόμαστε με τις εξαίρετες κινούμενες δημιουργίες μας!

Περισσότερες πληροφορίες για τη Σινεβαλίτσα του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310378570 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση στο info@cinemuseum.gr.

Διαβάστε ακόμα