Όντως Φιλιούνται;

Ο Γιάννης Κορρές αναρωτιέται αν «Όντως Φιλιούνται;»

Ένα ζευγάρι ξεκινά να γνωρίζεται μέσα από μια παράδοξη συζήτηση. Πόσα βήματα χρειάζεται να διανύσουν για να συναντηθούν στη μέση;

Διαβάστηκε φορες

Πρωτότυπος τίτλος: Όντως Φιλιούνται; (2016)
Αγγλικός τίτλος: Kissing?
Σκηνοθεσία και σενάριο: Γιάννης Κορρές
Πρωταγωνιστούν: Ηρώ Μπέζου, Θανάσης Πετρόπουλος, Όμηρος Πουλάκης

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Ξεχωρίζει για: το σύγχρονο χιούμορ
Σταθείτε αν σας αρέσουν: οι έντονοι κινηματογραφικοί χαρακτήρες
Προσπεράστε αν: δεν σας αρέσουν οι ρομαντικές κομεντί

Ο Ντάνυ και η Στέλλα γνωρίζονται τυχαία λίγο πριν κλείσουν τα 30. Στο διαμέρισμα του Ντάνυ στην Αθήνα αρχίζουν να μαθαίνουν ο ένας τον άλλον. Με παρέα τον dealer που προμηθεύει τσιγάρα τον Ντάνυ ξεκινάει μια συζήτηση εσωτερικής αναζήτησης που φέρνει διαφωνίες, κακόγουστα αστεία, γέλια και ερωτήματα που οι δυο τους δεν είχαν σκεφτεί ξανά στο παρελθόν. Αρκεί ένα φιλί για να τους αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο;

«Τα αγόρια δεν θα μας καταλάβουν ποτέ» μας λέει ο Γιάννης Κορρές στα πρώτα λεπτά του κινηματογραφικού του ντεμπούτο. Σκηνοθετεί μια ρομαντική κομεντί δωματίου, με πυρήνα τη σχέση ενός ζευγαριού που μόλις ξεκινά να μαθαίνει ο ένας τον άλλον. Ο Κορρές περιφέρει τον φακό μέσα στον χώρο, χωρίς να σταματά τη ροή των διαλόγων και στρέφεται κάθε φορά στον συνομιλητή περιμένοντας με αγωνία την αντίδραση των υπολοίπων. Η ένταση κλιμακώνεται όπως και το χάσμα ανάμεσα στο ζευγάρι. Τότε ο Ντάνυ πλημμυρίζεται από αναμνήσεις του ερωτικού του παρελθόντος αλλά επιστρέφει διαρκώς στη συζήτηση με τη Στέλλα. Εκείνη κρατάει το βλέμμα της πάνω του και προσπαθεί να τον καταλάβει.

Η Ηρώ Μπέζου και ο Θανάσης Πετρόπουλος δίνουν ψυχή σε ένα σύγχρονο ζευγάρι, σε μια ιστορία αγάπης γεμάτη σύγχυση και τρυφερότητα. Ο Θανάσης Πετρόπουλος κερδίζει το βραβείου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού στις αθηναϊκές Νύχτες Πρεμιέρας αφού καταφέρνει να γίνει ο εκνευριστικός και παράξενος Ντάνυ, που επιμένει να μας μπερδεύει με τον κυνισμό και τις έντονες αντιδράσεις του. Η ανεπιτήδευτη φυσικότητα στη συζήτηση των δύο πρωταγωνιστών δημιουργεί τη χημεία και το χιούμορ που ξεχωρίζει την ταινία από τις υπόλοιπες κλασικές romcom. 

Η μουσική από τον Αλέξανδρο Βούλγαρη (The Boy) και η φωνή της Δεσποινίς Τρίχρωμης επιτείνουν τη μελαγχολική διάθεση και μας παρασύρουν στο υπαρξιακό δίλημμα των δύο νεαρών. Ο Κορρές αφήνει σκόρπια κινηματογραφικά υπονοούμενα καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας, αλλά τα εντάσσει αρμονικά στο δικό του προσωπικό σύμπαν. Μέσα σ'αυτό ο έρωτας ωριμάζει μέσα από τους ήρωές του, από τις σκέψεις, τους συνειρμούς, τις αμφιβολίες και τα όρια που θέτουν οι ίδιοι γύρω τους.

Διαβάστε επίσης: Καλοκαιράκι και "Suntan"

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα