We Need to Talk About Kevin

«Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν» πριν να είναι αργά

Ο Κέβιν είναι ένα παιδί που αναζητά την προσοχή. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει άραγε για να την κερδίσει;

Διαβάστηκε φορες

Πρωτότυπος τίτλος: We Need to Talk About Kevin (2011)
Ελληνικός τίτλος: Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν
Σκηνοθεσία και σενάριο: Lynne Ramsay, Rory Stewart Kinnear
Πρωταγωνιστούν: Tilda Swinton, Ezra Miller, John C. Reilly

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Ξεχωρίζει για: τη συγκλονιστική ερμηνεία των Tilda Swinton και Ezra Miller
Σταθείτε αν σας αρέσουν: τα ψυχαναλητικά δράματα
Προσπεράστε αν: δεν σας αρέσουν τα κοινωνικά θέματα

Η Εύα είναι μια συγγραφέας που ταξιδεύει πολύ, αγαπάει τη ζωή στην πόλη και ζει τον μεγάλο της έρωτα με τον σύντροφό της Φράνκλιν. Όταν μένει έγκυος η καθημερινότητά της θα αλλάξει χωρίς να είναι έτοιμη να αφήσει πίσω την παλιά της ζωή. Το νέο ξεκίνημα μαζί με τον γιο της Κέβιν δεν θα είναι ακριβώς όπως το φανταζόταν. Ο Κέβιν είναι ένα παιδί που δείχνει από μικρός μια ιδιόμορφη συμπεριφορά. Αρνείται να μιλήσει, να υπακούσει τη μητέρα του, να ανεξαρτητοποιηθεί. Επιδιώκει διαρκώς την προσοχή της Εύας με τρόπο που συχνά φαίνεται να είναι παθολογικός. Ο ερχομός του δεύτερου παιδιού στην οικογένεια θα οξύνει τον ατίθασο χαρακτήρα του και μια σειρά από αλλόκοτα περιστατικά θα ανησυχήσουν την Εύα. Όταν συνειδητοποιήσει πόσο πολύ μοιάζουν οι δυο τους, θα είναι πλέον αργά. 

Η Lynne Ramsay σκηνοθετεί μια ταινία βαμμένη στο κόκκινο, με κάθε της πλάνο να είναι προφητικό. Μέσα από τον χαρακτήρα της Εύας περιγράφεται μια σκοτεινή και συχνά άγνωστη πλευρά της μητρότητας, που σταδιακά εκτυλίσσεται στην ανάλυση ενός καταπιεσμένου χαρακτήρα. Η Εύα νιώθει να ασφυκτιά σε έναν ρόλο που δεν είναι σίγουρη αν θέλει να αναλάβει, ανατρέποντας όλη της τη ζωή και εγκαταλείποντας τα μέχρι τότε όνειρα που είχε. Νιώθει να σηκώνει ολόκληρο το βάρος μόνη της και άθελά της ο Κέβιν θα νιώσει τη ματαίωση της μητέρας του.

Το ψυχρό, πορσελάνινο πρόσωπο της Tilda Swinton στοιχειώνει τον θεατή, τον καθυλώνει και οριοθετεί το ενοχικό αίσθημα της Εύας. Εγκλωβισμένη σε έναν φαύλο κύκλο, χωρίς να μπορεί να διαχωρίσει την δική της ευθύνη μέσα στην εξέλιξη της προσωπικότητας του γιού της Κέβιν, θα ζήσει πνιγμένη στις ενοχές της. Ο Ezra Miller κοιτάζει τον φακό με μια υπόκωφη οργή που αναμένεται να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή. Μαζί δημιουργούν το τέλειο υποκριτικό δίδυμο, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον και απογειώνοντας ένα έξυπνο σενάριο.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να μιλήσουμε για τον Κέβιν, για μια ιστορία γεμάτη ένταση, σκηνοθετημένη με τρόπο που δεν σου επιτρέπει να πάρεις ανάσα. Τα πλάνα της Ramsay είναι τοποθετημένα σε μια κατακόκκινη παλέτα που δεν μαρτυρά το προσδοκώμενο, αλλά ξεπερνά την ουσία και χάνεται σε ένα ψυχαναλυτικό δράμα. Οι δυο χαρακτήρες, μητέρα και γιος, καθρεφτίζονται ο ένας πάνω στον άλλον και τρέφονται από μια εξαρτημένη σχέση που θα κοστίσει αρκετά.

Διαβάστε επίσης: Η Amy Adams είναι «Η Γυναίκα στο Παράθυρο»

Αξιολόγηση ταινίας
Βαθμός ταινίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα