sin

Αντιπολεμική συναυλία στη Θεσσαλονίκη με πολλά και σημαντικά ονόματα

Μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στη Θεσσαλονίκη από τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος με τη συμμετοχή πολλών και σπουδαίων καλλιτεχνών.

Διαβάστηκε φορες

Με τη συμμετοχή πλήθους σημαντικών καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στη Θεσσαλονίκη στις 8 Μαΐου

Τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν σε αυτή τη συναυλία ανακοίνωσε ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (3/5). Παράλληλα, από τη συνέντευξη τύπου «βγήκε» και μια είδηση καθώς ο ΣΜΒΕ ανακήρυξε ως επίτιμα μέλη του τους Roger Waters και Brian Eno μετά τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος απηύθυνε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο από την πόλη της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει μαζικά στη συναυλία. 

Η ανακοίνωση του Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα, Τρίτη 3 Μαΐου, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των συμμετεχόντων στη μεγάλη αντιπολεμική συναυλία της 8ης Μάη που διοργανώνουν στην πλατεία Αριστοτέλους ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος (ΣΜΒΕ) και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ).

Η συνέντευξη ξεκίνησε με την ανακοίνωση μιας ξεχωριστής είδησης, καθώς ο ΣΜΒΕ ανακήρυξε ως επίτιμα μέλη του τους Roger Waters και Brian Eno μετά τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης. Επίτιμο μέλος ανακηρύχθηκε και ο Γιώργος Νταλάρας, που θα δώσει, μάλιστα, το παρόν στη συναυλία. Αφορμή για την ανακήρυξη του Γιώργου Νταλάρα ως επίτιμου μέλους, υπήρξε η ξεκάθαρη στάση και στήριξή του στον ΣΜΒΕ και γενικότερα στους «εργάτες» της μουσικής και του πολιτισμού από την πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της πανδημίας και φυσικά η συνολική προσφορά του στην Ελληνική μουσική.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Ζερβουδάκης τόνισε πως η εκδήλωση έχει ως σημείο αναφοράς τις αντιπολεμικές συναυλίες που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και υπογράμμισε εκ νέου τις βασικές πλευρές του κοινά συμφωνημένου πλαισίου. Επισήμανε ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που τόσοι πολλοί συνδικαλιστικοί φορείς, συλλογικότητες, το Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, πολιτικά κόμματα, κάτω από την σκέπη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος, ενώνονται με ένα κοινό σύνθημα: «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ».

Μίλησε ενάντια στη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ενάντια σε κάθε εισβολή, σε κάθε επεκτατική και φασιστική πολιτική. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της Αλληλεγγύης σε όλους τους πρόσφυγες.

Στιγμάτισε επίσης τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό Ρωσίας, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ & ΕΕ, και προέβαλε το αίτημα να μην υπάρξει καμία στρατιωτική εμπλοκή ή άλλου είδους συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, πέρα από την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Από τη μεριά του ΠΜΣ τονίστηκε μάλιστα πως υπάρχει η φιλοδοξία να μετατραπεί αυτή η συναυλία σε ένα μεγάλο Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν τα ονόματα όλων των καλλιτεχνών και συγκροτημάτων που θα εμφανιστούν στη συναυλία της 8ης Μάη (βλ. παρακάτω) και απευθύνθηκε κάλεσμα προς όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης για μαζική συμμετοχή από τις 17:00 που ξεκινάει το πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Δημήτρη Σφίγγο, αντιπρόεδρο του ΣΜΒΕ και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος-Ακροάματος (ΠΟΘΑ), για την παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον πολιτισμό και για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας και στην «κοινωνική πολιτική» με ευθύνη της κυβέρνησης.

Η λίστα των συμμετεχόντων αλφαβητικά:

Αετόπουλος Γιώργος

Ανδρεάτος Γεράσιμος

Αντωνοπούλου Ρίτα

Bεληβασάκη Γεωργία

Γκαϊφύλλιας Θανάσης

Γραμμένος Σπύρος – Κωνσταντίνος Πουλής – Γιάννης Ταυλάς

Γυμνά καλώδια

Δασκάλου Διογένης – Monie & Monie Conniente

Δερμιτάσογλου Ευγένιος

Δούτση Μαίρη

Ζάϊκος Ηλίας

Ζερβουδάκης Δημήτρης

Καζαντζής Γιώργος

Καλδάρας Κώστας

Καντινέλια

Kαρακότας Ανδρέας

Καράλη Ηλέκτρα

Koυρκούδιαλου Ιωάννα

Λέκκας Βασίλης

Λιτητάρη Μαργαρίτα

Λουδίας

Μαύρη Μαγιονέζα

Μελάς Ζαφείρης

Μήτσης Γιάννης

Μικτή χορωδία Θεσσαλονίκης {χορωδός: Μαίρη Κωνσταντινίδου}

Μολλούδη Σταματία

Μουρατίδου Έλσα

Μουσικό σχήμα «Πριγκιπέσσα»

Μπουσμαλή Ελένη

Μπακιρτζής Αργύρης

Μυστακίδης Δημήτρης

Νταγάκη Γεωργία

Νταλάρας Γιώργος

Παπαδόπουλος Μπάμπης

Παρίσης Κώστας

Πρατσινάκης Βασίλης

Πρατσινάκης Κώστας

Πυροβολάκης Μάνος

Ρίζος Απόστολος

Σεβίλογλου Μάκης

Σταυρίδης Θάνος

Τηλαβερίδης Κώστας

Τσαλιγοπούλου Ελένη

Τσιπίδης Πλάτων

Υπόγεια ρεύματα

Φωκάς Γιώργος

Φλώρος Βασίλης

Χρηστίδης Νίκος

Ψύλλοι στ’ άχυρα

Baildsa

Koza mostra

De facto

Dilek Koc

Dynamind Big Band

Ziad Rajab

Lostre Community

Μagic de spell

Νasa Funk

FRANK PANX & ΣΑΛΤΑΔΟΡΟΙ (PANX ROMANA)

Seahorse

Ταφ Λάθος

Twinsanity

Mi55t

Διαβάστε ακόμα