multivision_gimme10

Gimme 10: Οι επιλογές των Multivision

... με αφορμή την αποψινή τους εμφάνιση στο Choose Music Festival.

Διαβάστηκε φορες

Οι Multivision είναι μια πενταμελής alternative rock μπάντα από τη Θεσσαλονίκη.

Μέλη του συγκροτήματος είναι οι Στέλιος Ιατρίδης (φωνή), Δημήτρης Τζιλόπουλος (κιθάρα), Βασίλης Μελαχροινός (κιθάρα), Βασίλης Ντάνος (μπάσο) και Ιάσονας Γλυκίδης (τύμπανα). Η δισκογραφική τους παρουσία περιλαμβάνει το EP "Lucious" (2018) και το άλμπουμ "Choose" (2021).

Απόψε οι Multivision εμφανίζονται, μαζί και με άλλες μπάντες, στο Choose Fest, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, Θεσσαλονίκη). Και με την ευκαιρία, αποκαλύπτουν παρακάτω τους δίσκους που τους επηρέασαν:

1. Life On Display - Puddle Of Mudd (2003)

Το άλμπουμ αυτό μύησε πολλούς σε μια απ’ τις all time classic μπάντες, τους Puddle Of Mudd, και συγχρόνως στο μεγαλύτερο φάσμα αυτού του είδους ελαφρώς ψυχεδελικής, πολύ μελωδικής και χαλαρωτικής μουσικής. Από το πρώτο έως το τελευταίο κομμάτι διατηρεί αυτόν τον χαρακτήρα, έχοντας όμως ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια όλης της ακρόασης. Σχετικά εύπεπτο μουσικά, δημιουργεί ωστόσο πολύ έντονα θετικά συναισθήματα και, για να λέμε και την αλήθεια, στον κόσμο μας δε χρειαζόμαστε πολλά παραπάνω από αυτό.

2. Handmade Cities - Plini (2016)

Σε αντίθεση με τον παραπάνω δίσκο, η ανερχόμενη ιδιοφυία που ακούει στο όνομα Plini δίνει ρέστα στο instrumental prog άλμπουμ του 2016 "Handmade Cities", με απίστευτα πρωτότυπο, φρέσκο υλικό που δεν ακολουθεί κανέναν κανόνα και συγχρόνως δείχνει απίστευτη μουσικότητα και ταλέντο. Το κάθε κομμάτι διαφέρει απ’ τα προηγούμενα, χρησιμοποιώντας ρυθμικά σχήματα από άλλον πλανήτη, υπέροχα ατμοσφαιρικά εφέ στην κιθάρα και απίστευτα τεχνικά solo parts από όλους τους παίκτες. Απλούστατα δεν το βαριέσαι ποτέ...

3. Californication - Red Hot Chili Peppers (1999)

Ίσως λόγω συναισθημάτων (τον πρωτοάκουσα στην εφηβεία), ίσως γιατί όντως λογίζεται από τους καλύτερους δίσκους του συγκροτήματος, το συγκεκριμένο άλμπουμ δεν μπορώ να περιγράψω πόσες στιγμές μας έχει συντροφεύσει μέχρι στιγμής... Ο ήχος του συγκροτήματος είχε δομηθεί και θα αποτελούσε και εφαλτήριο για τους επόμενους δύο δίσκους ("By The Way", "Stadium Arcadium"). Οι αρμονίες μέσα στα κομμάτια του συγκροτήματος σε συγκινούν, ενώ και ο στίχος των κομματιών δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για να ταξιδέψεις μουσικά.

4. Meteora - Linkin Park (2003)

Άλλη μια μπάντα σταθμός, οι στιγμές εκτόνωσης που σου δίνει είναι έντονες, και μας μύησε σε ένα νέο είδος μουσικής, τη nu-metal. Τραγούδια όπως "Faint", "From The Inside", "Somewhere I Belong", καθώς και το θρυλικό πλέον "Numb", δημιούργησαν έναν δίσκο που είχε σκοπό να εκτονώσει συναισθηματικά τον ακροατή, αλλά και να μιλήσει για τα διάφορα κοινωνικά θέματα.

5. Toxicity - System Of A Down (2001)

Μεγάλη επιρροή και πηγή έμπνευσης για όλους μας, με τραγούδια που ακόμη και σήμερα ακούγονται φρέσκα ( chop suey, toxicity). Ίσως για πολλούς να ήταν ο λόγος που ασχολήθηκαν με τη μουσική και απέκτησαν το όνειρο να είναι σε μια μπάντα και σε ένα stage. Επηρέασαν μια ολόκληρη γενιά και ο δίσκος αυτός ήταν ορόσημο για όλους.

6. Leave A Whisper - Shinedown (2003)

Ντεμπούτο για την μπάντα, με καταπληκτικά κομμάτια, τα οποία έχουν χαραχθεί καλά στο μυαλό μας. Αυτό που μας δένει περισσότερο με αυτό το άλμπουμ είναι το γεγονός ότι όλοι πίστευαν ότι δεν θα πάει καλά σε πωλήσεις, από μαρτυρία του τραγουδιστή του συγκροτήματος, και ήταν και ο λόγος που είχαν απορρίψει το συγκρότημα σε πολλές δισκογραφικές. Προφανώς και ο δίσκος πήγε εξαιρετικά και ήταν το ξεκίνημα για μεγάλες επιτυχίες που ακολούθησαν. Μας δίνει ελπίδα και δύναμη να συνεχίζουμε αυτό που κάνουμε και να πιστεύουμε σε αυτό, ακόμη και όταν όλα είναι εναντίον μας.

7. In Absentia - Porcupine Tree (2002)

Έχουν ενορχηστρώσει τα πάντα λες και είναι κλασική ορχήστρα. Τα synth δεν υπάρχουν και η φωνή δίνει αίσθηση χωρίς να είναι υπερβολική σε όλα τα σημεία.

8. Origin Of Symmetry - Muse (2001)

Παρόλο που τους έλεγαν ότι με αυτήν την φωνή δεν θα υπογράψουν πουθενά να που τώρα γεμίζουν αρένες με τα κομμάτια αυτού του δίσκου. Πολύ υψηλά στάνταρ.

9. The Will To Death - John Frusciante (2004)

Προσωπικό album του κιθαρίστα των Red Hot Chili Peppers. Η απλότητα στην τεχνική προσέγγιση, τα πολλά layers στα φωνητικά και η χροιά δωματίου,μας έβαλαν σε νέα συνθετικά μονοπάτια. 

10. OK Computer - Radiohead (1997)

Αφενός άλμπουμ σταθμός για τους Radiohead και τη μελλοντική κλίση τους προς την ηλεκτρονική μουσική, αφετέρου άλμπουμ σταθμός και για εμάς. Περίπου 55 λεπτά πειραματισμού με κιθάρες και synths.

Διαβάστε ακόμα